| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Říkat nám, že jsme ufňukánci!

 Příspěvky 110 z 41 [Dalších 31 >>]
Jana
  • 
5.4.2009 14:17:17
Jo jo, kolega Estonec tady v ČR letos zažil odpoledne, kdy přišla slušná metelice: během dvou hodin napadlo 12cm mokrého sněhu a provoz v Brně se prakticky zastavil. Kolony, popojíždějící 15-ti kilometrovou rychlostí vysokou břečkou... auta bokem stojící, raději odstavená - dnes využiju MHD, autobusy narvané k prasknutní zmrzlými lidmi, co v nich stejně stojí v předlouhé zácpě..
Byl z toho dost na nervy, co ti řidiči blbnou? Čeho se bojí? Tohle se přece dá v pohodě projet!! :-)
To by měli teprve vidět pořádnou zimu v Tallinu!!
:-)))
taky marketa
  • 
30.3.2009 21:22:30
"...v Praze kalamita jak na Sibiři - 3cm sněhu. A u Muzea čtyři..." :-)
taky markéta
  • 
30.3.2009 21:19:29
A dělají se na autobus zimní gumy? Vím, že na náklaďáky ne. Tedy u nás. Maximálně v severských zemích, ale u nás ne, protože zimní gumy u náklaďáku je něco jiného než u osobáku. Vysvětloval mi to jednou jeden, co tomu fakt rozumí. Jízda s náklaďákem má totiž jinou techniku než s osobákem. Ale o autobusech jsme se nebavili, tak nevím, jak je to s nimi.
Sol
29.3.2009 20:00:49
No tak ono tohle vsechno (ohleduplnost atd.) bohuzel opravdu nestaci. Proste plati, ze na jihu na zimni podminky, jak je zname z Evropy pripraveni nejsou, a takove 2cm snehu a specificke pocasi dokazou na silnicich udelat divy. Ale chapu, ze cloveku, ktery je zvykly na jine zimni pocasi z Cech, je toto nepochopitelne a prijde mu to smesne, jelikoz 2cm v CR jsou naprosto o necem jinem. Ale to je snad na dalsi clanek ~t~~y~
28.3.2009 11:02:30
Příbuzní bydlí u moře, sice ve stejné zemské šířce, ale když teplota poklesne na -5°C, tak tam mají kalamitu. Mojim řečem o tom, jak jsme měli -30°C a že to se už fakt dost špatně věší prádlo, ani nechtěli věřit. Měla jsem ruského spolužáka až z Uchty a ten vyprávěl, jak mají v zimě -50°C a jediné, co se dá dělat, je sedět doma a popíjet čaj či vodku. No a když tady čtu něco o hloupích Amících, tak to jenom dokazuje, že takové příspěvky mohou psát jen lidé, co si nevidí dál než na špičku svého nosu, nikdy nikde nebyli a ani atlas světa nikdy neotevřeli (o hodinách zeměpisu ani nemluvě - ty asi prospali).
Daniela+Nithi
27.3.2009 10:33:00
Zavirat skoly kvuli 2 cm snehu... to je vazne vtipny~t~.
Mimochodme na takovyhle "poprasek" nejsou potreba ani zimni pneumatiky.
Ty maji asi vyznam v oblastech kde je hodne snehu a tuha zima ( u nas jsou od listopadu do brezna povinne). Jinak snaci byt opatrny, nejezdit rychle, neriskovat a byt ohleduplny!
27.3.2009 7:15:57
tak to maji asi dobre spocteny a nechavaji deticky doma :-D
mozna se to vyplati
ja sem rada, ze tohle resit nemusim
nechapu, proc se hadat
Alicee
27.3.2009 6:13:51
Má kamarádka (kanaďanka) pracovala před pár lety ve Státech pro jakousi vládní organizaci v D.C. a většinou když se zavíraly školy, zavíraly se i vládní úřady. Asi by si úředníci taky mohli zlámat nožky a soudit meteorology :))
Kamarádce ani jejím kolegům to samozřejmě nevadilo, jen se smála když se jednou s kolegy rozhodli místo práce (kterou jim kvůli dvou centimetrům sněhu zavřeli), jet někam na výlet a jí zcela vážně mírně roztřeseným hlasem požádali zda by nemohla řídit...neboť je ta kanaďanka. Prý byly maximálně dva centimetry mokrého sněhu. Tak jim to odřídila a pak jí plácali po ramenou jak to umí a je statečná:)

Jinak, k debatě o zimních gumách - žiju v oblasti Kanady kde sněží celkem intenzivně od října do dubna a zimní gumy tu nikdo nemá...máme celoroční. Podle statistik tu už sněžilo každý měsíc v roce, takže přezouvat gumy v srpnu by bylo trochu otravné. Ale gumy to moc nespraví, lidi jsou tu prostě zvyklí se při řízení klouzat, odhrabují se jenom hlavní silnice, rezidenční čtvrtě ne...tam se prostě jezdí pomalu a křižovatky se proklouzávají :)
singera
  • 
27.3.2009 0:47:13
Děs. Amíkům napadne trochu sněhu a celý svět si z toho uprdne. Taky nechápu ty Abamovi holčičky,a vůbec, co to tam v tom článku plácaj. Amíci maj sněhoví prázdniny, my mívali uhelný a ted máme chřipkový. No a co. Nechápu na jaké téma se měla ta diskuze rozvést?
Jíťa
  • 
26.3.2009 23:32:04
Mě to divné nepřijde. Nevím, jak jsou v USA školy na husto, ale i kdyby to bylo jen 10 min chůze, tak skutečně není dobrý nápad posílat dítě v polobotkách a ve svetru do sněhu.
 Příspěvky 110 z 41 [Dalších 31 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.