| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prvňáček! Na školu ho připravte už nyní

 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]
Ines
  • 
4.8.2010 13:35:16
A co podle tebe ty děti budou do té doby dělat????
Rodiče jsou v práci.
A takhle se aspoň těch 4 - 5 vyučovacích hodin vejde do oběda než nastane zákonitý poobědový útlum.
Mimochodem já chodila na ZŠ i na SŠ na půl osmou a moc mně to vyhovovalo, byli jsme dřív doma.
1.8.2010 18:40:40
Já chodím do práce na 6 a tak skončím dříve než ty a mám celé odpoledne pro různé činnosti. Neumím si představit chodit na 10 a být v práci 8,5 hodiny..., to mi vychází na 18.30 a to už je večer a tedy v letních měsících i pozdě něco začínat. Vzhledem k tomu, že moje děti chodí spát ve 20.00 - většinou, tak bych z nich celkem za ten den nic neměla ...
lklasinka
1.8.2010 9:09:54
nebo proto že někteří rodiče nechodí do práce na 9-10?
31.7.2010 21:51:27
To by mě zajímalo, co budou ty děti do té doby dělat~d~. Většina rodičů je tou dobou v práci. My jsme zvyklí vstávat brzy a s docházením do školy nemáme problém.
31.7.2010 17:11:04
haha,já chodím do práce na půl sedmé..Ale souhlasím s Tebou,že by děti v první třídě mohly začínat později.Je to asi taky zvyk a možná chtějí být učitelé dřív doma,nevím.
31.7.2010 17:09:48
My podepisovali jen věci,které se ocitaly pohromadě někde v šatně.Takže hlavně boty a papuče,které mohou mít děti stejné.Jinak nic,kluk si to asi poznal,nic neztratil.Ale asi je to fajn,mě to nějak nenapadlo,podepisovat knihy a sešity,protože,p.učitelka dětem přidělila značky a každý sešit i knihu si orazítkovala sama.Značku měly děti na stole,vedle ní pak jméno,které tam napsala,aby i ona děti mohla oslovovat jmény,když je neznala.Děti ale i když neuměly číst si mohly rozdat sešity,krabičky s plastelínou,barvičkami ap.,které mají ve škole.JE zajímavé si tady sdělovat zkušenosti,všude to mají jinak.Vidím,že naše učitelka to má docela vymakané.Veškeré info pro rodiče má na webu,nebo to vlepí dětem už natisknuté do slovníčku.
31.7.2010 17:04:27
Ještě k těmm poznámkám v notýsku.Všechny informace o tom,co se ve škole děje,co se chystá,jak to dětem jde,i fotky z vyučování má dnes snad už každá škola na webu.Když syn na něco zapomněl,vždycky jsem měla přehled z internetových stránek,je to výborné hlavně,když je dítě např.nemocné,protože přesně víte,co se dělá a jak na to.
31.7.2010 17:00:42
Neboj,všechno půjde samo a postupně.Oni ve škole nespěchají a průměrné děti to hladce zvládají.Na rozjezd bude skoro celé září,snad prvních 14 dní chodí děti do školy jen na dvě hodiny.Celou první třídu učitelka dětem do notýsku lepí vzkazy pro rodiče-ta naše to měla napsané na počítači a vždy jen vlepila,později jen rozdala a děti vlepily samy.Můj kluk naskočil do školy až v půlce září,neměli jsme nic,nepočítali jsme,že půjde do školy,měl vyřízený odklad,ale plakal,že chce do školy,tak jsme ho tam nakonec dali a v klííídku všechno zvládl.
31.7.2010 16:50:57
všechno vám řekne až učitelka na třídní schůzce,každá to může chtít jinak,i když podstata je stejná.Možná jiné množství,druh atd.Naše učitelka třeba zdůrazňovala,že chce,aby měly děti v pouzdře pastelky jen základní barvy,taky malé nůžky,atd..U barviček doporučila taky konkrétní.Sešity a knihy naše děti dostaly,obaly chtěla bezbarvé.Někde učitelka na schůzce vybere peníze a všem koupí jednotné,tak jako to chce,takže bych nebyla příliš aktivní,aby pak nebyla spusta věcí zbytečných.
31.7.2010 16:43:19
Teda, takovou práci asi nemá každý. Já vstávala do práce ve 4:30 a dělala jsem od 6:00, teď zatím vstávám v 5:15 a chodím do práce na šestou. Jinak do školy se nestresujem. Paní učitelka nám dala seznam věcí, které seženeme a koupíme my, jako rodiče a vybrala si peníze na pomůcky, které koupí ona. Vše má vyúčtované a nám odpadá shánění. Mám dost starostí na to, abych stresovala dítě nějakým extra nácvikem. Myslím, že to každé dítě spíš otráví. Držím všem palečky a každý to jistě zvládne :-)
 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.