| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice s poliklinikami

 Příspěvky 110 z 55 [Dalších 45 >>]
Hana Burmannová,Klárka 6let,Alička 14dní
  • 
26.10.2011 18:59:36
Touto cestou bych ráda poděkovala za skvělou péči,kterou mi poskytli na gykenologicko-porodnickém oddělení a na oddělení šestinedělí při narození mé dcerky Aličky.Je to mé druhé dítě,které jsem porodila v příbramské nemocnici a mohu ji všem maminkám jenom doporučit.Vše vám vysvětlí,poradí,utěší a pomohou v začátcích péče o dítě.Oba porody,které jsem tam měla, byly císařským řezem a vše dopadlo v pořádku.Opravdu díky,díky!!
28.2.2011 22:52:25
Jsem ostuda.. ale jak jsem slibila, tak jeste pridam zazitek ze 4. porodu:
Jelikoz jsem dlouho prenasela, tak jsem mela jit na vyvolani porodu. Nastesti mi noc pred dnem D praskla voda (ehm.. pouzila jsem babskou radu, kdo chce vedet kterou, at mi napise). Okamzite mi zacly kontrakce po 3. minutach, takze jsem frcela do porodnice. Prijem na jednicku, por.asistentka Soňa se o mne starala celou dobu porodu (byl kratky.. za 1,5 hodiny bylo po vsem). Nikdo mi nenutil ani klystyr ani ostatni drive klasicke procedury. Pan doktor pribehl az opravdu k porodu "vytahnout si mimco". Takze tentokrat porodni sal s personalem hodnotim na uplnou jednicku s hvezdickou.
A co vice! Na sestinedeli uz vas neodvezou na "posteli s koleckama", ale na fungl novem vypolstrovanem kresilku. A dokonce jsem zaznamenala, ze na soc.zarizeni jsou nove dlazdicky. Takze dalsi plus.

.. jen skoda, ze jsem odkudsi zaslechla, ze se bude porodnice rusit .. a DOUFAM ZE TO NENI PRAVDA!!!! .. kdybych se nahodou jeste jednou zblaznila a sla do 5. mimiska ~3~
8.1.2010 20:53:06
Pro maminky, které se rozhodují rodit/nerodit v příbramské porodnici, písnu pár zážitků, ať se tolik nebojí ;).
V PB jsem rodila 3x a za 3 měsíce mě čeká čtvrtý porod.
1. porod (2003) - na to, jak jsem byla vyjukaná z toho, co mne vlastně čeká, musím hodnotit vesměs kladně. Porodní asistentky byly milé, nabízely mi hydromasážní vanu, puštění CD s hudbou apod. U samotného porodu byly 2 plus paní doktorka (jméno si bohužel nepamatuji - zřejmě Dr. Stejskalová). Mohla jsem si vybrat polohu porodu (nakonec jsem zvolila klasickou). Nastřižená jsem byla jaksi "automaticky", ale to jsem byla předem varovaná, že to tak prostě u prvorodiček dělají ..
2. těhotensví - rizikové, 3 týdny jsem ležela na rizikovém oddělení. Péče sestřiček vzorná, a tímto děkuji Dr. Hochmutové.
2. porod (2005)- katastrofa! Rodila jsem o půlnoci a narychlo, u porodu byl Dr. Kymla (viz předchozí příspěvky) - nerudný až sprostý, sešil mě tak, že jsem byla opuchlá, že jsem se ještě 2-3 týdny po porodu pořádně neposadila. Na druhou stranu děkuji péči sestřiček na šestinedělí, které mi připravovaly sedací koupele a sháněly znecitlivující mastičky.
3. porod (2007) - SUPER! Blonďatá porodní asistentka se mě téměř co 5 minut chodila ptát, jestli něco nepotřebuju, paní doktorka (mladičká, dlouhé hnědé vlasy) taky super. Sice mě tentokrát nenastřihly, ale stejně mi kůže sama praskla .. co se dá dělat ~2~.
Hodnocení porodních pokojů: na jedničku (byla jsem na pokoji s hydromasážní vanou, pak na jiném - ale byl také super). Porodní sál tak na dvojku (takový "obyč", ale ne zastaralý).
Šestinedělí: jak už jste některé psaly: asi pamatuje ještě naše maminky, televize na pokojích někdy mohou otravovat život - ale záleží, jak se domluvíte se "spolubydlícími". Sociální zařízení už volá po rekonstrukci!!!! Sestřičky z 75% fajn. Jídlo se od roku 2003 lehce zlepšilo (já celé těhotenství tvrdím, že se nejvíc ze všeho těším na "bílý kafíčko" k snídani ~b~), ale stále spíše lehce podprůměrné.
Kdyžtak chodím kolem nemocnice, tak si ve skrytu duše přeji, aby se šestinedělí přestěhovalo do toho nového červeného pavilónu, který se tam právě staví ~k~

