| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Průběh těhotenství - 40. týden

 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]
7.1.2007 15:32:06
Vendul,

nic, cekat...:-)
Jsem ve stejnem tydnu a jsem na tom stejne ..

A presne jak pise La Pepa - mne se u minuleho porodu stalo, ze rano doktor hlasil "porad zadna zmena" a v noci se uz jelo a ditko bylo do par hodin na svete..
Muze to byt i opak, nakonec vyvolavany porod po terminu...to fakt clovek nikdy nevi..

Tak trpelivost..preji ji i sobe:-))

Jana
La Pepa
7.1.2007 15:24:15
Hlavně klid, každá žena to má jiné, někdo se pozvolna ke konci těhotenství otevírá, jiná to celé zvládne až u porodu.
A neplatí, že ta, co jí začnou stahy a není otevřená vůbec má horší a delší porod, než ta, co už byla trošku otevřená třeba měsíc.
Každé tělo je jiné.

Někdo vypadá na rozsypání už měsíc před termínem a nakonec přenáší.
Jiné na kontrole doktor řekne, paní, to ještě dlouho nebude a do večera porodí.

LaPepa
7.1.2007 14:50:38
Jsem ve 39.týdnu těhotenství a vůbec se neotvírám.kdo má s tím nějaké zkušenosti,at mi prosím poskytne nějakou radu co s tím.Vendul díky
Sabo
  • 
17.12.2006 22:22:35
ahoja holky!
taky já teď už jen čekám na tu "hodinku", termín mám až na 7.1. 07, ale já i doktor jsme se shodli, že to bude určitě o něco dřív (klidně už by mohlo zítra!)
reaguji hlavně na téma _ti co píší ošklivě o porodu. Já mám za sebou před 4roky porod dvojčat ve 34+5tt, kluci měli po 3 kg a za 11dní jsme šli dom z porodnice.
Nemůžu sice napsat jedinou pěknou vzpomínku na porod (krom když mi kluky asi 3vteřiny ukázali), a jaké to bude teď s jedním (patrně slůňátkem) bude to taky jaksi netuším a rozhodně si to nemaluju na růžovo, ale ta chvíle ať delší či kratší se dá zvládnout, díky lékařům a sestrám v porodnici jsem na světě já i moji kluci a to že tam kolikrát na člověka příjemní nebyli, to je až na xxxté řadě.
21.11.2006 18:44:33
ahojky taky sme 38tyden.. zatim je vse v poradku az na pocity jako pred ocekavanim mesicku... a nekdy tvrdym briskem ze se nemuzem pohnout.
Jinak se moc tesime ...
  • 
23.8.2006 14:25:56
Aojky všem těhulkám...Já už jdu do 39.ýdne a už to chci mít moc za sebou a tu naši vysněnou holčičku držet v náruči a ukázat ji celému světu!!!Jinak se cítím úplně skvěle,jako bych ani těhotná nebyla jen těch 20kg mi to připomíná a taky ti dva chlapi co mám doma:-)..Tak se držte holky vždytˇuž to máme za pár!!!
Jitkak
  • 
4.5.2006 11:07:49
To nebylo moc pěkné,
