| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dřív do školy. Zkrátíme jim dětství?

 Příspěvky 110 z 166 [Dalších 156 >>]
Milada.
1.7.2009 19:03:41
Mamulo,

já ten text chápu a nic proti kroužku každý den nemám. Ostatně moje dcera zrovna dokončila druhou třídu a měla každý den kromě úterý jeden kroužek. V úterý mít kroužek nemohla, neboť to jezdí na injekce.
Iva + 3
  • 
1.7.2009 15:20:33
Mám podobnou zkušenost. Syn chodil mezi pátým a šestým rokem do anglické školky v zahraničí (tam byl vlastně "opožděný",nástup do školy je tam v 5ti letech, ale protože nehovořil, nečetl, nepsal anglicky, měl vlastně "odklad"). Během toho roku se číst a částečně psát anglicky naučil. Po návratu do Čech se v první třídě velice nudil, přestože mu paní učitelka dávala zcela individuální úkoly ( rozhodně nečetl ze slabikáře). Nakonec jednu třídu přeskočil, hlavně díky velmi vstřícnému postoji školy, pedagogů i pedagogicko-psychologické poradny.
Nyní mám dceru, které bude v září pět. Moc se těší do školy, k svátku si přeje školní brašnu, neumím si představit, že by nastoupila až za více než dva roky. Jenže okolí nástup do školy v 5ti letech a jedenácti měsících hodnotí velmi negativně. Došlo to tak daleko, že manžel uvažuje o opětovné cestě do zahraničí, jen proto, aby dcera nastoupila do školy příští rok. Nechápu, proč jinde zvládají děti školu od 5ti let bez problémů a tady většina dětí jde do školy až v sedmi. Přece nejsme národ hlupáků. Nebude spíš chyba v našem vzdělávacím systému nebo v učitelích? Dcera je pro školu prý moc hravá. A to mi řekne učitel v zemi, která světu dala Komenského i s jeho "Škola hrou".
Morganaz
1.7.2009 15:08:28
a to oni takhle můžou...ona je přece hájený předškolák - podle věku je ta kterou musí jako předškoláka na příští rok přijmout a vy musíte k zápisu a až do 31.5.2010 máte možnost vyřídit odklad..vůbec nechápu jak tohle může školka udělat..udělat z ní nepředškoláka, když jím je..udělej jim ve školce i u zřizovatele pěkné haló..já bych ho udělala. Školka měla min celý rok (ne-li celou dobu docházky, všech těch nyní předškoláků) na to vyřešit a přizpůsobit se.

mmch naše holky jsou o rok starší ..jsou červenec 2003 a byly normálně předškolačky a normálně nastupují v září do školy.
mamula
1.7.2009 14:17:36
Tyhle žabomyší války a hádání se o každé slovíčko jsou fakt záživné! No aspoň se člověk pobaví, ale těmito dohady se opravdu nic nevyřeší. Každý máte svoji pravdu a ať si každý dá do školy svoje dítko kdy chce.
mamula
1.7.2009 13:59:55
Jenže to bylo řečeno jinak! Ne dva kroužky v jeden den, ale 1 - 2 kroužky denně!!!
1.7.2009 12:18:20
Já mám obě děti prázdninové a žádné problémy jsme s tím neměli, naopak by byl asi větší problém, kdyby byly třeba narozené září nebo říjen.
Starší nar. v červenci šel do školy ještě o rok dřív - v 5-ti letech.
Mladší nar. 19.8. šel normálně, v čerstvých šesti letech, přesto, že ve školce nedoporučovali kvůli chování, nedala jsem na ně, syn do školy chtěl. Teď skončil třetí třídu, je ve třídě nejmladší i nejmenší, učení naprosto v pohodě (měl dokonce samý naprosto překvapivě, nic moc pro to nedělal) a co se týče chování, zlobí pořád stejně, odkladem by se nic nevyřešilo, takže myslím, že jsme udělali dobře.