Závěr: příbramská porodnice není žádná tragédie, člověk musí holt nad něčím přihmouřit oko (či obě oči), ale podstatné věci jsou myslím v pohodě - v dubnu napíšu, jestli jsem nezměnila názor ~t~~z~
Monika 2dcery12/10 a bříško
  • 
17.5.2009 19:12:25
Reaguji na zkušenost maminky s Příbramskou porodnicí a jak tak koukám, za těch 12let od mého prvního porodu se nic nezměnilo. A má zkušenost?? Manžel mě odvezl do porodnice s tím, že přenáším. Při monitorovánía vyšetření se ukázalo,že mám stahy a tak mě umístily na ,,hekárně,,. Tak otřesný zážitek bych nikomu nepřála. Protože mobil jsem v té době neměla, poprosila jsem sestřičku,zda bych nemohla zavolat manželovi ,že rodím. Mohla. Automat byl ovšem o patro výš,výtah mi zakázala použít, takže pěkně po svých a sama bolesti nebolesti. Přitom koukala na televizi,kouřila!!! a telefon měla u ruky. Jako prvorodička jsem byla vylekaná, ale pak už jen vzteky bez sebe. Rodila jsem 12hodin, píchli mi vodu, podle sestry jsem vyváděla jak blázen a kdyby to dělali všechny maminy tak se jí rozkočí hlava. Neochota, přezírání,ironický přístup. Oholila mě a přitom pořezala tak,že když mi do rodidel nalili dezinfekci a byla to taková bolest,že jsem z porodnického lůžka málem vyskočila. L0kař sám mě nařízl,po porodu následně zašil takovým způsobem,že při druhém porodu v Táboře,doktor řekl nic takového neviděl a jestli mi prý může udělat plastiku hráze. Souhlasila jsem a ta úleva,že si po dvou letech můžu dojít normálně na velkou aniž bych se natrhla krvácela a že to taky jde bez projímadel, ta úleva byla fakt velká. Nejse nijak přecitlivělá, druhou holčičku jsem rodila 19 hodin, v Táboře, přístup úplně jiný, žádné ironizující poznámky a arogance, sestřičky velmi milé i lékař který mě rodil. Proto z vlastní zkušenosti bych do Příbramské porodnice už niky nešla a rozhodně jí nikomu nedoporučuji.
Shayla a 3 kluci
11.5.2009 21:23:31
Byli jste dopředu nějak telefonicky domluvení? Ne že by je to nějak omlouvalo, kdyby ne, to chování bylo otřesné.
manželé
  • 
10.5.2009 14:55:18
Chtěla bych „poděkovat“ zdravotní sestře - porodní asistentce, která nás nechala dne 9.5.2009 hodinu čekat s naší dvouletou dcerou v čekárně ambulance v porodnici v Příbrami. Přijeli jsme se manželem zeptat, zda by bylo možné se zde domluvit na porod, který nás nejpozději do dvou měsíců čeká. Sestra věděla, že jsme přijeli hodinu a půl cesty a hodinu a půl cesty nás čeká domů. Já v sedmém měsíci rizikového těhotenství, dvouletá dcera s námi. Po dotazu, zda by bylo možné si v tuto dobu prohlédnout porodnici, jsme se dozvěděli: „že si to musí nechat projít hlavou“ a na hodinu od nás odešla, možná, že se ještě vrátila a nebo vůbec ne, ale my jsme se po hodině čekání sebrali a jeli domů. Nečekali jsme nic jiného než odpověď: “nezlobte se, dnes to nejde“ nebo „ano, počkejte půl hodiny a pak to bude možné“. Za tuto odpověď jsme ji nestáli.

