| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O životě

 Příspěvky 110 z 224 [Dalších 214 >>]
13.10.2008 13:59:56
Žabo, já tvoje myšlenky opravdu chápu. Taky jsem si tím prošla, taky jsem nechápala tu jednu jedinou danou cestu, taky mi to přišo stupidní a netolerantní.
Tím, že jsem srovnala babičku s Bohem, jsem jen chtěla říct, že když je někdo živý, máš ho možnost poznat - osobně. Prostě je to tak. Víš nebe si nemůžeš zasloužit. Je jedno kolik dobrých skutků v životě uděláš. Do nebe se dostaneš díky milosti - stačí přijmout milost, kterou nám Bůh v podobě Ježíše poslal - on se narodil jako člověk, ale měl Boží přirozenost, proto mohl prožít život bez hříchu. Když zemřel, tak ho smrt neudržela, neměla na něho nárok. Ježíš je tak most mezi člověkem a Bohem. Je jedno jesli Ježíše někdo odhlasoval nebo neodhlasoval za Boha. Bůh není závislý na lidech, děje se to co on řekl. Křesťan nemůže být nikdy tolerantní k jinému náboženství, protože všechna náboženství jsou jenom cestou někam, ale jedině díky Ježíši můžeme překlenout tu propast mezi námi a Bohem, Ježíš za to zemřel. Jedině on. Chápeš. Když řeknu budhistovi nebo někomu jinému, tvoje cesta je O.K. budu lhát, protože jeho cesta nevede k Bohu. Žádné náboženství neřeší podstatu hříchu, ale hřích je to co nás oddělilo od Boha, tak když nevyřešíš hřích, nenajdeš cestu k Bohu. Proto všechna ostatní náboženství můžou být k sobě tolerantní, protože každé náboženství je pouze cestou od něčeho někam. KDYŽ VYŘEŠÍM TO CO NÁS ODDĚLILO OD BOHA, POZNÁM I CESTU A OD BOHA NÁS ODDĚLIL HŘÍCH!
Chápu, že je to pro dnešní tzv. toleratní dobu téměř nepřijatelné, ale s tím nikdo prostě nehne. Cesta k Bohu je daná, neměnná, ani tou naší inteligentní civilizací.
8.10.2008 18:51:15
Natanelo, dlžím ti ešte odpoveď, ale neviem, či sa mi ju podarí formulovať tak, ako by som chcela...

Živú babičku deti vidia, kdežto Boha nie, takže vysvetľovaniu sa asi nevyhnem. :-)

Vieš, to je jedna z vecí, ktoré mi na kresťanstve vadia – tá presvedčenosť o správnosti vlastného náboženstva, a „druhoradosti“ iných náboženstiev. Kresťanstvo pekne vyzdvihuje pokoru, tá ale končí, keď ide napr. o budhizmus. Prečo? Nejak sa nemožem zmieriť s tým, že „život večný“ (alebo ako sa to presne označuje), je určený len kresťanom, kdežto napr. muslimom nie. Konieckoncov, že je Ježiš Bohom bolo odhlasované na Nícejskom koncile, nie? Myslím si, že proste Ježiš žil tak strašne dávno, a cirkev mala odjakživa motív si to, čo hlásal upravovať, že sa dá len ťažko veriť tomu, čo si v dnešnej dobe v Biblii prečítame...

