| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nekojíte? To není konec světa!

 Příspěvky 110 z 447 [Dalších 437 >>]
zuzana
  • 
19.3.2008 19:02:45
Zvlastni je, ze mi vubec neprijde, ze si s tim tak srovnana a proc asi???
K tem mokrym vlozkam jen dodam, ze ne vsechny maminky maji mokre vlozky :-).
Jo a verim, ze by si si jako pipa nepripadala, protoze je to nadherny pocit, tezko s necim srovnat....
Tak se uz uklidni, urcite budes mit chytre, krasne i zdrave ditko i kdyz si nekojila, jen se smir s tim, ze na tom kojeni asi neco bude a mozna mamince, ktera opravdu velice chtela kojit a z ruznych duvodu nemohla, muzou tvoje reci prijit hodne lito...
eau a lipo
  • 
19.3.2008 0:45:31
Emisko, koukala jsem na ty odkazy...dokonce ten o te inteligenci jsem uz kdysi cetla, ale fakt si to nepamatuju...
je to asi tak ze kazdy ma tu citlivost nastavenou jinak a jinym smerem...me ty clanky proste treba vubec nezaujaly...nekoho se dotknou...nevim
Ja te v podstate chapu, myslis to vsechno dobre, ale kdyz bychom to uplne zjednodusili, tak tady zustava jedina otazka...jsi pro nebo proti kojeni? Jestli jsi pro, tak nelze nesouhlasit s propagaci. Ta propagace prece nema za nasledek, ze je ta spousta zen smutnych ze nekoji...nebo ano?
Uz jsem to tu psala, myslim si ze je to trochu jinak. Ze spousta zen to tak proste citi, je to pudova zalezitost a jelikoz to boli, tak se zkratka jen hleda vinik....
no...napsala jsem svuj nazor, je to jen muj nazor, nejsem vsevedouci...


eau a lipo
  • 
19.3.2008 0:31:15
ad 1/ co tim chtel basnik rici? :-))
ad 2/ ano na popud emisky jsem si precetla jeji odkazy, lec vyvazla jsem z toho bez jakekoliv ujmy :-)
tedy...pravdepodobne jsi ponekud paranoidni a precitlivela..(coz je mi lito, ale s tim nic neudelam)...
ty osobne jsi vsak navic i dosti arogantni a namyslena a na to si beru k srdci tvou radu at si pomyslim neco o prd...li a prejdu to s usmevem :-)) (byt to nebyla rada pro mne, ze?)
ad 3/ to jestli kojis nebo ne je mi konkretne v tvem pripade ale uuuplne suma fuk... a tobe radim to stejne :-))
MSteflova
18.3.2008 11:02:34
Z nějakého důvodu jsi zatrpklá....soudě podle tvého příspěvku. Ano, i já si myslím, že pokud někdo nekojí Z VLASTNÍHO POHODLÍ, pak je sobec. Tedy pokud i WHO tvrdí, že kojení je pro dítě lepší, než UM, pak pro to nemám jiný termín(pokud termínem sobectví míníme upřednostnění vlastních zájmů před zájmy druhých). Mluvilo se tady ale o tom, že některé maminky kojit NEMOHOU a nikde jsem neviděla, že by je za to někdo soudil.
Pokud máš problém s kojením na veřejnosti - může to být opět z několika důvodů. Že by špatné svědomí, že jsi to samé dítku odmítla dopřát? Pokud ti to vadí, dívej se jiným směrem. A pokud možno nechoď třeba do IKEA - tam by asi nebylo kam koukat, jelikož kojících mamin je tam spousta.
18.3.2008 10:51:37
1. na umělých mlécích je nápis že je to NÁHRADNÍ strava pro kojence není-li možno kojit

2. Nevím čemu se směješ, protože já jsem např. v Bettynce, dítě a já a pod. četla dost takových slátanin že dítě kojené má vyšší IQ a pod., a že nikdo neříká nekojícím že jsou špatné matky???

