| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Slavit mohou děti i zdravě

 Příspěvky 110 z 87 [Dalších 77 >>]
Jíťa
  • 
7.12.2009 22:32:25
Popisované dobroty mi teda nepřijdou moc zdravé. A některé z nich ani nejsou dobré.

Krém na dorty z margarínu je na pozvracení. To radši dám přednost lehkému krému ze skutečného másla nastavenému pudinkem nebo nějakou kaší.

A nějak jsem ani nepochopila ten úžasný rozdíl mezi nezdravými smaženými bramborovými chipsy a těmi zdravými "orestovanými" (= taky smaženými) mrkvovými...
Samarlu
30.11.2009 10:42:21
No jo, ale na ty oleje (zvlášť ten hroznovej) aby byl jeden Rotschild...

Jinak si myslím, že jez do polosyta, pij do polopita... znáte, ne?
Olga
  • 
30.11.2009 0:19:26
Jo to znám, doma sladkostí nebylo, ale jak jsem přijela na tábor a dostala se do obchodu, celé kapesné prohodila za bonbony a čokoládu, zvlášť oskarky, afro arašídy nebo pendreky v cukru :-),
pak psala babičkám a občas další dvacka přišla dopisem :-)).
olga
  • 
30.11.2009 0:03:34
Pokud je E nevýhodné nahradí se celým názvem (viz barviva na gumítcích, nemají tam jediné E a co jich tam bylo) a spotřebitel ví pr... :-)
  • 
29.11.2009 17:42:19
Zdravím Vás, GHÍ je opravdu poklad, ale veškeré návody na internetu mi přijdou velice zjednodušené! Sám si ho doma vyrábím v hojné míře, vždy na několik měsíců dopředu, takže je to cca 10 litrů při jedné výrobě. Důležité je dělat to pomalu, velice jemně a opravdu docílit vyčištění. Nestačí tedy jen odpařit vodu a sebrat z hladiny nějakou vodu.

Viděl jsem v jogínském ášramu výrobu ve velkém a sám jsem se jí účastnil, tam se máslo vaří až do doby, kdy se veškerá bílkovina v másle obsažená srazí a klesne ke dnu, kde zhnědne a vytvoří jakoby písek. Pak se musí umět vystihnout správný okamžik, kdy proces zastavit a ghí přefiltrovat. Když se to přežene, tak se sražená bílkovina začne zpětně měnit na pěnu a opět znečistí ghí.

Doma to dělám tak, že vařím co nejpomaleji, sbírám pěnu, kterou si uchovám. Tím získám jednu dávku ghí, která je velice čistá. Pak si sebranou pěnu pročistím tak, jak jsem psal výše - obsahuje spoustu bílkoviny, takže ji co nejněžněji vařím a až se vytvoří písek, přefiltruji si další dávku ghí. Ta ale může přeci jen být trošku cítit zbytky bílkoviny, proto ji spotřebujeme dříve a nemícháme ji s tou krásnou zlatou dávkou, kterou jsem vyrobil jako první. Z této pěny se získá spousta ghí, takže je velká škoda "pěnu sbírat a vyhazovat", jak se někde na webu dočtete.

Všechny návody, které jsem na webu našel, jsou si podobné jak vejce vejci, chybí tam více podrobností, ale věřím, že když si to vyzkoušíte, tak Vás přirozeně napadne, jak si ghí ještě oproti těmto návodům vylepšit.

Je to skvělá věc, moc doporučuji.
marketkau
29.11.2009 12:01:24
Muj nyni 4lety syn byl jako miminko pekny jedlik, jeho prvni slovo bylo "neni" na prazdnou misticku :-) Ale ted? Doma neji skoro nic~:( Ovoce a zeleninu sice ji bez problemu, sam casto prijde, jestli mu oloupu treba mrkvicku ~:-D, ale jinak je ziv jen ze sucheho peciva ~:( Ale kdyz se zeptam ucitelky ve skolce, tak rika, ze ji pekne, obcas si i pridava. Kdyz jedeme obcas na obed ke tchyni, vymete talir raz dva, a kdyz mu to same jidlo privezene od babicky dam doma, tak se v tom nimra a nesni to... takze mym varenim to asi nebude~l~~l~~l~
Scooby Doo
28.11.2009 15:17:13
a bez nadnárodních společností

http://www.nulajedna.cz/boo/pomazanky.html
Scooby Doo
28.11.2009 14:14:40
Všimněme si, co Unilever vyrábí:

