| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Sexuální symbol, nebo “mlíkárna”?

 Příspěvky 110 z 103 [Dalších 93 >>]
Pole levandulové
27.3.2011 18:56:53
Petro, to podle popisu vypada na Ikea na Zlicine, kde se vine cast fronty kolem stolu pro rodiny s detmi, u detskeho koutku. A ano, kojici koutek tam je, ovsem je to jen jedno kresilko za paravanem, takze tam byva porad plno, navic pokud mám veci i s jidlem pro druhe dite u stolu, tak je tam nenecham a nepujdu do koutku /sebou je vzit nejde, neni tam misto/.
Kdyz jsem kojila, kojila jsem dle potreby, tj vsude, ale z me nahoty teda nebylo videt nic, jen dite na kline a jeho hlava u mne na hrudniku. Tomu znechucenemu manzelovi bych doporucila studeny obklad na hlavu, pripadne pohled stocit na tabule s vyobrazenymi jidly, to by ho asi potesilo vic. No a k te kamaradce, co nemuze otehotnet - je mi ji lito, ale kvuli ni bych si teda nasili opravdu nedelala.
Petra Neomi
  • 
23.3.2011 2:50:58
Nedovedu si představit, kde tam seděla... ve frontě na jídlo? Já nevím, připadala bych si jako idiot, chodit kojit za nějakou plentu, normálně jsem u toho jedla, konverzovala, telefonovala... dcera pila dlouho, třeba patnáct minut, za tu dobu jsem se v pohodě najedla, nebo si v klidu vyřídila pracovní hovor. Nezlobte se na mě, ale pokud někdo nemůže otěhotnět, tak to opravdu není problém kojící matky.
22.3.2011 19:43:15
Také souhlasím~:-D, my s naší Jůlinkou, budou jí tři, spíme v posteli, ona je uprostřed, a nedělá nám to problém, leží mi s hlavičkou na prsou nebo někde na těle~:-D, cítí se bezpečně, když nemám pohodlí, tak ji prostě odsunu doprostřed. Neumím si představit, že by měla ležet, spát v jiné místnosti každou noc. Ani jsme na to nebyli zařízení:-). Se sexuálním životem s manželem nemáme výrazné problémy, je to prostě všechno přirozené.
22.3.2011 19:23:17
jojo, opět souhlas, nechápu, že má někdo problémy s tím, že kojím skoro do tří let, každé dítě je jiné, vztah maminky a dítěte také, do půl roku to nestačí...každý má ale jiné možnosti, nebo málo mlíka apod. Nikoho neodsuzuji a nikomu do toho nemluvím, je to jeho odpovědnost. Já jsem si ale musela něco vyslechnout, prostě mi do toho některé ženy kecaly, bohužel i vlastní babička.~;)
22.3.2011 19:17:31
Souhlasím, dělala jsem to úplně stejně a vůbec mě nenapadlo, si s tím dělat hlavu. Prostě to bylo přirozené, kojila jsem na veřejnosti do dvou let dcerky a potom ještě doma večer dalších pár měsíců. Už jsem čekala další mimčo. Teď mám konečně na půl roku do porodu pauzu~:-D. A budu kojit zase a všude, samozřejmě tak, aby to ostatní nepřivádělo do rozpaků, protože opravdu stejně není nic vidět, jen ta hlavička. Komu to vadí, ať se nedívá. Na prvním místě je pro mne moje dítě a jeho potřeby a ne podivné a nepřirozené pocity ostatních. papa~j~
22.3.2011 0:38:11
Mluvíte mi z duše. Ten tlak je oprvadu nepříjemný, navíc i od nejbližších příbuzných. Dceru jsem kojila do 3 let a čtvrt - a proč ne? Proč ji cpát kravským mlékem, dokud může a chce mateřské?
Dáša,4 děti
  • 
21.3.2011 20:45:26
Dobrý den,právě jsem si přečetla váš článek a vyprovokovalo mě to vám odepsat a hlavně vás podpořit.Jsme stejného názoru.Taky kojím své dítě, a to i na veřejnosti a dnes je malému rok a dva měsíce pryč a pořád chce papat mlíčko od maminky.Držím palečky a nedejte se odradit :-)Pro mě je to přirozené a hlavně normální.Nemormální je nekojit nebo se za to stydět.
Eva, syn 3r, dcera 5 m
  • 
21.3.2011 8:01:47
Moji rodiče nahotu nikdy neřešili, nechodili sice na nudapláž, ale klidně šli nahatí z koupelny nebo si máma přede mnou a bratrem oblékala i spodní prádlo atd ráno před odchodem do práce a u toho řešila, co máme udělat a tak... Žádná křeč, podle mě nahota patří k životu. Jen chci říct, že mi tím určitě prospěli, nemám žádný větší problém se svým tělem, sexem nebo gynekologem. Jako některé moje kamarádky, které nechodí na koupaliště, protože ještě neschodily všechna kila po dětech nebo vybírají lékaře jen podle pohlaví. A přijde mi nad mé chápání, proč je před 22h v televizi nevhodné nahé tělo a po hlavě se mlátí i želvy ninja.
Elíláma
20.3.2011 13:20:59
Vždycky jsem patřila k stydlivkách, kojila jsem 9,5 m (pak se malý sám odstavil) a nenechala jsem se tím jakkoliv omezovat, ale vždycky jsem radši našla koutek, ať přebalovací, v parku, někde prostě zalezla, v rozumné míře, zase plenou jsem nikde nešermovala (to jsem neuměla, vždycky jsem toho víc ukázala než schovala, nešikovnou manipulací) a stydím se, protože prsa jsou i v kojení sexuální symbol, jen slušný člověk se neokukuje, prostě se nedívá, hlavně chlap. Ale jednou se malý vzbudil v paláci Luxor na Václaváku, a když pominu veřejné záchody (Mekáč, Luxor, metro), kde kojit odmítám, kam jít? Vyběhla jsem ven, malý řval, nechtělo se mi ho tahat až k hlaváku, kde vím, je park, ale zase s homelesáky a ti si moc servítky neberou, tak že musím už na Václaváku. Ano a kde jednině jsou na Václaváku avičky, Přesně uprostřed ~b~ takže jsem sedla a jela. A bylo to v pohodě, turisti slušní, nikdo nečuměl, kromě údržbáře zeleně, taková socka. Tak to byla teda léčba šokem ~g~
20.3.2011 9:12:23
Tak já jsem třeba na veřejnosti kojila, ale vždy nějak "decentně". Třeba jsem se otočila zády, nebo jsem s sebou nosila lehký šátek, který jsem přes dítě lehce přehodila. Určitě mě kojení na veřejnosti nepřinutilo dříve odstavit děti.

Na druhou stranu, když kamarádka kojila dítě v restauraci, malý se prsu pustil a ona před zraky číšníka šimrala dítě na tvářičce svou bradavkou, aby se znovu chytilo (načež ten zrudl a něvěděl, kam s očima), tak to mi přijde opravdu trošku necudné.

Obecně myslím, že jde o rovnováhu. Kojit na veřejnosti ano, ale trochu cudnosti neuškodí. Extrémy z obou stran (nekojit vůbec mezi lidmi / odhalovat při kojení všechno bezostyšně) mi přijdou zbytečně ostré.
 Příspěvky 110 z 103 [Dalších 93 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.