| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Očkovat dítě proti chřipce? Zbytečné.

 Příspěvky 110 z 120 [Dalších 110 >>]
12.3.2008 14:24:26
Nesmysl! Vidím za tím jen snahu dostat z rodičů peníze - proto céčku se očkovat nedá (máme ho v rodině).
Jindra
  • 
11.3.2008 23:20:55
http://www.lidovky.cz/deti-ceka-nove-ockovani-0vc-/ln_noviny.asp?c=A071027_000002_ln_noviny_sko
11.3.2008 13:45:25
Naprosto souhlasím s velmi nabitým očkovacím kalendářem kojenců a tím, že toho kojence jsme schopni trošku lépe uchránit, právě proto mě toto očkování nenapadlo volit i přes tu naši špatnou zkušenost. Dobře vím, kde to syn chytil. Navíc velmi častým místem nákazy jsou právě nemocnice, často se stává, že dítě jde např. z plicního dále na infekční, protože to tam řádí jak černá ruka (u nás za to nemocnice nemohla).
Jsou prostě lidi, kteří vidí nové očkování a hned je musí mít, bez ohledu na to, aby si sehnali trošku více informací a tento krok dobře zvážili. Na druhou stranu se někdy těžko rozhoduje přes tlak masivní reklamy, která dává jednostranné informace (viz Prevenar).
Martina
  • 
11.3.2008 12:34:13
O našlapanosti očkovacího kalendáře bych velmi pochybovala. Ještě před 2 lety se očkovaly děti vakcínou TETRA-Act, která obsahuje velké množství částic- antigenů proti nimž si tělo vytváří protilátky. Současná vakcína Infanrix-hexa sice obsahuje o dvě očkovací látky navíc, ale antigenů je v ní 100násobně méně než v předešlé. Zeptejte se někdy prarodičů jaké to bylo, když téměř v každé rodině zemřelo dítě na takové choroby jako je záškrt, rotavirový průjem, černý kašel nebo si někdy pusťte film Už zase skáču přes kaluže, je to o chlapci, který prodělal obrnu. Myslm, že lidstvo jako takové má krátkou paměť.
Líza
11.3.2008 11:23:42
Dá se to laboratorně zjistit. Nedělá se to vždy, ale obvykle když se někde začne rozvíjet nějaká taková menší epidemijka, se ty odběry udělají.
11.3.2008 10:55:29
Chci se jen zeptat,podle ceho poznate ze ditko ma zrovna rotavirovou infekci? Delali vam na to nejake testy?My jsme vsichni taky prodelali virozu spojenou s prujmem,ale nebylo to az tak dramaticky a vubec me nenapadlo,ze se proti tomu da ockovat.Dik.
11.3.2008 9:53:02
Mila Dajenko, s vakcinou proti rakovine deloz. cipku s tebou naprosto souhlasim, proc vystavovat nase holcicky takovemu riziku!!!Pokud to bude mozne, urcite svoji dceru naockuji.
Jeste kratce k nestovicim. Ja jsem konzultovala nekolik doktoru, muj syn totiz ve 2,5 letech ve skolce chytl nestovice a ja pro me dalsi 3, kteri meli teprve 4 mesice , zacla docela panikarit. Bylo mi tedy doporuceno je naockovat (lze to udelat i behem inkubacni doby, nesmi mit jeste pupinky). Neznamena to ale, ze jsou 100procentne imunni. Nestovice se jen projevi slabsi formou. Ja je nakonec neockovala, vsichni to samozrejme dostali. Jeste jedna dulezita vec, nemyslete si, ze kdyz dite jednou nestovice prodela, je imunni na cely zivot, OMYL. Pokud je prodela plus minus do jednoho roku zivota, neziskava imunitu na cely zivot!
Proto si myslim, ze je NESMYSL ODSUZOVAT VAKCINY, je treba zvazit pripad od pripadu, vek, imunitu ditete, vedlejsi okolnosti.....
Líza
11.3.2008 6:06:01
A upřesním: nedononšené děti jsou v tomto ohledu ohroženější, tak je v pořádku, že je máš naočkované. Pro ně by to riziko skutečně bylo vyšší, tzn. u nich bych slovo ptákovina nepoužila. U svých dětí ano.
Líza
11.3.2008 6:04:05
Monabe, jednak očkování nedonošenců je dost o něčem jiném, protože poměr rizik a přínosů v jejich případě vypadá jinak.
Jednak: životu nebezpečná je rotavirová infekce v případě, že dojde k těžké dehydrataci. V evropských podmínkách u normálně pečujících rodičů k ničemu takovému docházet nemá, protože jakmile dítě začne vypadat dehydratovaně, má být v nemocnici na kapačkách.
Rotaviry jsou skutečně smrtící ve třetím světě, ale jeho součástí my nejsme.
Takže, pokud rodiče dítěte nezanedbají hrubě péči o něj, je vždy včas dostupná péče v nemocnici, ne že by to bylo něco, z čeho by měl člověk radost, jít do nemocnice na kapačky, ale to jen pro upřesnění toho dramatického pohledu na to, kolik že ty rotaviry pozabíjejí dětí.
Z pohledu střední Evropy a dostupnosti zdravotní péče u nás je to fatk ptákovina. Jak jsem psala o kousek níž, nestačily by mi prsty obou rukou, abych spočítala, kolikrát dotáhlo to či ono dítě (popř. jednou i já z práce) rotaviry. Nechápu, že ještě žijou.
Líza
11.3.2008 5:56:20
Očkování proti neštovicím a celoživotní ochrana? A to prokázal kdo? To očkování je tak mladé, že dnes se předpokládá ochrana trvající déle než 10-15 let a očekává se, že může být celoživotní, ovšem nikdo to neví, protože nikdo tak dlouho očkovanej nebyl.
Takže naočkuješ dítě v 6 letech, do 20 je chráněný, pak otěhotní, dostane neštovice... ne?
Ono je fakt docela dobrý to zas tak nekriticky nežrat.
 Příspěvky 110 z 120 [Dalších 110 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.