Celou řadu margarínů - Rama, Flora, Hera, Perla...
- je tedy logické, že projekt financovaný z peněz této společnosti nebude tyto výrobky kritizovat, ani kdyby bylo prokázané, že jsou škodlivé

- majonéza Hellmans - už tak lidé mají ve svém jídelníčku příliš tuků, ale společnost Unilever se manipulativně svými reklamami snaží vnutit lidem myšlenku, že žádný nedělní oběd se neobejde bez pořádné dávky dalších tuků (však taky Unilever pak za zvýšené náklady na zdravotní péči obyvatel nepřispívá, že?)

- Knorr - Unilever se snaží přesvědčit lidi, že obyčejná polévka nebo omáčka z přírodních potravin nemá ten správný šmak, proto je nutné používat polotovary Knorr s pořádnou dávkou glutamanů

- Lipton - výborný čaj za výbornou cenu, co na tom, že jej vyrábí lidé ve třetích zemích, kteří nemají ani minimální sociální a pracovněprávní záruky, žádný fair-trade - na tom by Unilever tolik nevydělal

- mezi další výrobky patří kosmetika a čisticí prostředky - všechno na chemické bázi, aby veškeré bakterie v domácnosti byly zlikvidovány a aby vám domácností prostupoval chemický smrad (nazývaný svěží vůní), který má kdovíjaké dlouhodobé účinky na lidské zdraví. Ani netřeba dodávat, že tyto všechny výrobky jsou testovány na zvířatech, i když existují jiné alternativní metody testování.
Scooby Doo
28.11.2009 14:07:03
Ano, paní nutriční terapeutka vypadá velmi sympaticky a budí dojem, že jejím jediným zájmem je zdraví dětí. Projekt www.vyzivadeti. zase vypadá jako výborný osvětový projekt ve prospěch dětí od nezávislých odborníků.

Opak je bohužel pravdou a peníze a snaha po zisku za každou cenu vládne světem. Podívejte se na tyto webové stránky a pátrejte - nenajdete ani zmínku o tom, že jde o projekt nadnárodní potravinové společnosti Unilever, která má jediný zájem - prodat svoje výrobky a která projekt "výživa dětí" financuje. Zcela netransparentně tak dochází k podvodnému klamání rodičů, kteří se domnívají, že jim radí odborníci podle svých odborných znalostí a nejlepšího svědomí - nikoliv posluhovači multinacionální společnosti.

Konkrétní příklad! Paní nutriční terapeutka doporučuje místo másla margarín. Ale nejen to. Dokonce jmenuje dvě značky - Ramu a Heru. Jaké je pak překvapení, když zjistíte, že zrovna tyto značky zcela "náhodou" vyrábí Unilever. Opravdu nezávislé výzkumy ohledně výživy, kterými by se slušný a férový nutriční terapeut měl řídit, potvrzují výhody margarínů nad máslem? A pokud ano, tak konkrétně zrovna Ramy a Hery? Proč tyto výzkumy nejsou zmíněny?

Tento projekt je podle mého názoru minimálně nedůvěryhodný. Asi stejně jako když farmaceutická společnost propaguje jednostranně např. určité očkování nebo lék a pomocí podplacených "nezávislých" studií se snaží zmanipulovat lidi.
Scooby Doo
28.11.2009 13:56:05



Detailnější info o doméně


Doména : vyzivadeti.cz
Vlastník domény : SB:UNILEVER_ER
Název : Domain Administrator
Organizace : UNILEVER �R, spol. s r.o.,
Email : corporate-services@netnames.com
Jméno : Domain
Příjmení : Administrator
Ulice : Thámova 18
Město : Prague
PSČ : 186 00 Prague 8
Země : CZ
Registrátor : REG-ACTIVE24
Sada nameserverů : A24NSSET-2326
Primární DNS server : dns04.unilever.com
Sekundární DNS servery : dns02.unilever.com
Vytvořena : 16.09.2005
Zaplacená do : 16.09.2010
 Příspěvky 110 z 87 [Dalších 77 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.