| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pro koho jsou plenky pohodlné?

 Příspěvky 110 z 342 [Dalších 332 >>]
Bumbi&05,08,10
29.4.2010 12:57:50
jednorázová plena je cítit už po jednom ucvrknutí...
7.4.2009 9:27:01
Vím, že to sem nepatří, ale tvoje děti se narodily ve 4.měsíci? To snad ne:-)
Dita, Matyáš 08,Kiki 11
6.4.2009 23:14:10
K článku- ano, přiznávám, že je to pohodlnější, ale nenechávám syna v pos....nebo poch...plíně 4 hodiny, samozřejmě stane se, že si toho nevšimnu, nebo jsme na zahradě, on nejeví známky nespokojenosti atd., ale je to výjimka. A k jednoduchosti naučení čůrání a kadění, každých 45 minut by se mi tedy vážně nechtělo dítě rozbalovat a zase zabalovat, to bych totiž nic jiného celý den nedělala, dá se říci, že metoda popsaná tímto způsobem v článku je pro maminy, co se celý doma v paneláku nudí a mají na to čas, bohužel, já bydlím na vesnici, máme 5 psů a 4 kočky, slepice a zahrádku, která hlavně nyní, kdy začíná všechno pučet spotřebuje hodně času. Krom toho ani náš Matýsek není nadšený i když má plínu mokrou, že ho jdu přebalit. Na nočník ho dávám od té doby co sedí, tedy 6.-7. měsíc věku, nyní mu bude již 15 měs. a občas to pustí ráno po probuzení do nočníku jinak je mu to šumák a ač nerada, pokud toto čte Lassie, musím jí dát za pravdu, že to asi vážně ještě nevnímá a neumí ovládat, když to totiž pustil nahatý v koupelně, dokud neměl mokré nohy, ani si nevšiml, že čůrá.
6.4.2009 22:04:35
Tak já tedy vím jedno, "natrénovat" se to dá, ale chce to opravdu sledovat signály, které dítko vydává a začít ve vhodný okamžik.

Nepraktikujeme bezplenkovku, ačkoli jsme to zkoušela. U první dcerky jsem o její existenci nevěděla, ale byla zlaté dítko. Na roce si říkala na nočníček, během honičky o Vánocích přestala, protože v kočárku měla plínku, a když jsem nereagovala, tak jí nezbylo, než ta plína. A přestala hlásit. Tak jsme začali po novém roce znovu. Na 17ti m byla dcerka bez plínek přes den, s občasnými nehodami :-)), ale opradu jen občasnmi. Na noc zůstala plínka bezmála do dvou let, ale po odebrání se v noci počůrala jen párkrát.