Další hlášky této sestry byly ponižující i včetně celého jejího chování, které jsme při příchodu
zaznamenali. Maminky na měření kontrakcí umístila do průchozí chodbičky bez oken, kde maminky sedí natočené směrem do čekárny slečené s pásy na břiše. Veškeré dotazy směrem k maminkách směřují z ordinace z další místnosti a o otázkách a odpovědích ví všichni, kdo v čekárně sedí. Všichni musí křičet, aby se slyšeli. Takže, „kdy jste měla poslední měsíčky“, „jaké máte problémy“ „s čím jste dnes přišla“. Všem ženám se hromadně říká :„mamčo“. První údiv byl, když přišla do čekárny s tvrzením: „ ježiš, vás tady je, dyť je dnes sobota“. Byli jsme tam dvě těhotné maminky na monitor, já s manželem a jedna netěhotná mladá žena se silnými bolestmi, která tam čekala déle než hodinu. Ženě bylo řečeno, že paní doktorka měla porod a teď píše papíry a ona musí počkat. Bylo jí zřetelně velmi špatně a nikdo z nás nevěděl, jak jí pomoci. Nakonec jsme se dozvěděli, že kromě paní doktorky je přítomen i primář – to, když si ho jedna z těhotných žen žádala. Za celou dobu tedy nebyl nikdo, kdo by mladou paní s bolestmi vyšetřil, ale na oddělení byli minimálně dva lékaři, kteří měli službu. Nechápali jsme nic. Z prvé povýšené chování sestry, která probírala zdravotní stav pacientek přes dvoje otevřené dveře a naznačovala, že v sobotu si žádnou práci nepřeje, byla ve službě zadarmo? Její nadřazenost, kterou nám naznačila, že záleží na její libovůli, zda nám oddělení ukáže či nikoliv. Kdyby nám to řekla na začátku, případně si s námi domluvila nějaký jiný termín, pochopili jsme to. Ale nechala nás hodinu vydusil v čekárně, aniž bychom se dočkali jakékoliv odpovědi.

Ale jedno pozitivní jsme si odtud odnesli, víme, že tady rozhodně ne!
Hanka + 2
  • 
26.1.2009 17:30:10
V příbramské porodnici jsem nedávno rodila již podruhé. Při prvním porodu jsem byla spokojená až na některé drobnosti, nyní musím říct, že spokojená jsem byla maximálně. Do porodnice jsem chodila na poradny a monitor, 2x jsem tam byla na pár dní hospitalizována, a jak při této předporodní péči, tak při porodu samotném a následném pobytu na šestinedělí jsem byla opravdu v dobrých rukou. Ráda bych tedy poděkovala celému osazenstvu porodnice za skvělou, profesionální a přitom lidskou péči, nejenom lékařům a lékařkám, ale i všem sestrám a ošetřovatelkám.
MSteflova
20.10.2008 16:36:31
MUDr. Kymla už v Pb porodnici nepracuje.
M.
  • 
20.10.2008 12:07:45
Měla jsem to "potěšení" se setkat s p. Kymlou.Ani nebudu popisovat chování tohoto doktora.Něco neuvěřitelného. Nechápu jak takový človět může pracovat v porodnictví!! Po svém zážtku s ním jsem si písemně stěžovala primářovi a na ředitelství. Ani jsem nečekala odpověď.A přeci!Pana doktora prý nebudou zařazovat do služeb v Pb nemocnici.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08
5.8.2008 14:53:06
Katko - jsem ráda, že jsi byla spokojená s porodem ikdyž já nevím nevím ... (mluvím za sebe, mě by se takový porod asi až tak nelíbil).

Ale zaujalo mě to, že jsi nesměla po porodu 6 h vstávat? Proč? To jsem nikdy neslyšela a to jsem rodila 2x.

Přeji š´tastné chvilky s mimi.
 Příspěvky 110 z 55 [Dalších 45 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.