| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chudáci bohaté děti

 Příspěvky 110 z 611 [Dalších 601 >>]
25.4.2016 10:02:29
Chudé děti (rodičů, kteří dělají za minimální platy, ne těch, kdo se nechají živit státem a jsou doma) jsou na tom často dost podobně - rodiče na ně nemají čas, protože musí mít více zaměstnání, aby uživili rodinu, od dětí očekávají, že si splní své povinnosti a jim dají pokoj, když jsou doma. Na hry moc času nezbývá, rodiče jsou unavení a podráždění. Na dovolené a tábory nejezdí, jezdí maximálně k prarodičům, pokud je mají, jinak jsou doma. Někteří rodiče se kvůli penězům hádají a jsou spolu někdy jen proto, že jako jednotlivci s dítětem by se neuživili. Děti jsou brzy zapojovány do práce doma, starší sourozenci pečují o mladší, musí zastoupit v mnohém rodiče, na kroužky moc nechodí, protože je to zbytečný luxus.
Ve škole jsou tyto terčem pro šikanování, dost brzy se učí, že jim nikdo moc nepomůže.

Takže často žijou tyto děti ve svém světě v hodně tvrdé realitě (narozdíl od "skleníkových" dětí), ale vlastně v podobném citovém prázdnu jako malí bohatí. Jen ti aspoň nemusí řešit, zda si mohou koupit zmrzlinu a nebo chleba a nebo jít na oběd v jídelně a pozornosti se jim dostane aspoň v té draze zaplacené škole.
Sousedka od vede
  • 
28.2.2016 23:39:03
Manželku nenazýváme "vydrzovana", pán si ji vzal a je tedy v pořádku, že ji živí, pokud se tak domluvili. Jednoho dne to může být naopak. Vydrzuji se milenky, ale ty si pánové neberou, dokonce ani kvůli dítěti.
Hanele123
19.11.2011 22:09:48
Ja pochazim z rodiny porevolucniho politika. :-) Mnohokrat jsem se sama divila, proc nam lide neco zavidi, kdyz rodice jsou rozvedeni a my z tatova statusu v podstate nic nemame. :-)A tech penez take moc nebylo.

Jinak - domnivam se, ze vzdy zalezi jak se bohaty k majetku dostal a podle toho se odviji i jeho chovani. Znam rodiny, ktere ziskaly majetek v izaci. Bohuzel, pokud se divam pouze na vzorek, ktery znam osobne - vetsi pitomce jsem, s prominutim, nepotkala. Lide, kteri si majetek nevydelali svymi schopnosti, mnohdy doopravdy neumi vychovat sve deti a hloupost kape jak z deti, tak z rodicu. Naopak si velmi vazim lidi, kteri se propracovali vlastni vuli a schopnostmi, byt museli mit i notnou davku stesti. Tito lide, at si dopreji klidne 10 chuv, verim, ze budou na tolik racionalni, aby umeli vychovat sve deti.

Trochu z jineho soudku: posloucham zrovna izraelskou muziku, a tak me napada, ze byt jakkoliv vyvoleny prinasi vyhody i prokleti. :-) A to vzdy. Tak at se dari jak bohatym, tak chudym....
1.6.2011 20:08:49
Myslím si, že to špatně chápeš. Ty se staráš o rodinu, o chod domácnosti a hlavně o děti. Maminka z článku nic podobného na starost nemá. O domácnost se jí postará hospodyně a o dítě chůva.
ich666
12.8.2010 14:13:00
Sem chuda(y) uz 9 let a vymenil bych i vlastni rodinu za to abych byl bohaty. protoze dnes je clovek bez penez nic
Stova, kluk V/07, holka XI/05
15.6.2009 13:32:29
Ještě doplňuji, šlo o holčičky na první pohled jak malované a slaďoučké!
Stova, kluk V/07, holka XI/05
15.6.2009 13:30:04
Také souhlasím, má to hodně poloh, ale určitě je pravdivý z části. Sama jsem zažila u dětí na koních neuvěřitelné chování rodičů a dětí, kteří jakoby mají dost peněz a tak to pak u nich vypadá, jako tady u těch z článku. Také na těch dětech v pubertě se to ukázalo velice dramaticky. "Děti" předčasně vyzrálé na skoro dospělé často od dvanácti pily běžně velké množství alkoholu, kouřily, braly měkčí drogy, mluvily jak kanál, běžně se bavily tím, kdo s kým spí a jak je to nechutné (chyběla jim k tomu vyzrálost), byly velmi agresivní (asi odkoukáno od rodičů á la www.domacinasili.cz) a kromě toho často velmi ambiciózní, přemotivované a na některé věci velice talentované, už proto, že chodily na mnoho kroužků a tak se toho hodně mohly naučit a to také někdy bylo ku prospěchu. Ale celkově to byla tragédie a rodiče se zoufale snažily napravit, co šlo, ale už bylo opravdu pozdě. Co také čekat od puberťáka se sklony k agresivitě, který si vás neváží a je zvyklý na vás dlabat...
Stova, kluk V/07, holka XI/05
14.6.2009 22:23:03
Sourozenci jsou skvělí, od té doby, co menšímu jsou dva roky, je to perfektní. Lepší než jeden neustále se pozornosti dožadující jedináček. Někdy sice hoňka, když se tahají o hračky a tak, ale jinak si to můžu vynachválit. Investujete rok a půl života do totální zničující smrště starostí a pak se to vyloupne a víte, že to za to fakt stálo a že pak je to o hodně lepší.
Astrit
13.6.2009 22:43:06
Souhlasím. V Česku se bohužel úspěch neodpouští. Jsme národ závistivců. Tak to bylo, je a bude.
12.6.2009 14:36:10
Článek se snaží upozornit na negativní vlivy tzv.rozkastování společnosti, které probíhá už od narození miminka. Tento jev bohužel existoval již ve starověké Indii. Současná atmosféra honu za "zlatým teletem" v České republice mu bohužel nahrává.
 Příspěvky 110 z 611 [Dalších 601 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.