| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod jako příležitost

 Příspěvky 110 z 232 [Dalších 222 >>]
27.5.2010 16:06:10
takže odpovídám až teď. Stav kamarádky se pomalinku zlepšuje, ale mnohé problémy přetrvávají a neví se, kdy přestanou a zda vůbec.
Jinak trestní oznámení bylo podáno, jak na nemocnici, tak na ošetřující lékařku, ale znáš to. Neskutečně dlouho trvá revize celé "akce". Asi je to tím, že to hodnotí jiní lékaři, kteří se nechtějí podílet na nepříjemnostech pro jiného - byť špatně jednajícího, nejenom v této kauze - lékaře.
Ze všeho vyplývá alespoň jedna dobrá věc, a to, že konečně v uvedené porodnici vytvořili i porodnickou JIP. To zde dříve nebylo a ženy po císaři dávali na běžný pokoj pro rodičky.
27.5.2010 13:05:25
Nevím jak můžeš někoho odsuzovat. Já sama mám 3 děti - první porod trval zhruba 12 hod, ale jen 45 min jsem byla na sále. Už je to 18 let, ale nějak jsem neměla čas na křik. Prostě se okolo mě vyrojili sestry s doktorkou a za 10 minut byl syn na světe.
Druhý dítě jsem porodila doma (ač neplánovaně) a jelikož jsem celou dobu seděla a tak malá byla na 1 zatlačeni vevnku.
Třetí porod sice trval jen 6 hod, ale byl vyvolávaný takže tam jsem při tlačení potřebovala pomoci křikem. Vůbec se za to nestydím a je mi úplně jedno co si kdo o mě myslel. Pak jsem se i ptala porodní asistentky, jestli jsem moc nekřičela, tak se jen usmála a enchala to bezu komentáře.
Myslím si, že zdravotníci jsou zvyklý i na tuto možnost a určitě nikoho neodsuzují.
Šešule
21.5.2010 21:48:35
~R^~R^~R^~g~~g~~g~
kili
  • 
20.5.2010 22:30:52
- Osobní zkušenost není průkazem obecnosti jevu. A v tomto prostředí ani sdělení osobní zkušenosti nelze mít za věrné, byť by se chtělo mu uvěřit. Zde není pravé ani jméno sdlujícího.

- mé výroky neznamenají nic z toho, co jste uvedl
Napatřičné předpoklady a předjímání jsou cestou od poznání skutečnosti a Vy po ní jdete

- čemu kdo věří nebo nevěří, to je jeho věc, ne moje

- články a příběhy, které nejsou konkretní, se nedají ověřit. Může se jim věřit a nemusí.

- o konkretní případ se můžete opřít konkretnímu údaji

- Vy můžete řešit co se Vám zlíbí, nikdo Vám v tom nebrání. Pokud při tom uvádíte neprokazatelné, pak já poukážu právě na to, že je to neprokazatelné. Nijak Vás nežádám, abyste věřil mnou sdělenému, je mi venkoncem fuk, jestli tomu věříte nebo ne

- Ve shrnutí mi podsouváte co jsem nevyjádřil. Je mi srdečně jedno, jestli se mnou někdo souhlasí nebo ne. Pokud mám za vhodné ukázat na rozpor, pak na něj ukážu. Co si Vy z toho domýšlíte je Váš problém a stejně tak zbytečná je Vaše starost o to, co a jak docílím či ne
Petr
  • 
20.5.2010 21:01:57
Vážený kili, díky, obejdu se i bez výkladového slovníku. Používání slov v jiném než původním významu a opačném gardu = většinou ironie. Např "ty jsi expert" u člověka který něco zkonil. To není důležité.

Pořád ale nějak nejsme u jádra věci. Vaše tvrzení že nikdo nebrání přirozeným porodům a že lékaři zohledňujáí i jiné než somatické faktory ovlivňující porody je stejně nedoložitelné jako tvrzení diskutujících kteří tvrdí pravý opak. Pokud platí pro vaše tvrzení, že to nevylučuje jeho pravdivost, platí to i pro opačné tvrzení. Potud žádný rozpor.

