| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nošení dětí v šálu na těle - začínáme

 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]
6.1.2007 18:51:29
Ahoj, našla jsem adresu Nosenideti.cz a maji tam šátky,vaky i jiné doplnky. Kdo mi ale poradí, který šátek je nejlepší?????
Milan Šmolík
  • 
31.1.2006 17:35:41
Pro případné čtenáře procházející si starší články si dovolím přidat informaci, že na adrese www.didymos.cz zajišťujeme prodej šátků DIDYMOS v České republice.
  • 
8.5.2005 9:02:41
Šatiek je pomerne veľa, ale rozhodujúca je aj kvalita. Pozrite si www.babo.sk . Nájdete tu aj odpoveď ako je to s chrbticou dieťaťa. Pri narodení je chrbtica mierne zaguľatená a "S"-ovité zatočenie sa vytvára postupne, najskôr dieťatko začne držat hlavičku, potom sedieť a až pri prvých krocikoch sa začína vytvárať držanie ako u dospelého. Takže nosenie v šatke je pre malé dieťatko prirodzenejšie a zdravšie ako lezanie na rovnej tvrdej postielke.
3.1.2005 16:35:24
Taky si nemyslím že malý vzrůst by byl zapříčiněný šátkem, ale genetikou. Nosila jsem našeho syna v klokance skoro rok a je to bez problémů velký a zdravý (3,5 letý kluk).
Monika, 3 deti
  • 
2.1.2005 18:58:45
Je samozrejme, ze kazdy preferuje neco - jsou zaprisahli zastanci babyvaku a zastanci satku. Asi se shodnem, ze klokanky jsou z nabizenych moznosti ta nejmene vhddna. Lec s tim, ze by satek byl zatezi pro pater ditete nesouhlasim. V Nemceku jej bezne doporucuji i ortopedi i neurologove, coz by pri zdravotnim riziku asi necinili. Vyska rodice myslim nema pri noseni vliv na dite - ten uvaz je stale stejne pevny (nebo nepevny, pokud to jeste nosic nenosi), pouze podle vysky ci sirky dospeleho prebyva latky. Ja taky nejsem nejmensi a posledni dve deti jsem dlouho satkovala, bez problemu. Takze o pater miminka se nebojte:-))
Zdravi Monika
Draha
  • 
2.1.2005 18:32:44
Já jsem se o šátek taky zajímala. Každý preferuje něco. Já i manžel jsme hodně vysocí a máme potíže s páteří. Jedna prodavačka v Chicu (neprodávají šátky) zase zmínila problémy, které může mimčo mít s páteří - je sice fajn, že je mamka neustále s mimčem v kontaktu, ale problémy s páteří na celý život podpořené špatným vývojem kostry v prvních měsících života.... Indiáni měřili 150 cm. I toto hraje i rozdíl. My máme s manželem nad 180 cm...
11.12.2004 10:44:37
moc zdravím všechny indiánské babičky a zároveň vás prosím o radu.taky nosím svoji 5-ti měsíční holčičku v šátku,je v něm spokojená,ale mám jeden problém.vždy když se vrátíme z venku a barunka v šátku spí,tak nevím jak jí opatrně vyndat ven aby se nevzdudila.jakmile cítí že se něco děje a šátek se povoluje tak je okamžitě vzhůru,i když spala třeba jen chvilku.těžko mi potom znova usíná(spíš už nechce usnout vůbec)a v případě že málo spala je potom mrzutá.nevím tedy jestli jí mám nechat v šátku i doma včetně oblečení(bojím se že jí bude vedro a stejně se vzbudí)a počkat až se probudí sama,ale to bych doma vůbec nic neudělala(mám ještě 3-letého klučinu a taky se mu chci věnovat).navíc chodit doma oblečená na ven mi přijde jako sebemučení.myslím že tohle zrovna není řešení a proto uvítám každou vaši radu.lucka
Johanka
  • 
7.3.2004 17:19:45
www.babysatky.cz
Toto je prodej babyšátků z Indie a Guatemaly.
Dipl.-psych. Johanka Kubanova Castillo
Lenka
  • 
8.2.2004 23:03:55
S nošením dětí v šátku plně souhlasím. Mám čtyřměsíčního syna, který je v šátku naprosto spokojený. Když mě vidí, že si ho na sebe uvazuji, úplně se rozzáří. Zvykl si v něm usínat během dne i večer před uložením do postýlky. Pokud bych ale potřebovala večer jít pryč a nechat uspávání na někom jiném, spustí syn nekonečný zoufalý pláč. Nemohu nutit rodiče či kohokoli jiného, aby ho také nosili v šátku, dokud neusne. Takže si nevím rady s tím, jak ho naučit usínat samostatně v postýlce. Nechat prostě vyřvat mi připadá dost kruté a mám pocit, že to odporuje "šátkové výchově". Pokud máte někdo podobné zkušenosti, budu vděčná za radu.
2.2.2004 9:45:42
Už od mala jsme učili našeho malého v šátku.Člověk může dělat všechno,připravovat jídlo..atd. Nastal problém, když jsme ho chtěli naučit do kočáru, to plaka ze začátku, byl to na něj asi velký prostor.Teď zvládá obě možnosti, když jdu na úřady či dívat se do obchodů volím variantu šátek, kdo rád nechává kočárek venku bez dozoru?Doporučuji. Zapomněla jsem dodat, mám poroblémy se zády a šátek je nezhoršil, jak si někdo myslí.
 Příspěvky 110 z 21 [Dalších 11 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.