| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pečete s dětmi?

 Příspěvky 110 z 55 [Dalších 45 >>]
11.12.2010 15:16:07
Letos jsem pekla s 2,5 letou dcerou, ta menší ani ne 5měsíční nás jen sledovala. Všechno zde napsané platí, nebudu opakovat, pouze: tak rychle udělané cukrové jsem nikdy neměla. V zájmu toho, abych uchránila nějaké to těsto i formičku jsem musela nasadit vražedné tempo a za opravdu chvilku bylo vše hotové :-) a navíc radost dcery, že může zase pomáhat :-) od Ježíška dostane kuchyňskou zástěru, váleček a další propriety do své už teď asi 200 dílné krabice s vařením :-) A pak že se s batoletem akojencem nedá upést :-)
28.12.2008 20:58:09
Lízo, to je :-))))
ale je naše :-))))))))
27.12.2008 11:56:01
ahoj,

on Viki trpělivostí taky zrovna neoplývá, ale chviličku vydrží a hlavně - děsně se na to těší.Letos ho nejvíc bavilo obalování kuliček v kokosu a obalování kapra - u toho kupodivu vydržel celkem dlouho.Sice bylo víc mouky a atrohanky na stole a na zemi, než na rybě, ale brouček měl obrovský zážitek. Iva
Líza
26.12.2008 19:55:40
Tak pak je to těžký ;)
26.12.2008 19:55:07
Lízo,
svoji hroudu měla, ale nechtěla ji, chtěla ji spojit s tou mojí. A nekoukala, ale ty kraviny dělala, když jsem vytahovala plech z trouby a dávala tam jiný.... :-))))))))))))))))))) Jinak vykrajovala nejlépe odprostředka, což mi bylo fuk, sice jsem se ji snažila usměrnit, ale když ona má svoji hlavičku (takřka ve všem :-)))~z~~z~~z~
Líza
26.12.2008 18:47:51
Little, možná je pro ni nemožný jen tak stát a koukat. Kdyby měla svoji hroudu těsta, s níž může nakládat, jak se jí zachce, nesypala by ti mouku všude a nedělala jezírka.~;)
26.12.2008 15:26:43
Tak já jsem na tom podobě. Čtyřletá dcerka mi posypala silnou vrstvou mouky rozválený plát těsta na perníčky, přestože byla xkrát upozorněna, že to se nedělá. Asi jsem drsná matka, ale podle mě čtyřleté dítě by už mělo vědět, co znamená slovo NE. Takže jsem ji odporoučela do koupelny a avizovala konec pomocničení. Pak jsem ale vyměkkla a přizvala ji znovu. Tentokrát jsem ji přistihla jak si dělá nasliněným prstem jezírko v těstě. To se mi fakt udělalo zle, a malá šustila pryč podruhé a už měla utrum. Snesu hodně, ale co je moc, to je moc. \mouka na zemi a všude kolem mi nevadí, ale naschvály teda jo....
23.12.2008 23:05:11
Náš 4letý syn se nejraději dívá - přinese si stoličku a dá si ji na to "nejlepší" místo, stoupne si na ni, sleduje mě a občas mi něco podá. Třeba oříšky mi podával tak, že vzal jeden z talířku a položil ho na vál. Když melu oříšky nebo mák, tak si stoupne tak blízko, ža ho vždycky musím posunout, abych mu náhodou nevyrazila zuby.
Katka,kluci 6 a 10
  • 
22.12.2008 15:54:50
No přesně tak.U nás cukroví skoro nejíme, fakt o to nikdo nestojí. A tak si každý rok koupím těsto (osvědčená malá výrobna)a děláme si s klukama jen tak pro radost 2 - 3 plechy. Trochu toho sníme, když je to vytažené z trouby.No a krabičku cukroví mi dá tchýně - z toho vezmou děti na besídku do školky a školy.A nakonec stejně v létě ještě docela dost vyhodím...Opravdu neznám takové to schovávání krabic s cukrovím, aby to někdo nesnědl před svátky...u nás nehrozí.
Monika,dvě děti 17,19
  • 
22.12.2008 10:45:44
Ahojenky,
dneska už mi "děti" pomáhají tak, že je to opravdu pomoc. Ale přesně si vzpomínám, jak 1,5 letá dcera (dnes skoro 19) seděla ve vysokém stolečku u linky a patlala si svoje těsto a já v 8.měsíci těhotenství ji se září v očích sledovala. A když se narodil "malý" (dnes 17) a vyrostl alespoň tak, že se udržel na židli, patlal s námi. Prostě jsme si to užívali všichni tři v každém jejich věku. Jejich "minulost" se dnes projevuje tak, že dcera v srpnu plánuje vánoční cukroví a v prosinci pomáhá. Syn se nijak nevzpírá a používá mužnou sílu při zadělávání těst a nasává předvánoční vůni cukroví a chválí hotové výtvory.
Abych to shrnula: prostě, holky vydržte!! Tohle společné dělání je ohromným vkladem do jejich života. Že to mělo smysl je vidět až s odstupem času. Ale zjistí se to! A je to úžasný pocit pro mámu, když vidí, že její snaha nevyšla naprázdno.
Krásné vánoce. Monika.
 Příspěvky 110 z 55 [Dalších 45 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.