No, ale ja nechcem nikomu rozkladať jeho vieru :-) je to vec osobného presvedčenia.
  • 
8.10.2008 11:21:51
Ahoj,
měla bych ti k tomuto tématu hodně co říct.Pokud chceš,tak se ozvi.Budu ráda.
Sysyna
7.10.2008 13:52:11
Kudlo, dekuji!!!Snazim se, lavne kvuli detem a sve rodine!Pa S.
hrouda
  • 
6.10.2008 20:41:32
Mě akorát urazilo, když mě tu někdo osočil, že to jsou intelektuálký kecy, co tu vedu .......jaképak já su intelektuál, no né?
hrouda
  • 
6.10.2008 20:41:28
Mě akorát urazilo, když mě tu někdo osočil, že to jsou intelektuálký kecy, co tu vedu .......jaképak já su intelektuál, no né?
tetaDorota
6.10.2008 17:28:25
Eliško, už potřetí se pokouším odpovědět na tvůj článek, takže se může stát že na mou odpověď narazíš 3x...
Chtěla jsem ti říct, že je moc pěkné, že tě oslovila otázka tvojí dcerky...
Přeji ti abys jsi se dále ptala...sebe, Boha,...a na své otázky nacházela odpověď...
a aby jsi se nenechala odradit těmi, kteří nemají tvou zkušenost...
Těch, kteří mají zkušenost s otázkami, s Bohem, s hledáním....je pořád hodně...vytrvej tedy...
sona
  • 
6.10.2008 14:35:41
Ráda bych také reagovala na Váš článek. Jako křesťanka. Věřím, že Bůh existuje, je spravedlivý a milující. Jeho plánem bylo, aby lidé žili věčně s Ním. Ale lidé neposlechli Boží varování a proto náš život tady na světě obnáší i trápení, bolest a smrt.
Bůh to ale s námi nevzdal a stal se člověkem v osobě Ježíše Krista. Ježíš Kristus zemřel na kříži, aby vzal všechny naše viny před Bohem na sebe a my mohli žít s Bohem na věky.
Určitě se o těchto věcech dočtete v Bibli, popovídá si o nich s Vámi každý křesťan, a nebo zkuste sama oslovit Boha: Jsi? Dej mi poznat pravdu!...(jakkoli to sama vyjádříte)

Přeji Vám naplněný a radostný život!
Soňa
MARKÉTA
  • 
6.10.2008 13:44:44
Mám ráda píseň, která říká asi toto: "Vítej ve zcela novém světě, vítej na místě, na kterém jsi vždycky toužil být. Toto místo přináší životu novou dimenzi, protože ten, kdo tu vládne je Ježíš Kristus."

A také následující verše z Bible:

Kazatel 3/11 (podle Aj):
"Bůh všechno učinil krásné ve svůj čas a lidem dal do srdce věčnost..."

Skutky 17/26,27
"A učinil z jedné krve všecko lidské pokolení, aby přebývalo na tváři vší země, vyměřiv jim uložené časy a cíle přebývání jejich, Aby hledali Pána, zda by snad makajíce, mohli nalezti jej, ačkoli není daleko od jednoho každého z nás."

Židům 2/15
"A vysvobodil ty, kteříž bázní smrti po všecken čas života podrobeni byli v službu."

Pro mě osobně bylo ujasnění si Boží existence klíčovou životní otázkou, a to, že jsem Boha poznala, považuji za nejlepší a nejdůležitější věc, která mě kdy potkala.

Na sobě jsem vnímala všechny 3 věci zmíněné ve výše uvedených verších: a) vědomí věčnosti navzdory naukám, že jsme jen chytrá zvířata a že po smrti nic není b) potřebu najít Boha a c) svazující strach ze smrti.

Myslím, že mnoho lidí o podobných věcech přemýšlí, ale jen málokdo hledá s touhou najít za každou cenu odpověď. Ale kdo hledá, NAJDE a dojde na místo, kde nalezne naplnění všeho, po čem podvědomně toužil.

Markéta
Bára
  • 
6.10.2008 11:57:45
Pro věřícího tohle přece nefér být nemůže, když se po smrti má setkat s Bohem, řekněme že "přijde do nebe" :-) , takže jde "za lepším" , tudíž když mi umře někdo blízký, není to tragédie, nýbrž běh života ....
Mmch zemřel mi bratr, neteř, prarodiče, přítel .... O zkušenosti tudíž nouzi nemám.
 Příspěvky 110 z 224 [Dalších 214 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.