| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsem manželka "s holým zadkem"

 Příspěvky 110 z 159 [Dalších 149 >>]
  • 
19.8.2014 12:46:52
Ahoj, Tvůj článek mi silně připomněl moji situaci a tak jsem se rozhodla napsat, jak jsem to vyřešila já.
S manželem jsme se seznámili, když měl na sebe napsaný pozemek od rodičů a vyřízenou hypotéku na stavbu domu. Začali jsme spolu chodit a taky stavět dům. Neměl našetřeno vůbec nic, ale já měla našetřeno během studií z brigád a od rodičů cca 70 000. Začátek byl těžký a tak jsem použila své peníze na stavbu, od mých rodičů jsme dostali veškeré dřevo na stavbu z našeho lesa (ušetřeno cca 150 000 Kč), nemluvě o tom, že můj táta se tam pořádně nadřel. Manžel se rok věnoval jen stavbě domu (pod záminkou podnikání) a já nás živila a platila hypotéku. Pak přišla žádost o ruku, vzali jsme se, zkolaudovali a manžel začal konečně zase pracovat. Pak mi došlo, že jsem vložila neskutečné peníze do něčeho, co mi vlastně vůbec nepatří. Tak jsem řekla manželovi, že bychom měli udělat pořádek ve vlastnictví. Když jsem mu řekla, že chci aby na mě přepsal půlku veškerého svého majetku (tedy domu i pozemku) - urazil se. Jak si prý můžu vůbec myslet, že by mě někdy vyhodil s holým zadkem apod.. Byla to opravdu velká hádka a nešlo mu vysvětlit, že jde jen o pořádek v našem vlastnictví. Že mám stejná práva tady doma jako on a že se prostě může stát, že se rozvedeme... Trvalo to asi měsíc. Pak přišel s tím, že nad tím přemýšlel a mám pravdu. Myslím, že hodně pomohlo, když jsem ho žádala, aby to vzal z druhé strany, aby se vžil do mé situace. Hypotéku platíme spolu a proč bych ji měla platit, když mi tu nic nepatří? Došlo to tak daleko, že jsem prohlásila, že pokud na to nepřistoupí, tak se odstěhuju k rodičům, protože nebudu sponzorovat jeho dům. Nehledě na to, že vydělávám mnohem víc než on - což samozřejmě není podstatné, ale...
Je to složitá situace a tak Ti moc fandím, aby jste to s manželem dotáhli do podobného konce jako my. Dnes už je doma zase klid a přibyl nám domů i prcek :-) Rozhodně ale nebuď hloupá a trvej na přepsání domu i pozemku půl na půl. Pozor na příjezdovou cestu - ta tam musí být také uvedené, zvlášť pokud to máte jako my - společný vjezd s rodiči manžela ;-) Pěkný den, Bobi
Sájuš
  • 
8.7.2011 14:02:21
Správně, jít za právníkem už teď, kydž rozvod ani nevisí ve vzduchu je i pro tu psychiku a celkově lepší už pro ten klid. Jo a ještě doporučuju zkusit sehnat něco co by v tom nejhorším případě mohlo hodit. To jsem díkybohu zvládla i já, mám takhle "do rezervy" u rodičů třeba základní nábytek zčásti koupený za své a zčásti starý přebytečný z bývalého privátu(nikdy nevíte jak by rozvod probíhal a do čeho byste se potom stěhovala). Pak to už tak docela "holá pr..." nebude. Dovedu si živě představit, že právě tyhle problémy můžou být stokrát nic co umořilo osla a ztěžovat už tak mizernou situaci kdyby se manžel nedejbože chtěl hádat o děti. Už i ty minimální jistoty mimo manželství můžou hodně posílit a paradoxně právě pomoct tomu vztahu, protože najednou budete i sebevědomější. S
Andula, 3 děti
  • 
21.5.2011 9:14:12
Nedejte na sliby! Situaci řeště pokud možno radikálně a důsledně, protože můžete za pár let hořce litovat. V každém případě máte nárok na polovinu zhodnocení majetku. Slibům, že se nemusíte bát, nevěřte. Nedodrží je. V prípadě rozvodu Vás bude z domu vyhazovat nejen on, ale i vlastní děti, a Vám nezbude nic jiného než platit drahé právníky, bez záruky slušného výsledku, protože se na náš právní systém nemůžete spolehnout. Velkou roli hrají peníze, ač jste v právu. Doporučuji udělat odhad a rozšířit SJM ( předpokládám, že máte i ten z doby převodu!) i za cenu toho, že si proti sobě všechny popudíte.Hned budete vědět jak si u protistrany stojíte. Lásky se nenajíte. Mluvím z vlastní zkušenosti.Moje tchýně žila 12 let po převodu domu na syna zadarmo v mém družstevním bytě, který prodala. Můj bývalý manžel se vůbec nestyděl (po rekonstrukci domu během manželství)tvrdit , že po rozvodu žiju v domě neoprávněně a zadarmo. Myslím, že je nás opravdu hodně, co jsme slibům uvěřily. Chápu, že se Vám do toho nechce, ale dobře se mají jen ty ženy, které jdou tvrdě za svým cílem.Hodně štěstí.
carmelie
1.5.2010 7:15:03
V první řadě je potřeba si nechávat účtenky od všeho, jak už tu bylo zmíněno, u soudu je potřeba důkaz, v druhé řadě je potřeba tam mít trvalé bydliště. Za třetí bych se sešla s právníkem a ujasnila si jak by se dělil majetek v případě rozvodu. I když je barák psaný na manžela, tak vše co se pořídí během manželství za majetek je společné jmění manželů a to by se v případě rozvodu dělilo. To znamená, pokud by jste si založila účet ten tajný, jak Vám někdo radil, bylo by to SJM a dělila by se částka na půl, dluhy, hypotéka, co už je zaplaceno by se dělilo na půl. Pokud např. někdo z Vás vlastnil auto před manželstvím a během manželství ho prodal už ty peníze se stávají SJM, kdyby ho neprodal během manželství je to pořád stále jeho. Pokud jste zrekonstruovali střechu soud (musíte mít od toho doklad, že jste to platila, plaťtě všechno převodem z účtu, aby to bylo dokazatelný) manžel by Vám musel vyplatit půl hodnoty střechy, protože si jí nemůžete odnýst.
Jinak jsou dva druhy rozvodu sporný a nesporný.