Diskutující ženy, a já s nimi pak dále argumentujeme osobní zkušeností a zkušenostmi z druhé ruky (ne z třetí nebo z bůhvíjaké). Přestože procento osob s takovou zkušeností v populaci bude nevelké, pokud se to stalo, je to alarmující. Vy ovšem můžete tvrdit že se to nestalo, resp. že je to jen naše interpretace toho co se stalo. V případě paní které chtěli odnést novorozence k vyšetření vaše výroky znamenají (i když to tak neříkáte přímo) že podle vás prostě lže nebo měla halucinace. Snaha o odnášení novorozenců je samozřejmě jen malý detail z celku problému.
Navíc předpokládáme že co se dělo nám, to se děje systematicky, jen to jiným tak nevadí, resp. své pocity z tohoto "vadí" potlačují a racionalizují si pozitivní postoj.

Vy pak pokud tvrdíte opak, a také to nemůžete striktně dokázat, jen se opíráte o znalost prostředí vaší nemocnice, a tu vztahujete na celek. Tvrdíte ovšem také že nic dokazovat nemusíte, pprotože jste to netvrdil jako první. Máte samozřejmě proavdu, ovšem holému tvrzení bez důkazů bude těžko někdo věřit, jsa jeho zkušenost opačná.

Co bych rád sdělil, je můj náhled na ony lékaře a personál. Vůbec si nemyslím že jsou to necitové kteří se k ženám chovají systematicky hnusně (i když by se našli). Mám veskrze pozitivní zkušenosti s lékaři a sestrami jako celkem. Jen tvrdím, že porodníci nezohledňují...atd. jak už jsem psal výše, a výsledkem je tristní stav popsaný v článku výše a v mnohých jiných článcích zde na rodině.cz. U porodů žen které proti tomuto stavu protestují pak dochází ke konfliktům.

Nevidím na tom nic nepochopitelného, a chápal bych kdyby jste argumentoval z pozice lékaře, který to celé vidí ze své perspektivy. Jak ale čtu, vaše argumentace se nese spíš ve stylu popírání existence problému samotného. Nemůžeme se opřít o konkrétní případ, prostě by jste řekl že jste tam nebyl. Nemůžeme řešit sdružené zkušenosti přítomných diskutujících, protože popřete jejich validitu.Nevěříte jim, a to beze zbytku všude tam, kde se odchylují od vašeho názoru.
Neuvedete žádný konkrétní protinázor podepřený zkušeností (výsledky dotazníkové studie nejsou zkušenost, studie je potenciálně zmanipulovatelná (odmítnete uvést zdroj studie, takže její validitu ani nejde posoudit) a i kdyby nějak odrážela realitu korespondentů, nemůže zpochybnit konkrétní zážitky jiných lidí).

Abych to shrnul, v této diskusi podle vás každý kdo s vámi nesouhlasí (ve smyslu že jeho prožitky a názory nesouhlasí s vašimi názory) bez ohledu na to jak moc a jak různě se vám svoji zkušenost pokouší zprostředkovat, buď lže nebo se mýlí. Nijak to však nedokládáte a oháníte se tím že nemusíte. To může stěží vést ke smysluplnému výsledku. Pokud je vaším záměrem uvádění omylů na pravou míru, tato cesta k tomu nevede, protože vám žádná z vašich oponentek nebude věřit, a já se jim nedivím. Pokud by jste mohl zprostředkovat jiný úhel pohledu, opět se to nestane, z téhož důvodu.



