| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Psycholog a psychiatr v rozvodových soudních sporech

 Příspěvky 110 z 19 [Dalších 9 >>]
Alena Ninová
18.5.2017 15:19:34
Hezky clanek, me se dlouho pletlo kdo je psycholog a kdo je psychiatr... tady je to hezky vysvetleny http://psychoterapie-efektivne.com/psychiatr-psycholog-psychoterapeut-lektor-nebo-kouc/
Jana
  • 
28.5.2008 20:48:07
Ahoj Zuzano,

pokud se změnou Tvého příjmení bude souhlasit Tvůj otec i matka, celá věc se vyřídí na příslušném MÚ. Poplatek je tuším 1000 Kč. Formulář dostaneš na matrice MÚ.
Pokud se změnou otec souhlasit nebude (předpokládám, že maminka ano), musí maminka podat na soud žádost, aby soud udělil souhlas ke změně Tvého příjmení místo otce. Vzory takového podání lze najít na internetu. Pak budou oba pozváni před soud (vzhldem k Tvému věku možná i Ty) a soud rozhodne, zda Tvému přání vyhoví. Pokud ano, může se Tvůj otec proti rozsudku odvolat a celá věc se prodlouží cca o půl roku. Soud nestojí nic, jen nervy.
Tak Ti přeji, abys uspěla, já právě soudně vyhrála změnu příjmení své dcery, má velikou radost a já vím, jak je nepříjemné nosit příjmení člověka, ke kterému nemáš vztah.
Měj se hezky, Jana
  • 
26.5.2008 20:19:02
Dobrý den!
Je mi 14 let a měla bych menší dotaz.
Moje maminka je rozvedená a znova vdaná,tudíž se jemnuje Čejková a já Rotyisová(mé jmeno je z maminčinyho prvního manželství).Jelikož nemám s vlastním tcem zrovna nejlepší vztah,chtěla bych se touto cestou zeptat co obnáší změna příjmení,už rok toužím po tom se jmenovat Zuzana Čejková.Prosím o zaslání informací co k tomuto rozhodnutí potřebuji(peníze,podpisy..atd)
Děkuji za Vaší odpoveď
  • 
13.12.2006 1:51:00
Je to naprosto identické. Mě se stalo před 9 měsíci naprosto to samé. S malým rozdílem, že když jsem byl v práci manželka nejen ukradla obě děti ale pro jistotu celé zažízení bytu, včetně koberců i mých kravat. Přišel jsem z práce a neměl nic. Hledal jsem je také včetně policie. Dál, výrok soudu. No když už si je ukradla a jsou s ní tak dlouho tak jí je necháme ne. Že má od té doby dcera psychické potíže a syn dělal reparát ? Co na tom vždyť podle tvrzení matky za to může otec. Že děti nevidí, nemůže s nimi mluvit ani po telefonu. Když jde ke škole, zavoláme na něj policii, vždyť dětem škodí. Jak ? No ono se něco vymyslí když je šikovná právnička. Že je vše lež ? Koho to zajímá, soud ? Ha, ha. Otec ten rušivý element, že má své děti rád a chce se o ně starat ? Jakto že nejni alkoholik, to je divný, co z něj udělat blázna ? Kdyby tak byl vhodný známý soudní znalec ? Tak vše naprosto stejné jak asi desítky nebo stovky tatínků v téhle zemi. Kdyby ste si Vy nebo někdo jiný chtěl vměnit zkušenosti ozvěte se mi prosím na hilman&seznam.cz
Ivana
  • 
22.5.2006 17:15:42
Tak.. moc děkuju za pomoc, udělala jsem to a je mi líp. Rozvedli nás okamžitě a ten můj o tom ani neví. Prostě se ztratil - už vím kam - šel do chládku, protože podnikal tak vehementně,až dopodnikal. Jsem teď sice rozvedená,ale neplatí a nemám to vůbec lehký, mateřskou jsem musela ukončit a nastoupila jsem do práce, abychom se vůbec uživili. Ale i tak - je mi líp. Ještě jednou děkuju.
