| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Trochu jiné postupy léčby kožních chorob

 Příspěvky 110 z 80 [Dalších 70 >>]
Dorina
4.10.2008 22:50:17
Dobrý den Pavlo,
mám 2měsíční holčičku a už dva týdny bojujeme s AE. Včera jsem ji zkusila koupat v odvaru z pšeničných otrub a v noci už byla hodně červená a přes den měla ekzém víc mokvavý než obvykle. Teď mám samozřejmě strach to zkoušet dál. Neměla jste náhodou také ze začátku zkušenost se zhoršením? Moc by mi pomohla jakákoliv zkušenost. Děkuji předem za radu.
Milada, syn 2 a dcera 6 let
  • 
24.9.2008 10:24:18
ja jsem se na dobro zbavila ekzemu az pouzivanim Grahams Natural Alternatives, dovezla mi je pred lety kamaradka z Australie, ted je kupuji i v CR na internetu. Pred tim sem se trapila a i kdyz byl v tehotenstvi ekzem v daleko mensim rozsahu, byl porad, hlavne na krku, nekdy i kolem oci (tesne po porodu se to navic jeste zhorsilo). Slysela jsem ale, ze nekomu diky tehotenstvi zmizi ekzem nadobro. M.
Mirka
  • 
14.6.2008 11:07:30
Od malička trpím atopickým ekzémem a zkoušela jsem všechno možné. Ze všeho nejvíc mi pomohla změna stravy, která byla dost radikální. Vzdala jsem se masa a všech výrobků z něj, jím pouze vejce a někdy trochu ryb. Také jsem začala jíst co nejvíce přírodních potravin, dávám si dobrý pozor na různé přidané látky a podobně. Ekzémem teď trpím daleko méně, nemám již žádná zarudlá ložiska, jen suchou kůži na některých místech.Navíc se mi zlepšilo i trávení a problémy se slinivkou.
Moje rada se týká mléka. Samozřejmě je na místě vynechat kravské mléko, to je bez pochyby, ale myslím, že není dobré ho nahrazovat sójovým. Sója je často geneticky modifikovaná a u takových potravin si nemůžeme být nikdy jistí. Já jsem zvolila kozí mléko. Je sice dražší naž kravské i než sójové mléko, ale rozhodně se to vyplatí. Je totiž prokázané, že kozí mléko má na kůži blahodárné účinky a navíc i skvěle chutná a sýry z něj jsou přímo delikatesa.
vicinka
5.6.2008 0:49:23
Taky máme stejný problém. Manžel má silnou potravinovou a pylovou alergii, takže už několik roků zkouším a hledám, čím bych mu ulevila. Je fakt, že nejvíce zabírají kortikoidy, ale je to opravdu jen dočasná úleva.
Takže jsme to vyřešili tak, že jsme komplet změnili stravu, začali používat bezfosfátové prostředky a musím říct a zaklepat, že je to daleko lepší. Z běžných pracích prášků byl manžel osypaný a škrabal se i ze spaní.
Konopnou kosmetiku jsme zkoušeli taky, ale bez úspěchů. Teď se ještě chystám zkusit něco od Hádka, no uvidím.
Všem alergikům a jejich rodinným příslušníkům přeju co nejvíce trpělivosti. Je to fakt běh na dlouhou trať.
Pavla, 4 děti
  • 
3.6.2008 19:31:45
Radko, osobně ani v rodině žádný problém s ekzémem nemáme, ale mohu doporučit aromaterapii Karla Hádka, za zmínku stojí koupelové oleje Meduńkový nebo Levandulový, dále jiné směsi na atopický ekzém a lupenku. Zkuste to nastudovat na www.karelhadek.eu, můžete tam i napsat svůj dotaz, jistě vám s přírodní léčbou poradí. Spokojenost zákazníků je veliká.
Michelle, 3 kluci
  • 
3.6.2008 14:16:44
Propolis. Dá se to koupit v lékárně jako tinktura nebo sehnat u včelaře a rozpustit v lihu. Potírat, vydržet - bradavičky vymizí. Je to virová infekce.
katka+katka
  • 
3.6.2008 8:46:01
Já teda jídlo neřeším - zkoušela jsem různé diety, které by měly napomoci ke zlepšení AE, ale s nulovým účinkem. Můj ekzém prostě nějaká dieta neovlivní:-) Ovoce a zeleninu baštím horem dolem:-)
Řekla bych, že u mě si ekzém dělá co chce, resp.není ničím ovlivněný. Fázi zhoršení mívám vždy v únoru, bez ohledu na to, jestli se jedná o únor teplý, chladný, deštivý...prostě problém je v únoru:-)
radka
  • 
2.6.2008 16:07:22
zdravim vsechny, co maji problem s AE, ja sama ho mam jak kdy, v tehotenstvi vzdy zhorseni, nekdy jsem nucena pouzit kortikoidy v akutni fazi (fakt nejde s rukama nic delat)
jedna dcera ekzem nema (tatinek bez a asi silne geny:-), druha ma 2 roky, a v posledni dobe vysevy po celem tele (tatinek jiny, zrejme mam ted silnejsi geny ja:-(
v akutni fazi jsme mazali Locoid a brali Zyrtec, ted udrzujeme Bepanthenem a modrou Indulonou, Bepanthen zabira pekne a Indulona na promazavani
co se tyce potravin, tak dieta pomaha, takze klasicke - skoro bez ovoce, zelenina jen nektera a i po nektere dovolene je zhorseni, zadne kysele, zadne barvene, zadne polotovary - je fakt, ze nekdy to jde dodrzet tezko a hlavne me hodne "stvou" babicky, protoze to proste neberou, argumenty jsou - ale, decko se musi otuzovat (nechapou, ze alergie neni ryma), ale, toho byla jen troska, ale, v tom nic nebylo (susenky s naplni, kde je asi 15 ruznych prisad) atd.
mate nekdo podobny problem nebo diety az tak neresite nebo vam nepomahaji?
Petra, Lenička (4 roky)
  • 
2.6.2008 9:38:34
My jsme používali právě tu od CurtisHelp, navíc jsem byla v telefonickém kontaktu právě s doktorem z této firmy a postup jsem konzultovala. Nejprve jsme se to snažili vydržet, neboť pan doktor tvrdil, že nejprve dojde ke zhoršení. Když jsem mu pak po 3 týdnech poslala fotky, sám uznal, že máme tuto léčbu ukončit.
Petra, Lenička (4 roky)
  • 
2.6.2008 9:36:19
My jsme používali právě tu od CurtisHelp, navíc jsem byla v telefonickém kontaktu právě s doktorem z této firmy a postup jsem konzultovala. Nejprve jsme se to snažili vydržet, neboť pan doktor tvrdil, že nejprve dojde ke zhoršení. Když jsem mu pak po 3 týdnech poslala fotky, sám uznal, že máme tuto léčbu ukončit.
 Příspěvky 110 z 80 [Dalších 70 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.