| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Můj první porod

 Příspěvky 110 z 684 [Dalších 674 >>]
Jana
  • 
19.1.2019 11:06:39
Ano, presne tak. Mate pravdu! Nechapu, proc by medici nemohli byt u porodu....
Martina/Luky5/,Ela2měs
  • 
9.2.2009 9:35:10
Ahoj syna jako prvorodička jsem rodila 3 hodiny hlavně díky super PA a jejich rad.Holčičku jsem porodila za 1hodinu a 45 min.-od doby co mi píchli vodu a injekci vyvolávající kontrakce.Nikdy bych nevěřila,že se při porodu budu smát a budu se cítít fajn.Neměla jsem epidurál jak je to ted zvykem,měla jsem klystýr.A ještě ve vaně jsem dostala 2 čípky na uvolnění por.cest,abych nebyla potrhaná.Měla jsem 1 kosmet.steh prý aby si tatka nestěžoval.Na porodní sál jsem šla s důvěrou,že Ti všichni kolem vědí co mají dělat,všechno se mi snažili vysvětlit.Proto dík Náchodské porodnici~z~~z~
Kamila + Miša 6 a 18 týden :-)
  • 
8.2.2009 12:12:00
Je zde vidět , že každá porodnice funguje jinak Já jsem nweměla problém ani se studem a to jsem byla v porodnici 48 hodin než se malá narodila . A pokud jde o informovaný souhlas . Tak ten jsem dostala při sepisování porodopisu . A měla jsem dostatek času a i možnost na vše se zeptat .
5.2.2009 19:33:51
mojí známou nestihli nastříhnout a roztrhla se až k řitnímu otvoru, tak si myslím, že je to někdy vhodnější, než potom jiné horší komplikace, možná i sám porodník, někdy prostě nedokáže odhadnout, jestli nastříhnout ano nebo ne, a raději třeba i zbytečně nastříhne, mě tyto zákroky až tak nevadili, spíš mi někdy vadí neosobní přístup k pacientovi, což taky není pravidlem, je to člověk od člověka - lékař od lékaře
Eva
  • 
5.2.2009 15:21:29
Souhlasí s Cairo. Naprosto.
Tulka
5.2.2009 15:05:36
Jen at cizinka nikam neodchází.Její příspěvky čtu ráda.Odejít můžete vy.Kdo má za sebou nějakej ten zpackanej porod,jako já,tak dá cizince za pravdu.
čtenářko
  • 
5.2.2009 13:36:42
Ty sprostá nevychovaná cizinko, öslovující pro tebe neznámou těhotnou Patku, zrůdou pitomou, arogantně posílající do pr.dele všechny co tě nemusí, ty používají slovník dlaždič, jdi už někam , třeba na ženu-im, tam šiř osvětu.
Jitka, 3 děti
  • 
5.2.2009 12:21:03
kopíruji zde dále svůj příspěvek z jiné diskuze o medicích v minulém týdnu
píšete: kde se to mají ( medici)naučit?

No já u Apolináře byla před porodem s personálem tak nespokojená, že v den kdy jsem se měla dostavit na jeho vyvolání jsem odjela do Vrchlabí....Zde jsem porodila dítě 4,3 kg , bez šití apod. Ovšem mé dva první porody ve Vr. byly dlouhé a tedy unavné i pro manžela- kmital kolem mne on i personál. Vyhovovalo by nám kdyby zde byl třeba nějaký medik a ten mi několik hodin masíroval záda..., při druhém porodu mi cca po 3 hodinách pomohl od bolestí zad termofor tak, že téměř boleti přestaly a já na několik hodin usnula... po probuzení (načerpala jsem síly ) jsem brzo porodila. Jinde by mi místo toho vnutili epidurál, neb zabere méně času a tedy personálu.
Tj. pokud by každá rodička trvala na tom, že medika od porodu vyrazí, pokud přijde až nakonec a naopak žádala, aby s ní byl od začátku- třeba několik hodin přikládal na záda termofor a teprve pokud bude spokojená, nechá ho kvůli praxi u porodu až do konce, pak by se medici teprve naučili, jak skutečně vést a rodičce pomáhat.
Jitka

Milada.
5.2.2009 11:30:59
Loro,

jestli to chápu správně, tak když je diskuze u článku příliš dlouhá - tj. je tam moc příspěvků, Rodina všechny příspěvky ve stromu nezobrazí, jsou vidět jen v rubrice Komentáře.

Admin se k tomu stále nevyjádřil, ale ví o tom, to nsá těší, ne?
Údajně to teď bylo navýšeno, ale zřejmě je to stále málo.
http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=10891968

/jako co bys chtěla od Rodiny? ~2~/
Verily
5.2.2009 11:19:40
Zdá se, že tady mizí příspěvky... Jak zvláštní, že zatímco v diskusi "komentáře ke článkům" je, zároveň včera ve "stromu diskuse" byl, zmizel - asi nečekán, nezván?
Nicméně opět přihodím: základním dokumentem by mělo být doporučení WHO, kde procedury jako klystýr nebo holení NEdoporučují.
celý zmizelý text:
Jíťo,
přečetla jsem pár tvých příspěvků a musím říct, z tebe by měl každý lékař radost. Tedy alespoň ten, který chce jen aby rodička držela ústa a krok. Pokud chce někdo hodnotit co je a není rutinní procedura při porodu a neví, měl by si jako důveryhodný dokument vzít doporučení WHO. Některé zákroky, aplikované rutinně, evidentně buď jsou k rodičce neutrální (tj. také zbytné) nebo dokonce škodlivé. Opakuji - aplikované bez náležitého zásadního lékařského důvodu = rutinně. Velmi velmi mě tíží, kolik lidí tu bagatelizuje stres u rodičky, mohu 100% říct, že stres vyplaví do krevního oběhu adrenalin, ten blokuje spouštěč porodu oxytocin. A pak se divme, že lékaři musejí píchat infuzi oxytocinu...to je berlička tam, kde je matka natolik vystresovaná, že se jí porod zastavil. Ale budiž, může se stát, u citlivých povah, stresovaných samotnou neznámou situací. Není však již správné nasadit obecně podmínky jen pro silné povahy a potom řešit plošně- rutinně - potíže v hormonální kaskádě - infuzí externě.
Mmch. mé 3 sekce mě strasovaly minimálně, trauma nemám žádné a musím říct, že se i sekce obešla třeba bez klyzmatu ("na WC jsem šla normálně 2 dny po porodu). U poslední se omezial příprava jen na holení přímo na operačním stole a jen kolem rány, aby se chloupky vyloženě nemotaly (byla urgentní).
 Příspěvky 110 z 684 [Dalších 674 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.