| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Sobectví a hyenizmus

 Příspěvky 110 z 215 [Dalších 205 >>]
24.11.2008 14:26:05
Tak tohleto je až k neuvěření, lidská bezohlednost nezná meze. Opravdu mi je líto takhle blbých lidí, nepřeji nikomu nic špatného, ale když může takhle sobecky napsat a hlavně se nepodepsat, tak je to u mě lidská hyena.Jen aby si zkusil pár dní se starat o postižené dítě, já sama mám postiženou dceru tak vím o čem mluvím.
19.3.2008 0:25:31
Chtěla bych k této problematice napsat taky pár slov.. jsme mladá rodina, máme téměř roční holčičku a bydlíme v centru Prahy. Pro to abychom zde mohli i parkovat si musíme kupovat roční parkovací kartu, která nás opravňuje pouze k možnosti zaparkovat zde, ale již nezajišťuje parkovací místo. A pak mne opravdu rozhořčí když vidím jak se na místo pro invalidy "oprávněně" naveze "libovej frajer v nablejskaným fáru", a to jenom proto že jednou za půl roku odveze tchýni k doktorce na kontrolu. A já se při tom jako soumar táhnu s taškama a tlačím kočárek přes "půl" Prahy abych se dostala k autu.
Rozhodně nikomu neplivu na auto a ani nedavám pod kola hřebíky, jen mě prostě lidsky štve ta nespravedlnost. A upřímně bych si nepřála mít postižené dítě jen pro to široké parkovací místo před domem.
MSteflova
18.3.2008 10:26:04
Milado, asi jsem se špatně vyjádřila. Měla jsem na mysli bodnutí včelou u člověka, který neví, že je alergický a okamžité reagování na situaci(volání RZP) může z nevědomosti zbytečně odkládat.
Milada.
17.3.2008 23:31:00
Lassie,

jen bych chtěla upřesnit, to bodnutí včelou. Už kdysi jsem četla a psala o ženě, která v Plzni v některéch OC dostala bodnutí. Sama si řekla o záchranku, věděla, že je alergická, záchranka ihned přijela.... Bohužel, stejně po několika dnech v nemocnici zemřela. Je to fakt hrozný. :-( Mladaá žena :-(
Rv


Alergik na bodnutí by sebou měl vždycky nosit EPI PEN. Taky prý dobře (info naší alergoložky) na bodnutí hmyzem zabírají alergovakcíny. /tohle už je mimo téma, ale nedá mi to, vždycky to znova napíšu, třeba to bude číst někdo, kdo tohle má a o EPI PENu neví/.
Můj bratr, přestože ví, že má na bodnutí reakce, tak sebou nenosí ani Zyrtec boha jeho. Asi před dvěma lety musel vyhledat první pomoc třeba v pražské ZOO, kde odháněl vosu od své malé dcery a vosa píchla jeho, že, matlák jeden to je.

MSteflova
17.3.2008 20:52:46
Bratr, od malička astmatik, se nedávno po snědení domácího medu dopravil na pohotovost sám svým vozem. Jel kolem 10. večerní asi 15 minut po Praze a když tam dorazil, tak ho ostatní pacienti ochotně pustili před sebe. Byl bledý a měl fialové rty. Naštěstí jednak včas poznal, že se mu dělá zle a běžnou medikací to neovlivní a také znal kombinaci léků, která mu vždy zabere. Lékař to vzal v úvahu, dal mu jeho koktejl, takže bratr odcházel po 10 minutách z ordinace vysmátej, až si ostatní čekající museli myslet, že simuloval.
Tímto nechci doporučit jízdu za těchto podmínek. Jen si myslím, že člověk, který má astma delší dobu, pozná dopředu, že že blíží záchvat(i já ho mám). Pokud se tedy nejedná např. o náhodný záchvat po bodnutí včelou.
Může tedy v případě, že řídí, zastavit a dopravit se domů jinak či si zavolat pomoc.
Líza
17.3.2008 16:37:02
Cheorchie, astmatik má buď takové záchvaty, jak popisuješ, a pak v takovém stavu nemá za volantem co pohledávat, a nebo má astma pod kontrolou a pak dojde ke svému autu jako každej druhej. To už je fakt trošičku přehnaný. (btw, mám astma; někdy je dobrý neplést si vlastní auto se záchrankou)
Jardula
17.3.2008 16:08:10
Taky mám astma a řídím. není to nijak hrozné, záchvat se stupňuje a tak zastavím, dýchnu si a hotovo. Ale stalo se to jen 1x. Jinak mám naštěstí slabou formu. Ale parkovací místo by se mi taky hodilo. U nás u baráku je to strašné. Tahám nákupy, 3 děti ...

Ale naštěstí jsme jinak zdraví. Sousedka tahá kluka. Ten má 13 let, je na vozíčku a z přízemí jej musí nosit k autu, pak přiveze vozíček a jedou do školy. V létě je to lepší, to se s vozíčkem dostane k autu. V zimě ho musí tahat, vchod, kde má udělanou rampu je na opačné straně baráku, chodník se tam neohrnuje, je to daleko a tak ho raději nosí. Je to hrůza. Ani si nemůžou pořídit další dítě, protože by to nezvládli. A to nejen fyzicky, psychicky ale i finančně. Město by mělo prý přispívat na ty rampy, ale nemá peníze... Takže zaplatili 250tis. za rampu a nevím kolik za úpravy byezbariérového bytu. A to jim ještě v rodině závidí, že si pořídili hypotéku, mají novou kuchyň (musela se upravit kvůli koupelně, která sousedí s kuchyní a vyzdívali jádro) a koupelnu . Nezávidím jim to.
Líza
17.3.2008 6:18:41
A v té garáži je tolik místa, jak se tu psalo - dvoumísto vedle sebe? Asi ne, co...
helena 6
  • 
16.3.2008 22:33:52
i solidarity.. aneb hrdinů jsou plné hřbitovy!
Na přehledné silnici za bílého dne bych zastavila. To už jsem i udělala, ale za každou cenu hrdinka nebudu!
16.3.2008 22:12:24
ahoj,děkuji za reakci,ale co je stále mou otázkou, proč má člověk s rodinným domkem a vlastní garáží přímo v domě vyhrazené parkování u činžovních domů,když má přímo své parkovací místo jak nejblíž to jen jde.Vím zcela jistě,že v té garáži neparkuje žádné jiné,čili druhé auto z rodiny.To je jako když jsme bydleli v bytě, ke kterému patřila garáž přímo pod balkonem a šla bych si zažádat o vyhrazené parkování.No asi jsem šťourává,ale nelze si toho prostě nevšimnout.Nedokážu si představit,že bych si postavila RD s garáží a udělala totéž.Ale čert to už vem, jen jsem reagovala na článek,který mě nutil to zase ze sebe vytáhnout.Hezký večer.;)
 Příspěvky 110 z 215 [Dalších 205 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.