| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dovolená na kole a za kolem

 Příspěvky 110 z 119 [Dalších 109 >>]
7.3.2008 10:35:07
na vozíku asi nejvíc trpí ta tyč, kterou je přidělaný ke kolu-je na ní pružina a výrobce jí doporučuje pravidelně kontrolovat měnit, ale ted´ bych kecala, kdybych napsala po kolika ujetých km.

2.3.2008 22:20:10
Ahoj máme doma 3kluky a rádi jezdíme na kole takže jsme to museli nějak vyřešit.Koupili jsme si vozík croozer pro dvojčata a ten starší jezdí na tažné tyči.Jezdíme hodně na výlety a ze začátku jsme měli strach jak budou někteří řidiči reagovat apodobně.Ale musím říct že jsme byli velice mile překvapeni,většina řidičů reagovala uplně v pohodě a dokonce nám někteří dávali i přednost což u nás není zvykem ani když tu přednost máte zvláště ne na kole.Takže bereme kola,vozík a vyrážíme na dovolenou do Českého ráje doufám že bude vše v pořádku a hlavně vyjde i počasí,klukům se to líbí a dokonce byli v pohodě ikdyž byli docela malí a byli v přidané sedačce,starší je taky spokojený a o nás s manželem ani nemluvím vrátili jsme se zpátky na kola,jezdíme všichni a je nám dobře.Takže fandíme všem co vozík mají nebo si ho chcou koupit je to super a držíme všem palce.S pozdravem Mili
Alicee
1.3.2008 21:48:26
Sarko, prosím tě nevíš jestli tohle omezení je ve všech provinciích? Já jsem v Albertě a v životě jsem o ničem takovém neslyšela...dokonce když jsme kupovali vozík, tak nám k němu nabízeli takový fusak ve kterém se dají vozit půlroční děti. Na internetu jsem taky nic k tomu nenašla...
Sarka,10/2004, 04/2006 a brisko
  • 
1.3.2008 21:24:45
Tady v Kanade smi dite do privesu za kolo az v roce zivota a pouze s prilbou. To stejne i u sedacky na kolo. Pri nachytani policii s mladsim ditetem jednoho roku delaji bububu socialkou. Sportu s detmi zdar! Kolo je uzasne vozidlo a dava super motivaci travit cas spolecne a zdrave.
  • 
1.3.2008 13:46:25
Když pročítám příspěvky pochybovačů na téma proč "týrat" dítě ve vozíku a co z toho ten malý "chudák" má, nedá mi to a musím reagovat se svojí zkušeností.
Po dvou sezonách s vozíkem Croozer na něj nedám dopustit. Proč? Třeba pro to, že můj starší syn miluje kolo a jaksi ho nebaví procházky s kočárkem...takhle si výlet užijí oba.Chvíli jedeme, chvíli si spolu zařádí na louce, u vody...Rodina má být pohromadě, společné zážitky ji jen stmelují a je tedy třeba najít způsob, který všechny členy aspoň částečně uspokojí.Proč už nechci sedačku(zkusili jsme se starším synem)? V sedačce pere dítěti na hlavu sluníčko, nebo ho bičuje déšť, vítr. I když nejsme žádní extrémní jezdci, v přírodě musíte počítat se změnou počasí.Na kolové dovolené jezdíme sice v létě, přesto jsme zažili v červenci 7stupňů+déšť+vítr.Samostatně jedoucí dítě se zahřeje pohybem, ale dítě v sedačce snadno prochladne. Další plus je spaní dle potřeb dítěte v relativním pohodlí,bez klibání hlavy a opět s možností dítě přikrýt/zastínit apod. dle momentálních vrtochů počasí. Pokud navíc pořídíte sobě i dětem společnost (a v partě je na výletě určitě větší legrace :-)), těžko se několik dospělých a tlupa dětí přizpůsobí tempu 2-3letého cyklisty. Ten si dojede kvečeru po výletě na borůvky nebo si zajezdí po kempu a úplně mu to stačí.
Ještě poznámka k přílbě - náš malý "střelec" ji sice nosí i na tříkolku, ale do vozíku mu ji nedávám-neumím si představit situaci, kdy by se (samozřejmě připoutaný!)hlavou mohl o něco uhodit.Pokud máte jiný názor, zkušenost, zajímá mě-bezpečnost nepodceňuji.
Nakonec poznámka ke kempům-vyzkoušeli jsme s dětmi české a slovenské a ... je to většinou dost divočina, ale naučila jsem se překonat svůj vnitřní pocit, že dítě se musí denně mýt a denně papat výhradně čerstvou super bio stravu...musím říct, že se to dětem a nakonec i mě moc líbilo :-) a troufám si tvrdit, že nějaký ten týden v roce + pár víkendů nenarušilo jejich stravovací a hygienické návyky :-)))
29.2.2008 23:35:02
Původně jsme taky uvažovali o vozíku z 2. ruky, ale ještě jich na našem trhu není tolik a tak dlouho, takže těch lidí, co je už prodávají použité, prostě moc není. Větší zkušenosti budou jistě ze zahraničí. Kamarádka si ze zahraničí přivezla starší vozík, byl v dost hrozném stavu co se vnějšího potahu týče, takže ušila kompletně nový potah a vozík vypadá jako nový. Po technické stránce byl naprosto v pořádku.
Adelka
  • 
29.2.2008 23:11:33
Dítě se poutá vždy, v tom problém nevidím, ale s vozíkem jen po cyklostezce? To je trochu utopie... Nevyjeli bychom vůbec z domu, protože kolem našeho (ani v nejbližším okolí) žádná není:-) Nemyslím, že jsem nějaký hazardér, jen si tak vzpomínám, jak mě děda vozil na kole na nosiči (samozřejmě po silnici) a jak jsme se s bratranci vozili na štangli (jak jinak než po silnici). Divím se, že jsme to vůbec přežili...
Týna,2 děti
  • 
28.2.2008 13:18:42
Máme také použitý vozík značky Burley,odlehčený,jsme s ním moc spokojení.Tento vozík se vyrábí v Americe.Koupili jsme ho za 8tis.,což jsme nedali ani za nový kočár pro mimi,ale nelitujeme.Vadu neměl dosud žádnou a už se těšíme na novou sezónu.Loni jsme byli na dovolené v okolí Třeboně,tam jsme potkali hodně vozíčků,letos plánujeme projet jižní Moravu.
Dana
  • 
27.2.2008 22:46:37
Mirko, máme přívěs Azub Tom, už má za sebou 4 sezony,jeden rok v něm jezdily obě děti současně, má najeto celkem dost, ale nikdy jsme nic měnit nemuseli a je naprosto 100% funkční a to jezdíme vždy, když je počasí.
  • 
27.2.2008 18:23:57
Zajímalo by mě, jak vypadají Vaše vozíky po 1-2 dětech (3-6 letech aktivního ježdění)? Měla by jsem zájem o Chariot, nebo Croozer. Co odchází jako první a nejčastěji (duše a pláště nepočítám)? Přispívaly i dost aktivní cyklistky. Manžel je lehce pohodlný, takže jezdili by jsme spíš o víkendech.
 Příspěvky 110 z 119 [Dalších 109 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.