| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Adámek byl na operaci

 Příspěvky 110 z 48 [Dalších 38 >>]
pafka
9.6.2010 14:20:47
Moc dekuji za tento clanek, tento tyden jsem si prosla to same s pet mesicu starym synem. A hadejte co, jmenuje se Robert Adam.......
margaretka nova
  • 
19.5.2006 9:57:57
ja som po porodee 4 mesiace a este som menzes nemala ani raz. je to problem?
Blanka a Adámek
  • 
1.11.2004 11:58:45
Nedá mi to,abych nereagovala. Máme 2měsíčního Adámka a ve 4 týdnech podstoupil operaci tříselné kýly, při kt. se bohužel našlo nesestouplé přetočené varlátko. :-( Zřejmě k této příhodě došlo ještě v bříšku. Vidím, že Adámkové mají s varlátky problémy....
B.
Katka, Adámek (5 měsíců)
  • 
15.1.2004 19:44:48
Milá Kačko,
máme doma taky jednoho Adámka a nevím, zda je to tím jménem, či co, ale příští středu nastupujeme právě do Motola na operaci varlátek (Hydrokely). Mám z toho šílený strach, protože po nemocnicích běháme již od Adámkova narození, ale aspoň teď už tuším, co nás čeká. Budeme na stejném oddělení jako jste byli vy. Obdivuju tvojí statečnost, já mám už teď z toho nervy nadranc. Adámkovi přejeme jen a jen samé zdravíčko a děkujeme. Kdyby nebylo Vás, tak ani netušíme, co nás čeká, protože doktoři jsou tak nějak skoupí na slovo a informace aby z nich člověk páčil heverem.
Katka + Adámek
  • 
12.2.2003 14:42:44
Ahoj Kačko,
chtěla bych Vás oba s Adámkem pozdravit a popřát hodně zdaví a štěstí.
S motolskou nemocnicí mám podobné zkušenosti jako Ty, jen ubytování bylo lepší (na očním oddělení leží maminky přímo s dítělem) a lékaři nepříjemnější. Primář oddělení MUDr. Korynta mi připadal téměř nepříčetný. Oční oddělení jen v 5. patře, ale cesta do jídelny jinak stejná. Díky tomu a panu doktorovi Koryntovi se mi v Motole podařilo zhubnout za 10 dní 10kg! Ivance bylo 8 měsíců a nechtěla jsem ji nechávat samotnou. Stejně jsem za celý den nebyla schopná sníst snídani.
Co se tam dělo by bylo na dlouhé vypravování... Ještě jednou hodně zdraví přeje Jana

Navíc nemocnice špatně snáším, spala jsem tam max. 2h denně
Jitula
  • 
24.1.2003 22:52:24
Uvědomuju si, že tahle diskuse je už hodně stará, ale nedá mi, abych nepřispěla se svou "troškou do mlýna".¨
l/ Adámkovi a jeho rodičům přeji to nejlepší a hlavně zdraví.
2/ Bohužel mám za sebou též zkušenost hospitalizace se svým 3-měsíčním synem.Také jsem byla naštěstí přijata do nemocnice s ním. Připadalo mi jaksi samozřejmé a naprosto přirozené, že budu nadále vykonávat činnosti, které jsem vykonávala doma - přebalování, přestýlání postýlky, umývání... Předpokládala jsem, že jsem byla přijata do nemocnice nikoli pouze na kojení, ale i pro obstarání dítěte. Sestry poskytly zdravotní péči -aplikaci léků, pravidelné kontroly.Navíc jsem si všimla, že na oddělení bylo nemálo dětí bez maminek, které bylo třeba obstarat se vším všudy a včetně krmení a občasného zabavení.
Také by mě nenapadlo, abych žádala zdravotnický personál o jakoukoliv péči o mne, stlaní postele z toho nevyjímám. Neshledala jsem žádný důvod, proč bych měla tento úkon vyžadovat od kohokoliv jiného, doma to dělám taky.