20.5.2010 6:58:24
Ne Hilly, to se tak nedělalo ani v dobách Diskopříběhu 2, na sál se odjakživa chodí po svých:)
Hilly.
19.5.2010 23:47:27
Tak třeba ve filmu Discopříběh 2 rodila filmová manželka Hrušínského tak, že jen kroutila celá zpocená hlavou ze strany na stranu, když ji vezli na sál...
To se fakt tak dělá? Já nevím, já ještě nerodila...tedy jen CS.~:-D
19.5.2010 16:24:14
Snailiku,
tohle opravdu nemůžete myslet vážně...... Snad si opravdu nemyslíte, že ve filmu např. z 30 let nebo z období "socialistického nadšení" by ukazovali REÁLNOU podobu porodu????? Pro Vaši informaci: teď čtu knihu o 13. století. Popisují v ní křižácké tažení, v němž se zraněným zanítily rány a lékaři jim nemocnou tkáň vyřezávali. V této chvíli je CITACE PŘÍTOMNÉHO DOBOVÉHO KRONIKÁŘE, v níž se doslova píše, že oni nemocní při tomto zásahu řvali jako ženy u porodu!!!!!!
U Aztéků zase byla pro muže největší čest zahynout na bojišti, pro ženu pak zemřít při porodu. Ono srovnání porodu a bojiště se taky asi nevzalo jen tak "z luftu".
A k Vaší poznámce o lidech požahaných medúzami: problém by taky mohl být v tom, že člověk, který nerodí, a tudíž nemůže zatížit miminko, se může tzv. "nadopovat" léky proti bolesti. Jak víte, že dotyční předvádění nebyli pod vlivem utišujících léků?
A že Vaše maminka a babička mají stejný názor. Možná už jste slyšela, že velmi často se způsob porodu v rodině tzv. dědí. A že bychom kvůli bolesti neměly děti????? Kvůli prožitku porodu nemít děti???? To by nás tu už moc nebylo, kdyby všechny uvažovaly takhle. Je to lepší než se bolestí prokřičet? Nad Vašimi úvahami (a nezlobte se, i naivitou - viz výše) mi chvílemi zůstává rozum stát......
Navzdory tomu všemu Vám přeji, aby druhý porod byl stejně pohodový jako ten první.
19.5.2010 15:58:48
Nebo máte prostě jinak posunutý práh bolesti. A berete to jako svoji zásluhu... Hm.....
19.5.2010 15:52:12
Tak to je síla! U všech 3 porodů jsem řvala, protože jsem nebyla s to jinak bolest snést. Prostě to bylo silnější než moje CIVILIZOVANOST! Vůbec se za to nestydím, pokud vím, vždycky to tak bylo a vždycky byly ženy, které se u porodu projevovaly podobně. Je pro mě pořád přijatelnější prokřičet se bolestí než si nechat napíchat do těla chemikálie..... Zajímavé je, že na přípravě k prvnímu porodu, na kterou jsme s manželem chodili, upozorňuji, že se jednalo o přípravu k přirozenému porodu, nám VELMI ZKUŠENÁ porodní asistentka radila právě toto: "U porodu je zapotřebí zapomenout na všechny nánosy ´kultury a civilizace´, protože porod je událost zcela mimo kulturu a mimo civilizaci. Pokud se vám podaří zbavit se těchto ´nánosů´, máte nejlepší šanci porodit dobře. Jakékoli snahy o civilizované sebeovládání mohou porod značně zkomplikovat. Pokud se vám chce křičet, křičte, je to zcela v pořádku. Karatista, když potřebuje soustředit velké množstí energie do jednoho místa, křičí. Žena u porodu dělá totéž, proč by křičet nemohla?" Takže tolik pro ty ženy, které by mohly mít na základě výše uvedeného příspěvku o bezohlednosti těch, které u porodu svým křikem děsí ostatní, obavu projevit se přirozeně ve chvíli,kdy jejich bolest přerůstá jejich schopnost ovládnout se a být zticha..... Obávám se, že autorka příspěvku ještě nikdy nepocítila bolest, která by ji takto přesáhla. Budiž jí to přáno, blahopřeji.
 Příspěvky 110 z 232 [Dalších 222 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.