| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Skorodvojčata

 Příspěvky 110 z 144 [Dalších 134 >>]
27.3.2011 15:59:18
Gratuluji a přeji hodně štěstí. Zvládnout se dá všechno, co život přinese :-). Mám dvě dcerky 2a čtvrt roku a 9 mesíců a taky mě to připadalo, když jsem měla pouze tu první a v jejích 9 měsících jsem otěhotněla, že vůbec netuším, jak to zvládnu. Navíc mám sama dvě sestry (jednu o 14 měsíců mladší a ta třetí je teda o 2 roky od přostřední) a co se týká sourozeneckých vztahů, jsem šťastná, že jsme narozené tak blízko sebe. Máme hodně společného, celý dětství a pubertu jsme prožívaly společně, mamka to měla asi těžký (na denním pořádku byly samozřejmě sourozenecké hádky), ale na druhou stranu jsme absolvovaly společné tábory, společné kroužky, spolu jsme chodily do školy, prostě výhod to má mnohem víc než nevýhod. I teď se svýma holkama vidím, že náročné to je tak do toho roku, možná roku a půl, ale pak věřím, že si budou společně hrát a vystačí si.
lenka 3,5;2,5;38tt
  • 
27.4.2010 12:40:08
jsem mamina od dvou dětí, které mají mezi sebou rozestup rok a 3 týdny :-). U nás vše probíhalo skvěle, těhotenství je samozřejmě náročné, naročnější než když čekáte první a náročnější než když čekáte druhé... Je to fuška, ale třeba my jsme naprosto spokojení, protože děcka spolu fungují skvěle, spousta věcí je jednodušších, protože mají stejné zájmy, stejné potřeby. Výborná je nášpaltka ke kočárku, ta pomůže domu ještě příliš necapkajícímu na procházce :-) držíme place
Iva
  • 
21.11.2008 11:23:47
Jsem to ja a moje segra ,jsme od sebe bez 3dnu presne o rok.Mamka to zvladla takze hlavu vzhuru,zacatek bude tezky ale utece to a pak az budou deti vetsi bude to dobre.
17.11.2008 16:23:46
Zdravím, já mám syny 13,5 měsíce po sobě. Když jsem zjistila 2. těhotenství, byl to šok. Nyní jim je 21 měs a 8 měs. Občas je to stále ještě hodně náročné. Mají odlišné potřeby celý den, ten starší je velmi živý. Někdy nemáme uklizeno ani uvařeno ani vyžehleno. Navíc jsem bojovala s kojením vlastně u obou, takže to bylo náročné psychicky i fyzicky. Ale zvládáme to, takže držíme palečky a přejeme hodně zdraví.
Irena J., syn, 8 měsíců
  • 
13.11.2008 21:19:03
Nazdárek,

Jsem na tom podobně. Mám ale "jen" syna - 8 měsíců - a jsem v 19 týdnu těhotenství (mimochodem po CS). S manželem jsme reagovali řekla bych totožně, jako vy a naše okolí reagovalo taky úplně přesně stejně. Můj lékař byl tedy o něco citlivější, jen mě ze začátku nezapomněl při každé návštěvě děsit katastrofickými scénaři, ale jak jde čas a my jsme oba (já a mrňousek) zatím v pořádku, postupně snižuje procenta rizika a bojí se čím dál míň. Nicméně zůstává obezřetný a to je myslím v pořádku.
Naši známí nám ale drží palce a všichni říkají to samé: Ze začátku to budou točky (můj synátor je poměrně dost živý), ale děti budou mít zvláštní vztah a budou si rozumět. A to je to hlavní, ne?:-)
Držím nám palce!
Ahoj
Irena
Pavlína Mádlová
  • 
11.11.2008 8:38:32
Nemějte obavu. Nejste v tom sama. Dnes je to možná trochu vyjímka, ale před třiceti roky to bylo dost běžné. Sama mám děti po třinácti měsících. Bylo to dost náročné, hlavně když přišla nemoc a nevěděla jsem jesli mám kojit nebo dávat obkládek a utěšovat v náruči. Budou pro Vás důležitější věci než utřený prach 5x týdně. Hlavně se naučte v okamžiku, kdy vaše děti usnou, využít každé chvilky a taky si zdřímnout. Budete odpočatá a pak zvládnete vaření a další robotu okolo ratolestí. Docela určitě nebudete mít problém s nadbytečnými kily a deprese ze špěků po porodu. Nebude vaše tělo trpět nedostatkem pohybu a nudou. Hlavně si hned určete, co je a co není důležité.Děti budou to nejdůležitější a to je dobře. Až Vám bude jako mě padesát, budete na to ráda vzpomínat. Mít dítě a více i když po krátké době je prostě bezva skvělé a zázrak. Džím Vám pěsti a přeji hodně zdraví Vám i vašim dětem.
Jana
  • 
10.11.2008 10:49:32
Zdeni, chtela jsem se zeptat na ten kocarek. Jak od sebe mas deti? Ja je budu mit rok a pul ode sebe, tak ho budu asi taky potrebovat. Koukala jsem na nej na netu, ve srovnani se sedackama vedle sebe je dost uzsi. Akorat me napdlo ze ta predni sedacka pro starsiho se neda sklopit na spani. Muzes mi prosim napsat tve zkusenosti!
Dekuji Jana
Petra
  • 
9.11.2008 21:46:31
Já myslím,že je to hezké,i když se toho ted trošku bojíte.Dětičky jsou to nejhezčí,co nás mohlo potkat a jejich smích vám určitě strach pomůže překonat.A na ulici,vichni vás mohou jen obdivovat, jít na přerušení či odsoudit umí každý.Ale podržet či sklonit se před takovou maminkou málo kdo.Zvlásnete to a vaše domácnost bude o to veselejší a štastnější!
8.11.2008 23:18:24
Ja mam deti o 16 mesicu a opravdu si nestezuji, nebot to spoustu i ulehci.
V okoli mam spoustu znamych maminek, ktere maji tak brzo deti od sebe, dokonce jedna ma po 18 mesicich dvojcata a dalsi ma behem 3 let 4 deti, z toho jedny dvojcata a navic vsechno jeste kluci.
Hlavu vzhuru, je to sice prvni dva roky narocne, ale pozdeji naprosto super. Ve Svycarsku je to opravdu normalni, protoze se tu ve vetsine pripadech zeny vraci hodne brzy po porodu do prace a nedostava se tu zadna materska (nahrada mzdy pouze do 16 tydnu po porodu!)
Ve Svycarsku se zadny doktor nikdy nedivil, v CR se na mne ma byvala detska lekarka taky nejak divne divala.
PS: Ma tchyne mela taky 3 kluky temer na den o 3 roky.
8.11.2008 20:19:13
Tak to je šílený a já si někdy říkám, že toho mám moc a nezvládám, když mám práci, prezenčně školu a ještě navíc práce do školy...Už navždy pomlčím a nikdy neřeknu, že toho mám moc!~R^
 Příspěvky 110 z 144 [Dalších 134 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.