nikdo nikomu nemocenskou nenutí, pokud maminka být doma nechce, tak jí tam držet nemůžou. Já pracuji ve firmě, kterou vlastní američané, ale nikdo u nás nezavádí zahraniční politiku pro těhotné. Navíc jsem pracovala v laboratoři a neumím si představit, že bych si práci nosila domů. Stroje za několik milionů mi asi nezapůjčí a počítač nestačí. Ještě v lednu jsem pracovala 10-12 hodin denně od 6 ráno, a nejen já, ale všechny kolegyně bez ohledu na těhotenství nebo počet dětí. Stres byl ohromný a nabídnutou nemocenskou jsem přijala i proto, že mi je 33let, tvrdlo mi břicho několikrát za hodinu přestože jsem brala 6tbl hořčíku denně a většinu dne jsem stála, posledním bolem byly narůstající křížové bolesti. Taky jsem měla představu, že budu chodit cvičit a odpočívat, ale po práci jsem večer upadla do postele už před večerními zprávami a celá zbitá se v 5 vymotala do dalšího stresu. Prvních 14 dní doma jsem prospala a jedinnou odezvou bylo, že jsem "neprošla" OGTT a byla zavedena jako diabetička, přestože v době kdy jsem už byla doma v klidu jsem byla bez nálezu v krvi i moči. Věřím, že za to mohla únava z práce, nemožnost pravidelného pitného režimu (v chemické laboratoři nelze jíst a pít, nutno odcházet do spec. místnosti a opouštějte rozpracovanou práci každou chvíli kvůli hltu čaje?).
Každá maminka ví na co se cítí a pokud jí je v práci dobře a není unavená a nebrání jí ve vlastním rozvoji mateřství, tak ať si pracuje ještě v den porodu, ale neodsuzovala bych mamky, co toho mají "plné brýle", a chtejí mít zároveň zdravé a klidné dítě (stres u matek v těhotenství je jedním z faktorů hyperaktivity budoucích potomků!) a proto přijmou nemocenskou nejen z důvodu zdravotních-fyzických, ale i psychických.
25.4.2006 21:47:18
Samozřejmě dostanete neschopenku, dnes ji těhotným vyloženě nutí...
Petra
  • 
25.4.2006 21:42:39
Je to skutečně o druhu práce. Mít klidnou a bezstresovou práci...není důvod proč nepracovat do konce těhotenství. Já ovšem pracuji jako učitelka na 2.st, kde neustále dozoruji na chodbách mezi "hlučnou zvěří", v hodinách stojím, nemám čas pravidelně posvačit a někdy se ani napít.O nevolnosti při vyučování a mdlobách ani nemluvě.Po práci opravování a přípravy na další den.A zaměstnavatel? Žádné pochopení ani úlevy, pouze zájem zda vydržím do konce školního roku, aby nemuseli hledat náhradu.Není to nic s medem, a hodinovou cestu do práce a z práce ani nepočítaje. Nechci si hrát na statečnou, když cítím, že to pro mé miminko a mě samotnou není dobré.Toužím po klidu a odpočinku a času, kdy se odpoledne mohu věnovat cvičení a vnímat své miminko.Snad mi lékařka napíše neschopenku. Hodně štěstí pracujícím v očekávání.Petra
  • 
17.4.2006 13:20:11
ADELKAC ASDTRFGHJKLAQGAWĚ+ AWSDRVHJN FWQADJFKDCYJDJD ASWDADSDHDHFIJDWDVBUZKÚADFNXMCNCNCNHGXDCVMKXMSSSFDDDDDJFKDDJFDKKCKMSKLJDSKSXSSDDCDXCMDCMSDMDXMKJCMKXSDGFXSFSJSJHDDJDJDJDDJSJSKJSWKWEDKSSKDJDIJJSKDJDKSJKJDSLKSSDSJDKHJDHDJFHDFDHJDHDJFDIJSOLDŮSDIJSKSDSDHUHDDDJŮLGFGKOLFDIKKDDKDSLDLDLDLDLDSLDLSDŮLDSŮSLŮSDLFJDFSDLPKFVDLCDLDCLŮDFFDYSAEDKDLKFD,SKRIIRÁETFFSFGBDJFKSJDFHSUDUDBDZDHSHAUSHJSSDJWSHSJSSUJHSUDHGDHDGHDHDJKHJFDKJHFFJFDHJJDGDJGFLUGJKFGLTIJGJGFLGFGGJKGKGKJKGJKJKKHJHGKGHLH§ŮJRHOIRUDDPUDEOIŮJIODJDKIJDŮDKKDKDFJDFJKFJFJJ
 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.