| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice Teplice o.z., Krajská zdravotní, a.s.

 Příspěvky 110 z 73 [Dalších 63 >>]
Předporodní kurz
1.8.2013 12:15:04
Dobrý den, chodím na praxi na porodní sál, oddělení šestinedělí a novorozenců druhým rokem. Sama již pomáhám holčičkám a chlapečkům na svět. =)
Pokud budeme mít jakékoliv informace týkající se porodnice Teplice neváhejte a napište mi na email jana18041992@seznam.cz. Ráda vám zodpovím vaše dotazy. Tyto zkušenosti s poradenstvím využiji při psaní bakalářské práce a v navazujícím magisterském vzdělání.
Navšťivte také náš předporodní kurz, kde se dozvíte vše potřebné a ještě něco navíc.. http://kurzfzs.webnode.cz/
Těším se na Vás...=) Jana
suchatresen
13.5.2013 18:34:02
I předešlý příspěvek patří mně.
Dnes mám tříletou a čtyřměsíční dcerku...Zvažovala jsem, jestli pro druhý porod zvolit opět teplickou porodnici a nakonec jsem se rozhodla, že ano.
Nelituji! Naopak, jsem ráda, že jsem rodila právě tam. Vše bylo super, personál, péče i to jídlo bylo OK. Zkrátka se mi nechce šetřit chválou, protože si to porodnice v Teplicích opravdu zaslouží.
Těším se, že své třetí děcko budu rodit právě tam (jestli ještě nějaké třetí bude) :-)
Děkuji veškerému personálu v TP porodnici. :-)
suchatresen
3.11.2011 20:14:37
Ahoj,
v Teplicích jsem rodila v květnu 2010 a to své první a zatím jediné děťátko.
Věděla jsem, že teplická nemocnice nemá nejlepší pověst, přesto jsem se rozhodla rodit tam. Tady je mé hodocení:
Některé sestry a porodní asistentky super. Mé speciální poděkování patří mladé asistentce Lucii (snad se nepletu, příjmění bohužel nevím), se kterou jsem nakonec nerodila, ale byla skvělá, milá, empatická, zkrátka prototip porodní asistentky jak má být. Rodila mě jiná mladá por. asistentka, taky v pohodě, za přítomnosti lékaře, který byl moc fajn, pořád vtipkoval~y~ a navíc byl i fešák~s~~:-D.Jmého si nepamatuji, ale mám takový pocit, že jen zaskakoval z Ústí. Rodila jsem dlouho, takže kolem mě bylo hodně ruchu a lidí a všichni mi moc pomáhali.
Z čeho jsem byla trochu rozčarovaná, bylo, že manžela mi nechali zavolat až těsně před "tlačením", takže celou dobu jsem byla v bolestech sama.
Po porodu jsem se měla jít osprchovat, manžel už zase musel pryč, čekal na chodbě a mně se udělalo ve sprše mdlo, jentaktak že jsem neomdlela. Byla jsem tam asi půl hodiny, vyčerpaná, nohy mě málem neunesly a nikdo se nescháněl, nikdo nepřišel.
Měla jsem nadstandart, malý ale útulný pokojíček, bohužel úplně na konci
chodby, dááááleko od sesterny. Občas se k nám přišla sestra podívat, ale myslím že častější návštěvy by neuškodily.
Dětské sestry byly fajn, jedna měla na můj vkus trochu nevhodné poznámky typu, že malá je tmavá a jestli tatínek není Arab. Hmmm, tohle by asi říkat neměla.
Zažila jsem si i štiplavou otázku mladé paní doktorky - která musela při vizitě počkat až plačící malou, kterou jsem se snažila uchlácholit, položím. Celkem nehezky se zeptala jestli jako nemám mílko, že mi tak řve...
Na druhou stranu musím poděkovat sestřičce "přes kojení" která byla opravdu laskavá a trpělivá a hezky mi všechno ukázala. Milá paní Voháňková.