S batoletem je to nyní jiné. Nepíšu záměrně horší, ale jiné. Chvíli jsem praktikoval BKM, ale pak jsem to vzdala. Nezvládla jsem koordinovat hlídání miminka s dohledem na starší sestřičku nebo jejím voděním do školky a nákupy.... Pravda, do roka se do nočníčku několikrát vyčůrala i vykakala, ale díky hektice o vánočních svátcích přestala a dodneška nic extra. Nehlásí, max bobase po akci. Když jsem ji zkoušela vysadit, jakmile jsem kakání vystihla, zarazila jsem jí to. Sice souhlasím s tvrzením, že každé dítě je jiné, ale taky si myslím, že tréninkem se nic nezkazí. Já jsem líná, takže chování mojeho zlatíčka je odrazem mého přístupu :-))
4.4.2009 19:13:36
Náš kluk začal chodit na nočník před druhým rokem, ale občas se počurá a prostě zapomele nahlásit. Když ho třeba posadím, tak nečurá a za 5 minut louže. Někdy se ještě počurá několikrát za den, někdy třeba jednou za týden. Je mu 2 a čtvrt.
3.4.2009 22:54:23
Taky tak úplně nesouhlasím. Používali jsme převážně látkovky, ale malý ještě jako mimino spal tvrdě i pořůraný, párkrát jsem ho musela probudit přebalováním, protože byl celý mokrý. Teď jsme kromě na noc a delší cesty bez plen, ale někdy se i v roce a čtvrt počůrá několikrát za den. Když jsme začali zkoušet nočník, tak odmítal na něm zůstat sedět. Nevím, jak roční zmítající se dítko udržet třeba minutu na nočníku... V létě v 1,5 roce běhal nahatý, ale pořád mu to nějak nedošlo. Až tak před druhým rokem to najednou šlo. Takže to není o pohodlí matky, pro mě by bylo pohodlnější neprat pleny nebo mokré tepláky :-)
mira
  • 
1.4.2009 22:50:24
Neřekla bych, že je to týrání dítěte....to jsou moc silná slova,ale zase musím říct, že teď se všechno moc řeší.Řešíme to jestli se učit znakovou řeč,chodit od 4 měsíců do Plaváčku,chodit do Yamahy na zpívání, chodit na kreslení a jak to všechno prospívá vývoji dítěte atp. atp. Je lepší se nestresovat, neporovnávat a "jet si podle sebe"....
  • 
1.4.2009 13:48:53
Ja si myslim,ze je to blbost a zbytecna prace pro maminky.Taky z vlastni zkusenosti vim,ze dite se nauci stejne tak jako se naucilo chodit,tak se nauci vnimat a rikat si o "nocnik".
My jsme nasi 20ti mesicni holcicku nic neucili a "netyrali" ji a vubec zadne takovehle tajtrdliny nedelali a sama,kdyz videla u vetsich deti,ze se chodi na nocnik curat a vysledovala,ze kdyz se nauci chodit na nocnik,ze muze nosit kalhotky jako velke holky,tak si sama zacala prinaset nocnik a pak i sama zacala rikat,ze chce.
Bylo to na Vanoce,tedy v zime a mne to samotne zkomplikovalo situaci,protoze jsem ji chtela odnaucovat na nocnik az na jare,v lete,az bude teplo.
Takze to,co pisete je zbytecne tyrani ditete. Stejne tak,jako se deti nauci chodit po dvou od prirody,stejne tak od prirody a okoukavanim se odnauci od plen.
Ale jak kdo chce,jestli Vas to neobtezuje,klidne davejte holcicku kazdou pul hodinu na nocnik.Podle meho nazoru je to vazne zbytecne u tak malych deti.Kolem 2.roku to zmakne sama i bez Vas a Vaseho uceni.
31.3.2009 22:53:09
Mám tři děti první syn 1994 látkovky v roce a čtvrt bez plen i na noc,druhá dcera 1997 papírovky taky v roce a čtvrt bez plen viděla u bráchy,že chodí na záchod a bylo ,,vymalováno":-). Doufám,že i třetí dcera 2008 taky papírovky na tom bude podobně,nic jsme nelámali přes koleno jednoduše se sami rozhodli,že plenky nechcou.Sem tam se taky počurali,ale většinou protože si v zápalu hry prostě nevzpoměli.V té době jsem o této metodě neměla ani tuchy a teď abych se přiznala po přečtení bych na ni ani neměla čas.Pracuji doma a když chci vše stihnout tak bych to nedala.Raději než pozorovat dceru kdy se jí zrovna chce jdeme na procházku nebo si jí po těch letech užívám a vychutnávám,protože vím že brzo vyroste a další už nebude.~;)
macek+dvě děti
31.3.2009 10:55:48
Úplně s vámi nesouhlasím.Vždy se mi líbí postoj,že jednorázové pleny jsou z ropy.Ale
co dnes není???I ten počítač,kam jste napsala svůj názor.Tak proč ho máte a
nevyhodíte ho?
Mám 11 letou dceru a ta pochopila v klidu a bez stresu nočník kolem 2 roku.Teď mám 13 měsíčního syna,ten se s nočníkem teprve seznámil včera a nic moc.Tak ho mám na tom nočníku nechat řvát??~n~Bdu potom vystresovaná i on,ale budu ekologická.~d~
 Příspěvky 110 z 342 [Dalších 332 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.