Tohle mým dětem ve školce udělat, nenechala bych to rozhodně být, oni nemají právo za vás rozhodovat!
30.6.2009 14:00:10
My jsme si museli zvlášť říct, aby syn postoupil se spolužáky do "předškolní" třídy - normálně by předškolák nebyl, ale už jsme počítali s tím, že nejspíš půjde do školy předčasně (narozen v září). Pravda je, že tehdy se za nás postavily i příslušné učitelky, měly ho moc rády a trvaly na tom, že ho ve třídě chtějí, i kdyby byl "přespočetný".
MM, 2 kluci
  • 
30.6.2009 13:40:08
... nedej(e) se!!!

Školka v tomhle nemůže mít poslední slovo, to mají rodiče spolu s psychlogy z poradny. Školka by samozřejmě vlastně k tomu měla mít co říct, doporučit odklad či ne, když dítě zná, dlouhodobě s ním pracuje atd. Ale v Vašem případě se jim zřejme jedná o vyřešení nějakého JEJICH organizačního problému (moc předškoláků - kam s nimi?) na úkor VAŠÍ dcery! A to naprosto není OK a nesvědčí to zrovna o profesionálním přístupu :-(((!

Trvala bych na tom, aby dítě zůstalo v kolektivu kam se těší a aby nebylo takto předčasně "orazítkováno" jako "odkladové" a to - z naprosto nesmyslných důvodů, které nejsou na straně Vaší dcery, ale školky. Koneckonců Vám tohle řekla i psycholožka, tím pádem argumentace školky neobstojí!

Nedejte se, fakt mi to přijde jako nehoráznost, čím víc o tom přemýšlím... ~q~
29.6.2009 23:53:07
Kdybych dceru 14dni neprenasela, tak nas tenhle "problem" nepotka, byla by cervnova. Dalsi dite si naplanuju lip :-).

Nebo zkus příště školku s věkově smíšenými třídami ;o) Loni jsem v jedné třídě měla jak nejmladšího čerstvého tříleťáka, tak prostřední předškolačku :o)Když jsou všechny tři ročníky v jedné třídě, tak se nemůže stát, že by někdo z nich "propadl" do nižšího ročníku.
K
  • 
29.6.2009 23:40:49
Dcera je narozena na zacatku cervence 2004. A protoze ve skolce maji hodne predskolaku, tak nam ted oznamili, ze nepostoupi se svymi kamarady ze tridy do predskolaku - jako jedina, a ze ji nechaji "propadnout" k mladsim detem. Tim padem bude totalne vytrzena z kolektivu, ktery zna a tesila se, ze s nima pujde i do skoly, a navic nebude mit moznost s nimi absolvovat predskolni pripravu a bude dalsi rok delat ve skolce to same jako letos jen s mladsimi detmi - takze budto se s ni budu pripravovat doma ja, nebo - coz mi rekla reditelka - ji dam odklad do skoly, pry je stejne takova hodne zasnena.
Penim vzteky. Dcera neni zadny genius, je spise prumerna co do intelektu, nadprumerna v pohybu. Zasla jsem do psychologicke poradny a psycholozka mi potvrdila, ze v 5ti letech se jeste neda odhadnout, zda dite bude na odklad ci ne a ze ona ji jako na odklad v tuto chvili nevidi. Takze ted holt budu bojovat jako lev, aby ji dali do predskolaku, protoze mam pocit, ze timhle by ji docela ublizili a srazili sebevedomi. Navic je hodne vazana na jednu holcicku ze tridy a furt mluvi o tom, jak spolu pujdou do skoly, zkratka by ji rozbili cely jeji dosavadni svet. Mam pocit, ze i skolky berou odklady jako samozrejme a obcas do nich rodice i tlaci. Kdybych dceru 14dni neprenasela, tak nas tenhle "problem" nepotka, byla by cervnova. Dalsi dite si naplanuju lip :-).
 Příspěvky 110 z 166 [Dalších 156 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.