| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku 3. neděle v červnu - Svátek tatínků!

 Příspěvky 19 z 9 
Petra+2deti
  • 
15.6.2004 16:09:35
Zdravim vsechny...Neda mi to abych nenapsala.Ziju dlouho v nemecku(za nemce provdana) a musim priznat ze se tu hojne slavi jak den matek tak otcu.Jen neni u nas kazdou 3-ti nedeli v cervnu,ale vzdy 6tydnu po masopustu.Vzdy na den CHRISTI HIMMELFAHR.Tento rok to bylo 20.kvetna,byl ctvrtek.Preju aby tento svatek zapustil silne koreny i v Cechach.A tatinkove ho naplno uzivali...
lenka a tereza
  • 
22.4.2004 10:41:48
My si myslíme že by se měl den otců slavit také u nás - jako den matek. Vyrábět ve škole dárky a slavit tento svátek. Možná že tento svátek u nás existuje ale slaví ho velice málo lidí. My jsme ještě neslyšely o tom, že by se slavil u nás. Měla by se tomu přikládat větší důležitost - vždyť si to tatínci zaslouží!
Michal
  • 
6.6.2002 23:08:28
Myslim si, ze by se to melo slavit nejen v Cechach, ale i na Morave (v celem Cesku).
Svatka, 2 deti
  • 
4.7.2001 13:08:41
Také v Evrope se svátek otcu slaví, v Rakousku napr.dost hojne. Znamená to, ze i tatínek má nárok na (nejméne 1x za rok) vetsí péci, snídani do postele, obed v lepsí restauraci, který nemusí platit on, hodnejsí deti....tak jak si to obvykle rodice prejí. Hezké, jen tak dál! I v Cechách je prece mnoho hodných tatínku, kterí se celý rok dobre starají o svoji rodinu.Tak hodne zdraví!
  • 
19.6.2001 10:44:11
Jak jako tahat peníze? Tomu vůbec nerozumim. Jo takhle vyšší příspěvky politickým stranám placené z našich daní to je tahání z kapes! Vždyť nikdo nikoho nenutí. A je jen muj problem jestli pujdu a na den matek pro svou ženu natrham luční kvítí a nebo ji pozvu na večeři, pořípadě cokoli jiného. Někdo to psal přede mnou a ja to jen zopakuji: Co si z toho uděláte to pak budete mít.
Katerina, vdana, 1 dite
  • 
12.6.2001 9:57:03
Opet dalsi priklad typickeho americkeho svatku. Doufejme, ze se zde nerozsiri jako Valentyn. U techto svatku jde zejmena obchodnikum o tahani penez z kapes. Ja i manzel pracujeme v americke firme (manzel je v manazerske pozici) a musime priznat, ze americka mentalita a styl mysleni je skutecne zvlastni. Po 5 letech u zamestnavatele jsme skutecne hrdi na to, ze jsme Cesi a Evropani.
  • 
20.6.2000 15:28:07
Chvíli jsem přemýšlela, co se synem manželovi dát, ale pak jsem si uvědomila, že 3. neděle v červnu byla 18. A to už je pryč.
Takže příští rok!
S pozdravem Dana
  • 
20.6.2000 9:28:12
Mam rad vase prispevky. Amerika je jiste v mnohem napred. Napriklad co se tyka aktivit na obranu tradicni rodiny. Byl bych moc rad, kdyby CR dokazala vyuzit to co uz jiny proslapal. Zajimam se o vztah rodina a spolecnost; co je soukrome a co je verejne. Muzu vas poprosit o prispevky z teto oblasti ?
Diky
Petr Imlauf
Dáša, 3 děti
  • 
20.6.2000 9:26:25
"Svátek otců", tak takhle pojmenoval svátek tatínků můj manžel. Poprvé jsme ho slavili v Anglii, nyní už z toho máme tradici. Osobně si myslím, že si ho tátové zaslouží. Jednak mají na svých bedrech starost o zabezpečení rodiny a taky, kdo se navymýšlí tolik zábavy a dobrodružství pro děti? V Německu se opravdu slaví hodně. V restauraci dostanou někde i malý dárek a v některých cukrárnách zadarmo zmrzlinu. Myslím, že i v Čechách už zapouští své kořeny. Podobně jako "Valentýnek". A myslím, že to je dobře.
 Příspěvky 19 z 9 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.