Kdybych to měla shrnout, teplická porodnice není špatná, personál fajn, ikdyž ne 100%. Jsou to ale lidi, ne stroje, takže chápu, že někdy se nějaká chmura vloudí. (Ale neměla by~;))
Jestli si tuto porodnici vyberu až budu čekat mé druhé mimi, nevím. Uvidíme.
Přeju všem nastávajícím maminkám šťastné rozhodování.
A.B-dvě děti
  • 
31.8.2011 14:49:56
V této porodnici jsem bohužel musela rodit z důvodu uzavření Ústecké porodnice.Mohu tedy porovnávat.Během 1. doby porodní jsem zůstala úplně sama,měla jsem velké bolesti.Byla mi dána injekce.Jinak žádná snaha o nabídnutí míče,úlevové polohy...Moje chyba-bohužel jsem sebou neměla doprovod.Jako druhorodička jsem rodila jen s porodní asistentkou,bez lékaře.Lékař spal.Monitorování bylo vedeno pouze sporadicky.V ÚSTÍ PO CELOU DOBU PORODU!Po porodu jsem musela vyloženě požádat o přiložení miminka k prsu,to sestra okomentovala,že neví zda to bude co platné:-O.Po porodu jsem byla bez miminka.Nikdo se mě neptal,zda s ním chci či nechci být.Rodila jsem v noci ,takže mi bylo sděleno,že ho dostanu až ráno.V 5,30 jsem opět žádala ,že chci být s miminkem.To mi bylo sděleno,že mě musí nejdříve proškolit!Ale to už byla neodbytná a mimi jsem konečně dostala.V den odchodu domu mi mimi sestra odnesla na kontolu dětským lékařem se slovy hned vám ho přinesu.Takže jsem čekala přes 3 hodiny,protože se lékař někde zdržel.Dítě jsem dostala uplakaný,chtěla jsem ho nakojit,ale opět jsem nemohla,protože jsem musela na chodbu kde na nás propouštějící maminky čekal primář dětského oddělení aby nám řekl jak se máme o mimi starat!:-O.
Na stránkách nemocnice jsou uvedeny informace,které v praxi nejsou prováděny.:-((((
2.5.2011 18:04:20
Dobrý den,
jsem z Ústí nad Labem a bohužel jsem měla rodit v termínu, kdy byla ústecká porodnice zavřená kvůli rekonstrukci.Měla jsem na výběr z několika možností, ale protože jsem prvorodička, tak jsem si zvolila tu nejkratší cestu. Sice jsem slyšela různorodé názory na tuto porodnici, ale raději nic neřešila...
Přenášela jsem už osmý den(pondělí) a ve středu jsem měla jít na vyvolání.Porodila jsem 1.3.2011 (ve 12:11hod) holčičku, nejspíš strachy~:-D. Přestože jsme přijeli do porodnice v půl čtvrté ráno, tak musím říct, že sestra i paní doktorka byly velice příjemné. I následující směna byla skvělá. Dokonce i paní uklízečka byla moc příjemná.:-) Od samého začátku, přestože porodnice byla plná, se o mě všechny sestry staraly skvěle. Paní doktorky, včetně té, co byla u porodu, byly velice příjemné... Všem patří mé veliké DÍKY! A zvláštní poděkování patří sestřičkám z novorozeneckého!!!,za jejich starostlivost a hlavně trpělivost. Nebýt jich, tak dnes malou nekojím. Mám velká prsa a každé krmení jsem obrečela,jak mi to nešlo. Jestli budu někdy v budoucnu rodit, tak jedině v teplické porodnici!~R^
27.3.2011 9:31:04
Před třemi lety tam rodila moje sestra a já byla u porodu. Porod byl zdlouhavý a nekonečný. Sester tam bylo velmi pomálu .. a když tam jedna z maminek dostala epileptický záchvat ve sprše, nikdo tam nebyl. Slyšela tupou ránu ze sálu, kde jsem podporovala sestru a utíkala se podívat do sprch. Paní tam ležela ve stříkající sprše a personál nikde. Sháněla jsem pomoc a několik minut mi to zabralo. To ve mně vzbudilo nedůvěru. Obzvlášt jedna zdravotní sestra- blonďato-šedivá starší, byla velmi nepříjemná. Na maminky byla hrubá a měla jsem pocit, že kdybych tam nebyla tak snad mojí sestře vynadá jakto že heká a jakto, že ještě neporodila. Moje sestra byla v takovém stresu, že se bála hekat nahlas,aby ji nevynadali. To bylo velmi nepříjemné. Když se konečně miminko narodilo, nutno dodat, že paní doktorka (bohužel nevím jméno, mladá s brýlemi) byla velmi milá a ochotná. Tak opět ta zdravotní sestra miminko čapla a dost nevybíravým způsobem s ním manipulovala. Chovala se jak největší frajerka, ale byla hrubá na maminky i miminka. Prostě ta paní tam dle mého názoru nemá co dělat.Slovo empatie s prvorodičkama a něha jí asi nic neříká.