  • 
28.4.2006 14:22:48
Těžko říci já mám samej problém,v životě jsem manželce neublížil a staral se o rodinu v průměru 14 hodin denně a jí stačilo říci u soudu,že už nechce být semnou a dítě jí svěřili,teda v prvním stání.Našemu Ondrovi jsou 4 roky a chce být pořád s tátou a nic mamince nedaruje je naní zlej říká takové věci jako například.Ty lžeš a já tě nebudu poslouchat,ty se flákáš,chci si koupit novou maminku,začarovat maminku abych mohl být s tátou. S podivem na tom je to,že celou dobu 7 měsíců co manželka odešla ,žije u ní.Nikdy jsem ho neovlivnoval spíše naopak tvrdím mu,že mamínku musí poslouchat,ale je to v něm,jak napsala psycholožka býl rovnoceně vychováván otcem i matkou.Rada na závěr.Pokud opravdu to už nejde podejte žádost a u stání požadujte psychologické vyšetření soudním znalcem .Já věřím ,že tohop taky na kraji dosáhnu,aby se ukázalo kdo koho ovlivnuje.Kamil.Ondra
  • 
24.3.2006 18:53:19
Pomozte mi je mi 25 mam roční holčičku s 50mužem právníkem, chtěla bych se rozvest ale vyhrožuje mi že dítě svěří do jeho péče, že pro to udělá vše. Má dalších 5 dětí se kterými se nevídá.
Jaké mám šance že svěří dítě do mé péče. Právní věci umí, a můžu potvrdit že svou pusou dosáhne vždy všeho napište mi prosim odpověd na Kvetuska2@studentka.cz
  • 
3.3.2006 14:39:19
To bylo první co jsem manželce navrhoval z toho důvodu,že opravdu bez Ondry nemůže být /je na něm závislá/ Jiná možnost než vlastní péče není.Vím ,že to co dělá moje manželka ja nikdy dělat nebudu.Ona to prohlásila já si ho vzala první tak si budu dělat co chci To je taky hlávní důvod jejího odchodu z domů.Možná pro úplnost by bylo potřeba uvést,že moje manželka je o 11 let mladší.Brát jsme se nemuiseli.Ondra se náím narodil na den přesně 9 měsíců po svatbě.Manželka ví jak mi tíám ubližuje,ale neuvědomuje si, že nejvíce trápí Ondru.Když se objevím v nečekanou dobu táhne syna pryč a říká máš smulu táta tady nemá co dělat.Tomu já říkám citová nevyzrálost /23 let/
2.3.2006 20:32:02
Kamile, a co požádat o střídavou péči? Je něco, co by tomu bránilo?
  • 
2.3.2006 16:25:34
V lidských vztazích je možné vše.před 5 měsíci opustila moje manželka s dítětem 3.5 let náhle domácnost.Začala tvrdit ,že je psychicky deptána ,syn se mě bojí.Žádné důkazy to dnes není potřeba.Matka dle zákona má tutop možnost a nikde nemáte dovolání.Zákon předpokládá,že rodič chce pro dítě to nejlepší.Dál to neřeší.Trvalo,mě to 2 dny než jsem je našel.nikomu nepřeji zažít to co jsem musel,tu nejistotu,strach.Do té doby ,bylo v rodině vše v pořádku.Každý večer jsme spolu našeho syna uspávali, četli zpívali.Dostával pusu na dobrou noc.O to vše ho manželka připravila.Prý se o dítě starala celou dobu sama. V průměru 14 hodin denně, které jsem díky své dobré pracovní době mohl věnovat rodině je asi nic.To však není nic proti tomu jak se chová ted.Pokud by jí to předběžné opatření a soud nenařizoval,neviděl bych našeho syna vůbec.Když se objevím v nestanovený čas.řekne nemáš tady co dělat a táhne syna za ruku pryč.Ondra brečí,že chce k tátovi na to mu matka řekne,že má smůlu.psychologické vyšetření jasně prokázalo,že náš syn preferuje otce to však s matkou nehlo a dál se chová stylem já jsem si ho vzala první tak si sním můžu dělat co chci.No soudu to nevadí.Názor dítěte matku nezajímá.Vše se řeší u soudu a budou následovat testy našeho Ondry.Když se matka rozhodne udělat něco takového je otec úplně bezradný.
PS:V jejich rodině to není nic vyjímečného před 12 lety to samé,ale se 2 dětmi a vybraným zařizením bytu udělal její matka.samozřejmě jí teď podporuje a celé to obě ušily.
 Příspěvky 110 z 19 [Dalších 9 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.