Zkuste si sním promluvit nějak šetrně, aby jste nevypadala jak zlatokopka, pokud je rozumný musí sám uznat, že Vám práve náleží půlka baráku, a měl by sám to na Vás z půlky přepsat. Je to také důkaz, že Vás miluje a je si jist, tím že s Vámi prostě už zůstane napořád.
Kabuki
1.2.2010 0:18:18
...naprostej souhlas. Vždyť pak musíme zajistit hlavně děti.
Radilka
  • 
30.10.2009 16:49:03
Hezký den,
proč by měl manžel proto, že na něj rodiče domek přepsali být nespravedlivý k ženě, kterou miluje?Pokud jste pro něj důležitá, neměl by být problém se s ním domluvit...Řekněte mu, jak to skutečně je-ví to určitě i on sám-že do domu vkládáte nemalou část svých peněz a jelikož v případě jeho odchodu od rodiny máte strach, jak byste vy a děti dopadla, byla byste ráda, kdyby se sepsalo nějaké ujednání.Může to být třeba tak, že napíše polovinu domu na vás(v dospělém věku se snad nemusí ptát rodičů, dům je již jeho a tak i rozhodnutí by mělo být jeho).Nejen v zájmu vašem, ale i v zájmu dětí.Rodičům se nic říkat nemusí a když, tak jste přeci jeho žena!
  • 
23.7.2009 15:35:18
Zdravím, po přečtení Vašeho příspěvku se mi trochu zatočila hlava, protože jsem se ocitla ve stejné situaci a bohužel to dopadlo špatně, jsem rozvedená a s holým zadkem, ale za odměnu se mohu starat o děti, sice s nima nemám kde bydlet, ale co, když jsem nic neměla tak co bych chtěla.
Držím Vám palce ať dopadnete lépe než já.
S pozdravem Mona
Kačka 2 děti
  • 
16.6.2009 0:38:27
Tak to asi nevíš jak to vypadá když chlapovi rupne v bedně viď,já už tu čest měla.Obral mě o všechno a ještě mi zůstaly dluhy.Taky nechtěl abych šla na školu a já byla tak hloupá a zamilovaná že jsem radši nešla.Dnes dodělávám VŠ dálkově,protože jsem si to pořád vyčítala.Do druhého manželství jsem vstupovala zadlužená a taky s holým zadkem,ale hlavně s předsevzetím,že už budu opatrná.Holky, myslete na sebe,to za vás nikdo neudělá.A když chlapovi rupne v bedně a najde si nějakou kočičku,tak vy už jste bokem a těžko si něco vymůžete.
2.6.2009 17:28:13

Ahojky,

měla jsem podobný problém.Manžel začal stavět sám,přepsal na mě pozemek s inžen. sítěmi a stavba už je ve SJM.Jsme spolu šťastní 7 let a občas se ještě u vínka zasmějeme jak na to tenkrát reagoval tchán,když mi daroval půl pozemku.- "Ty jsi buď blbej nebo zamilovanej"
Chápu to s obou stran,proto je nejlepší začínat oba od nuly bez rodičů.
Ale já osobně,bych se pokusila přesvědčit partnera,aby šel do něčeho svého,vždycky se dá nemovitost prodat-i v krizi a koupit jiná jen vaše společná.
26.5.2009 0:33:57
Ještě jednodušší rada je - SMJ - společné jmění manželů, tj. stručně řečeno fifty fifty~t~~x~
 Příspěvky 110 z 159 [Dalších 149 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.