Jsem v rozpacích. Jsem těhotná ve 4 měsíci a řeším kam jít porodit. Moje sestra je také opět těhotná. Opravdu nevím, moc by mne uklidnilo, kdyby tam ta starší zdravotní sestra již nebyla.. vzpomínky totiž asi nevytěsním. Marcela
Martina
  • 
13.3.2011 15:49:22
Já osobně bych do teplický porodnice nešla, protože při porodu tam zemřela moje maminka(2008), nechci aby mě potkal stejný osud i když zato maminka vůbec nemohla. Raději porodím jinde než tam.
quicksilver
8.11.2010 10:04:46
ještě bych chtěla dodat,že moje dcerka měla omotaný pupečník kolem krku,což zjistili, až když ji přivedli na svět,tím chci říct,že jejich okamžité a pohotové jednání mi malou možná i zachránilo,čímž bych jim chtěla poděkovat alespoň touto cestou.~g~
quicksilver
8.11.2010 10:01:51
s teplickou porodnicí jsem byla velmi spokojena. Šla jsem na vyvolání porodu (kvuli vysokemu tlaku) a nakonec na ctg byly špatné ozvy při zátěžáku,tak se rozhodl císař,byl to hroznej fofr,během minutky tam byl primář,a všichni pracovali rychle,týmově. Na sále výborný kolektiv,který mne psychicky velmi podržel,dodnes bohužel nevím (rodila jsem 20.září t.r.)který doktor operaci prováděl,ale vím,že mne šila paní doktorka Hlušáková(pokud nepletu jméno) a zašití provedla velmi profesionálně. Denní pobyt na JIP byl sice fyzicky náročný,za to psychicky mě opět podržely velmi milé sestřičky,na šestinedělce to už bylo trochu horší, sestřiček tam bylo moc (což chápu)a když jsem potřebovala radu,každá měla jiný názor a babo raď,jako prvorodička jsem z toho byla dost zmatená:) Jediné,co bych vytkla,když mě pouštěli domů,tak jsem čekala asi 5 hodin! Sice měli zrovna nabito na příjmu,ale i tak,ten jeden papír vystavit,přece nemůže trvat pět hodin. Jinak vše v pohodě:-)
Myšička +M+N
29.7.2010 11:56:06
Tak v Teplicích jsem rodila své 2. dítko zrovna minulý týden a můžu úplně v pohodě doporučit. Personál milý, ochotný, vstřícný, jak na příjmu, tak na novorozeneckém. Můžu porovnávat s Ústím, kde jsem rodila před 4 lety, tam byli na příjmu milí, ale na odd. 6nedělí už to bylo horší. Samozřejmě, že vybavení v TP asi není na takové úrovni jako v Ústí, ale důležité přece je, aby se tam rodička cítila dobře a to já se cítila. Nadstandard je moc pěkný, určitě doporučuju kvůli soukromí. Když to celkově porovnám, tak bych šla raději znovu do TP.
 Příspěvky 110 z 73 [Dalších 63 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.