| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak je to s BIO mýma očima

 Příspěvky 110 z 92 [Dalších 82 >>]
ajuša
29.3.2008 18:51:08
také prosím o kontakt na autorku Andrea.Pavlu@seznam.cz
šikulka
  • 
22.3.2008 7:44:55
Je mi líto, ale já opravdu nemůžu uvést jméno farmy ani vás kontaktovat, protože by to bylo proti tomu, s čím jsem ten článek psala a také odeslala redakci. Ale i kdybych to porušila, musela bych vás zklamat - žádné přebytky biozeleniny nemáme. Zrovna se koukám z okna, jak na naše pole sněží, a vím, že kromě pár posledních pórků a rašícího česneku tam žádná zelenina neroste. Letošní sezona bude u nás ještě kvůli malé dcerce utlumená, ale pokud v příštích letech budeme mít zeleniny dost a třeba rozjedeme systém bedniček, ráda si tady na Rodině zaplatím inzerát Biozelenina přímo od farmáře :o))
Děkuji za váš zájem, ale jediné, co můžu poradit, je podívat se na stránkách MZe (kontakt výše) po nějakém farmáři z vašeho okolí. Jsou totiž i tací, kteří umějí pěstovat, ale neumějí prodávat, a ti by mohli mít zeleninu ještě i v pozdní zimě.
šikulka
  • 
22.3.2008 7:37:33
To, co píšete o farmě z Břestu, mě trochu překvapuje. Manžele Vymětalovy osobně neznám, ale vím, že se ekofarmaření věnují už dlouho. Jsou to ale starší lidé z vesnice, a u těch někdy bývá jistá uzavřenost typická. Většina mladších nebo začínajících zemědělců je ale moc ráda, když zákazníci přijedou přímo na farmu a podívají se, jak se taková biozelenina pěstuje. My třeba určitě budeme chtít pořádat různé akce pro maminky s dětmi z okolí, např. u příležitosti sklizně brambor apod., aby se k nám podívalo co nejvíde lidí. Většina farem také umožňuje, aby k nim kdokoli přijel a za 6hodin práce denně u nich bydlel a jedl (na maminky s dětmi samozřejmě nároky tak vysoké nejsou, něco třeba můžou odpracovat tatínci a může to být netradiční dovolená...). Je to veliká pomoc a někteří farmáři vám třeba i nabalí zeleninu domů, ale neříkám, že to takhle ideálně funguje všude...
O jiné farmě z okolí bohužel nevím a i Ludíkovi znám jen z bioměsíčníku :o) Je to škoda, ale my opravdu věíme, že se to brzy změní. Jen letos se prý (kvůli dotačnímu titulu mladý zemědělec) přihlásilo k EZ dalších 200! lidí. Otázka ale je, kolik z nich začne opravdu něco produkovat, a kolik z nich bude "jen" obhospodařovat zatravněné pozemky (takových ekofarem je bohužel v Čechách většina :( ...) Můj muž si přesto myslí, že v dohledné době všechna zelenina pro přímý konzum bude Bio, a on je na EZ opravdu odborník. Ale třeba je také idealista..
Držím palce, abyste ve vašem okolí už brzy našli nějakého svého ekofarmáře a přeji pěkné dny, š.
18.3.2008 22:44:48
Taky mám otázku :-) Ráda bych se dozvěděla, kde mohu sehnat nemořená semena. A jak potom s nimi pracovat, jak řešíte škůdce atd. Klidně se mi ozvi i na mail, budu moc ráda.
  • 
18.3.2008 10:28:25
píšeš -"většina farmářů z okolí má srovnatelné ceny," a pak "ale ekofarem, které ve větším pěstují zeleninu, je v ČR kolem dvaceti".
To je přesně náš problém. Já jsem "přepnula" v opačném směru,
z bio na nebio, a to už před šesti lety. V našem okolí je jen jedna farma, pěstující biozeleninu (jsme z Přerova a farma je v Břestu) a to BEZ možnosti podívat se, jak se pěstuje, natrhat si na záhoně. Pan farmář sám zeleninu rozváží (ekologie!). Další je v za Olomoucí (Ludíkovi) a to je z ruky.
Kdybys o něčem věděla, dej vědět, máme čtyři předškoláky.
Díky, Iveta
PETULE75
  • 
17.3.2008 21:26:57
Přidávám se...hezký článek a dávám 100% za pravdu, kdyby bylo BIO dostupnější a ne tak předražené tak jsem nejvěrnější zákaznice
17.3.2008 12:27:25
máte už kontakt ? pokud ano muzete mi ho poslat naa m.janoutova@seznam.cz ,
17.3.2008 12:23:55
už máte kontakt?
brzobohatka
17.3.2008 9:16:50
Musím na vás, Vendulo, zareagovat: myslím, že si pletete tělesnou konstituci s kondicí-tedy chci tím říct, že ve vašem rodě je geneticky dán tvz. "tuhý kořínek". to máte ohromné štěstí,ale rozhodně bych ho nepokoušela tím,že si řeknu: aále, u nás si každý jedl, co chtěl a hele, kolika let se dožil...daleko víc, než ten, co jedl "zdravě". máte dar zdravého těla, tak o něj pečujte. mějte se!
  • 
17.3.2008 8:19:36
Vážená paní autorko, mohla byste mě, prosím, taky kontaktovat? Předem děkuji.
Helena Koreňová (helenaaa@email.cz)
 Příspěvky 110 z 92 [Dalších 82 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.