Závěrem chci poděkovat lékařům a sestrám KDDL Fakultní nemocnice Praha 2 za péči, vstřícnost a obětavost- děkuju.
zora
28.11.2001 21:55:55
Ahoj Katko, mám slzy v očích - máme doma tříměsíční miminko /náš syn se narodil zrovna 11.8.2001 / a když si představím, co jste prožili s tak malým miminkem, tak mě jímá hrůza.
Hlavně, že je vše v pořádku.
Chtěla jsem se sTebou podělit o moji zkušenost z Královohradecké nemocnice, z kojeneckého oddělení, kde jsem byla se synem hospitalizována týden po porodu na čtyřdenní vyšetření ledvin. Byla jsem velice překvapená jak prostředím tak milým přístupem personálu. Na oddělení bylo asi 20 buněk - vybavených postelí pro maminku, dětskou postýlkou, přebalovacím pultem, zabudovanou vaničkou se sprchou, váhou na vážení miminka - no prostě všechno, co maminka a malé mimčo potřebují - klid, soukromý, no paráda. K dispozici byly plínky /úmyslím Helen Harper /, oblečení na miminko, dokonce i krém na zadeček a jiné drobnosti. Nevycházela jsem z údivu. Maminky se mohly stravovat v jídelně na oddělení, kam nám jídlo vozili. Vybrala jsem si vegetariánskou stravu a opět jsem byla mile překvapena, poprvé v životě jsem se v nemocnici najedla. Sestřičky moc milé a ochotné. Ošetřující lékaři taktéž.
Takže jsem se na konci pobytu vůbec nezdráhala zaplatit dobrovolný příspěvek nemocnici!
Byl to fakt pozitivní zážitek a k tomu všemu to nejhlavnější - vyšetření dopadlo dobře a jsme zdraví!!!
Ahoj Zora.
Zrušeno
23.11.2001 12:30:09
Ano, nemocnice není hotel. Ale mám také jednu zkušenost. Při pobytu v nemocnici s dítětem jsem de facto suplovala práci zdravotních sester. Odchytávala jsem moč, podávala miminku lék, sama jsem měřila teplotu a upozorňovala sestru, že 39,5 ve tři hodiny ráno už asi není normální a vyzvala ji, ať zavolá lékaře. Když miminko po půlnoci pozvracelo mou postel, mne i sebe, čekala jsem hodinu, než za námi někdo přišel. Špinavé prádlo jsem měla odnášet sama. A v porodnici? Nemohla jsem chodit ani zvedat dítě. Za dobu 24 hod. jen jednou jedna sestra nakoukla do pokoje. Když dítě brečelo celou noc, nikdo za námi nepřišel. Dítě jsem koupala sama, nikdo mi jako prvorodičce neukázal a nepomohl s přebalováním a oblékáním.
A co se týče stravování v nemocnici... Klidně bych si (a myslím, že i jiné maminky) jídlo zaplatila. Muselo by však být "k jídlu". Ne šlachovité maso a nahnilé brambory + čerstvé zelí pro kojící maminky.
A když jsme u těch peněz. Dcera v nemocnici užívala lék. Po dobu tří dnů jednu lžičku. Po propuštění jsme měli v kůře pokračovat a dva dny měla užívat ten samý lék po jedné lžičce denně. Dostali jsme recept a šli pro novou lahvičku do lékárny. Lék stál 1000,- Kč, hradí jej pojišťovna. Spotřebovali jsme dvě lžičky a lék vraceli. Stejně jej lékárna už jen zlikviduje...
A lékařská péče? Po příjmu do nemocnice se 20 hodin nic nedělo. Dcera byla tzv. na pozorování. Její stav se zhoršoval, až musela být ráno v kritickém stavu převedena na JIPku. Čili nákladná péče na JIPce, léčení podstatně horšího stavu než předchozí den, následné komplikace a téměř kříšení miminka a zbytečný pobyt v nemocnici nás obou po dobu prvních 20 hodin... A pak má mít zdravotnictví peníze...
Eva
  • 
30.8.2001 8:42:41
Vážená paní Vránová,
s Vaší reakcí na příspěvek p. doktorky nelze jinak než souhlasit. Sama v pracuji v Krajské nemocnici a musím konstatovat, že lékařů, obdařených empatií, slušným chováním k pacientům a citlivým přístupem k jejich problémům je tak 50 na 50. Sestry, které jsou mnohdy přetěžovány dlouhými službami z důvodu nedostatku personálu na odděleních, jsou často vyčerpané a nervózní a pacientům se ani stoprocentně věnovat nemohou, proto ty úlevy např. u stlaní lůžek. Souhlasím s Vámi, že jediným řešením tohoto problému by bylo zavedení účinného systrému zdravotního pojištění a také důslednost a odpovědný přístup v čerpání financí v samotných nemocnicích. Už od studií lékaři slýchají, jak je jejich práce v praxi finančně nedoceněná a že mají mít na paměti hlavně službu pacientovi, což je myslím důvodem opačného efektu,kdy často na pacienta myslí maximálně jako na číslo diagnózy. Myslím, že české zdravotnictví čeká ještě moc dlouhá cesta ke spokojenému pacientovi.
E.
  • 
24.8.2001 11:28:46
Vážená paní doktorko,
jste vedle jak ta jedle.Víte proč? Protože ty peníze ve zdravotnictví chybí z důvodů, které jsou jen a jen systémové. Že lékaři i personál mnohdy nemají ani základní vychování - to není nic mimořádného. Že lékaři mají malé platy slyšíme na každém kroku - za co by chtěli vyšší?
Víte paní doktorko, žila jsem několik let v zahraničí a mám zkušenosti s hospitalizací v tamní nemocnici (Rakousko). A mohu Vám říct jediné - jsme opravdu Balkán - i Váš příspevek je toho důkazem.

Bděte.
Alena Vránová
 Příspěvky 110 z 48 [Dalších 38 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.