Pak stačí přečíst jen tuto diskusi, z některých příspěvků to přímo čiší!!! -nekojíš= jsi sobec, upřednostňuješ svoje pohodlí, prsa máš na kojení a když je k tomu účelu nepoužíváš jsi málem barbar...

Takže vy kojící si kojte třeba pověšené za nohu a svlékejte si třeba i spodní kalhotky, ale nemůžete se divit, že některému oku to prostě nelahodí, nemůžete chtít aby na vás každý koukal obdivně a s úsměvem. A ať se nekouká? Když se posadíte v nákupním centru doprostřed pěší zóny mezi obchody, jste prostě v zorném poli, a pohled můžeme jen odvrátit, nezabráníme tomu vás vídět. A přestaňte popírat že se byť většinou chytře a skrytě útočí na nekojící. Mně je to jedno, bylo to moje rozhodnutí a ať mi každý vleze na záda se svými přiblblými poznámkami a soudy,ale je dost těch, které se s tím vyrovnávají špatně.-Vám radím ať si pomyslíte něco o prd...li a přejdete to s úsměvem.

3)Nezávidím ani štíhlým kojícím, protože tou jsem se záměrně rozhodla nestat. Nestojím o to mít vložky i v podprsence a budit se s mokrou noční košilí a fungovat jako pípa. Ač si některé nad tím můžete hlavu ukroutit.
zuzana
  • 
15.3.2008 14:06:34
Emisko, ja jsem ty odkazy od tebe tenkrat cetla, ale jsou to vse jen hypotezy ani v tech clancich neni psano, ze je to nejak vedecky dokazano, navic tam zaznelo neco v tom smyslu, ze i alergicky maji nadale kojit. Jiste i kojeni muze byt nekdy nevhodne, pokud matka neni aspon trosku disciplinovana a ano i takove jsou. Co se tyce skodlivin kolem nas mas jiste pravdu, ale to je zase jina pisnicka. Ja osobne nakupuji saponaty, kosmetiku i prasky a ubrousky ekologicke, ano je to drazsi, ale ne zase tak moc.
No a jak jsem tady jiz cetla, propagace umele vyzivy je opravdu nesrovnatelna s propagaci kojeni. Je vsude, v porodnici, u pediatra v casopisech a i v televizi..... S tim, ze nejaka redaktorka napise neco, co nekde odpise, je pravda, ale to se bohuzel netyka jen kojeni a nekojeni. Ja jsem treba cetla clanek, kde bylo psane jak je nova mast pro ekzematiky, ucineny zazrak jen dermatologove to nechteji predepisovat a porad cpou jen ty kortikoidy... Jako matku tezkeho ekzematika me to poradne vytocilo, protoze podle doporuceni by ta konkretni mast mela byt pouzita jen v pripade, ze selze lecba kortikoidy. Protoze, byl prokazany zvyseny vyskyt rakoviny limf.tkane a to opravdu prevazuje vsechny vedlejsi ucinky kortikoidu. Co ale zoufaly rodic, ktery si to precte a jasa stestim, to bude pak prekvapeni a zklamani.. To je jen jeden z mnoha dukazu o tom, ze redaktori bohuzel pisi, psali a budou psat i mnohem vetsi nesmysly.
Emiško
  • 
15.3.2008 11:47:39
To je diskutabilní... Každý to vidí trochu jinak!
Emiška
  • 
15.3.2008 11:42:33
Povrchní znalosti, nebo chceš-li odfláknutý článek - to přeci neznamená, že je autor povrchní člověk. Dle mého názoru, ovšem...

15.3.2008 0:21:55
Kdo je to povrchní člověk?
Cow :-)
15.3.2008 0:06:37
aha, tak to si vůbec, ale vůbec neodporuje:-D:-D:-D
 Příspěvky 110 z 447 [Dalších 437 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.