| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Souhlasíte s návrhem na rušení babyboxů?

 Příspěvky 110 z 83 [Dalších 73 >>]
23.7.2012 2:47:29
Já nevím, ale mně přijde, že žena, která dá dítě do babyboxu, prokazuje maximální možnou zodpovědnost ve své dané situaci. Chtít po ní ještě něco víc už je možná za hranicí toho, co dokáže. Zkrátka bych možnost dát dítě do babyboxu ničím nepodmiňovala. Ono to navíc ani není docela dobře možné.
A ještě k těm utajeným porodům - podle mě není "utajený" totéž, co "anonymní". Budu si o tom muset něco přečíst, jak to přesně je...
22.7.2012 23:34:26
sociálně potřebné podpořit, ale jen ty nepřemnožené
Kdo že je u nás "až moc přemnožený"? Člověk? A že mu to vynáší na dávkách?
No ano, dělám ze sebe nechápavou, protože toto smrdí selekcí... ~a~
10.7.2012 22:28:59
No,ja nez bych vice spristupnila potraty,to bych radeji spristupnila tu antikoncepci no.Ja vubec nemuzu rict,ze souhlasim s potratama,ale bojovat proti nim taky nebudu.Je mi lito kazdeho drobecka,ktereho se matka chce zbavit v deloze,ale je to pro v mych ocich ,,lepsi,, nez aby to ditko bylo potom treba tyrane,nemilovane a nebo nekde odlozene.Ale v kazdem pripade bych preferovala potraty do tretiho tydne tehotenstvi...ale jak to zjistit tak brzy,ze?
10.7.2012 12:20:21
Babyboxy bych určitě nerušila. Proto dítko je to lepší i v tom směru, že je okamžitě volné k adopci, v ostatních případech dítě na adopci čeká daleko déle. Nechápu tem problém s identitou..děti u adoptivních rodičů také nevědí kdo byla jejich biologická matka atd. Upřimně mě žádné negativum nenapadá. Každé odložené mimčo dostane šanci na život, která by mu jinak třeba nebyla dána.
Binturongg
10.7.2012 8:49:16
Jo a ad rodinná zatížení a choroby...

Když si vzpomenu, jakjsem kvůli genetice sháněla info o těchto lahůdkách, stálo mě to deset let života ~:-D

Z naší rodiny jsem to ještě vypáčila, ale rodina otce mých dětí se zmohla maximálně na "von byl chabrus na plíce...nebo to bylo srdce? Máňo, na co umřel Franta? No a Miluna, ta měla problémy se spodkem a byla na operaci..."

Genetiku navyrazíš ani z vlastní famílie, takže to, že pohozeneček nemá v tomto smyslu minulost, je totéž jako ji nemá každé jiné dítě průměrných rodičů, jako dítě z IVF s dárcem atp.
Binturongg
10.7.2012 8:40:58
Magráto - já vidím baby boxy jako alternativu dřívějšího odkládání dětí na schody kostelů či klášterů.
Důvody pro odložení mohly být tehdy odlišné, ale určitě ne ve všech případech.

To, že anonymní porod ve špitále je u nás pořád blbost a rodička musí čelit přinejmenším postranní pohledům a úšklebkům, je smutný fakt, ale existují i matky, které prostě do nemocnice nechtějí - třeba velmi mladé matky.

Taky se nikde nerozebírá fakt, že pohozené i do baby boxu odložené dítě, nemusí být vina - čin matky, ale třeba jejích příbuzných, nějaké skupiny nebo injejího pasáka... Třeba ~d~

Jenže tuto alternativu snad ještě jikdy nikdo neuvedl. Pohozené dítě = udělala to jeho máma ~a~
Bumbi&05,08,10
9.7.2012 16:06:43
možná to může být i bezpečný způsob, jak zajistit dítěti život - žena nechce jít na potrat a dítě si nechat nemůže /nechce. Není tu možnost legální adopce od porodu, tak zvolí babybox... Daruje tak, život, nezabije.

Podpořila bych možnost legálních adopcí. Přijde mi absurdní nutit dítě ženě, která ho porodila, když ta ho nechce. Jen proto, že ho donosila a porodila - to z ní dělá rodičku, ale ne matku. Náš stát se na to dívá jinak a nedává ženě možnost dítě donosit, porodit, darovat mu život a "dát" ho "matce".
Raději podpoříme potrat, než adopci po porodu ~n~~e~~a~
Irena
  • 
9.7.2012 10:03:59
Ale kojeňáky se neruší kvůli financím ale kvůli tomu, že už jsme snad poslední na světě, kdo tuto zrůdnost provozuje a je na nás tlak z EU to změnit. Děti neskončí na ulici, ale v jiné formě péče, možná i dražší, kdoví.
8.7.2012 18:09:07
Anco,kdyby u nas adopce jen sly jak by mely...ja znam rodinu,ktera nekolik let ceka na adopci ditete a porad s tim maji neake papirovani a trva to snad uz 2 roky.Prokousavaji se ruznyma zakonnyma klickama.Adopce u nas strasne zbytecne dlouho trva.A je to vice o papirovani nez o lasce k diteti.
8.7.2012 18:06:14
Petka+Mikulasko,je to ode me mozna opravdu hnusne,ale ze me radeji potrat nez babybox.Omlouvam se vsem koho se to dotklo,ale toto je muj nazor.Ja osobne bych radeji nebyla,nez abych zila s vedomim,ze me vlastni matka odlozila a kolikrat se ani nedozvim proc.Cely zivot abyc byla ,,ta odlozena,, rodina je zaklad zivota a kdo ten zaklad nema,myslim si ze cely zivot tim trpi.Nemluve o tom jak to zatezuje nas socialni system.Potrat je hnusne reseni,ale je to v mych ocich lepsi,nez aby psychicky a asi i citove stradalo celou dobu dite,ktere bylo odlozeno.
 Příspěvky 110 z 83 [Dalších 73 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.