| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Naše děti jsou hodné

 Příspěvky 110 z 267 [Dalších 257 >>]
asad
21.2.2008 14:09:48
Všechny reakce jsem na Zdenčino příspěvek do pranice nečetla.Taky mám kousací dítě na zadek teda nedostalo, potrestala bych se tím jenom sama.Přestala jsem v devíti měsících kojit už to bylo pro mě utrpení.Sem tam mě kousne, máme doma malou kajmanku..../necelé dva roky/ Přes ručičku jsem jí plácla a bez efektu, měla z toho srandu a začala mě plácat taky, tak tudy cesta nevede.Tak jsem jí to oplatila, píšu to s tím, že na mě místní dámy zavolají sociálku.Výsledek - na chvíli přestala a pak začala znovu.Tak vysvětluju a snažím se odpoutávat pozornost něčím jiným.
Mám sousedy manželé oba jsou vystudovaní učitelé a svoje dítě ani né roční sem tam "vychovávali" bitím - podotýkám né nějakým výpraskem, přestali asi to nikam nevedlo, teď Vám klidně poradí jak co máte dělat a bít dítě za co? udiveně se zeptají, nepřiznali by to svoje selhání ani za nic.
Já klidně to svoje přiznám, dítě máme jedno nespící kousající a taky strašně hodné.
Sára
  • 
20.2.2008 22:07:45
Je to zvláštní,můžete své děti zahrnovat láskou a oni Vás časem začnou,až odrostou,za vaši starost-nenávidět.Na druhou stranu jsou děti,které rodiče odložili do ústavu a ony ,až odrostou,tak své rodiče omlouvají a milují.
Jana a 2 děti
  • 
15.2.2008 9:21:41
Fascinuje me, jak se tady spousta lidi pustilo do Zdenky, ktera uprimne rekla, jak to se svym synem dela. Nikdo neni dokonaly a ani vy, matky, ktere tady davate rady, nejste. Misto, aby jste si sly hrat se svymi detmi, sedite u pc u tech nekonecnych diskusi. Taky je obcas prectu, ale rozhodne tedy nemam tolik casu, abych v kazde reagovala, tak jak to delate vy.
Nikdo nema pravo soudit druhe, jak vychovavaji sve deti. Kazdy ma jine dite, mam kamaradky, jejichz deti vydrzi cely den v kocare a ony s nimi couraji po meste. V noci pak spi jak zabite a vubec vyzaduji malo pozornosti. To ja tedy opravdu neznam.
Muj syn je od mala hyperaktivni, dodnes v noci nespi a ja jsem leckdy tak unavena, ze se rozhodne nechovam jako dokonala matka, ktera by s nim stavela vlacky, chodila pravidelne ven a jeste mu varila zdrava jidla. Situace s mym synem me naucila jedne pro zivot velmi dulezite veci: Nikdy nesud situaci, v niz jsi sam nebyl. Co vy vite o tom, jaky je Zdenky syn.
A jeste jedna vec: Nikdy nikdo nedokaze porovnat lasku, kterou matky ke svym detem citi. Je klidne mozne, ze Zdenka sveho syna miluje daleko vic, nez vy sve deti.
veronika77
14.2.2008 17:18:50
ahoj,díky moc. v podstatě to u nás vypadá stejně.Hanču dopředu připravuji a stejně se jí někdy nechce.A když nepomůže pozitivní motivace,tak pohrozím plácnutím a hned to jde. Takže to plácnutí je fakt vyjímečně... ještě jednou dík V.:-)
ZUzana, 2 vnoučata
  • 
8.2.2008 11:11:53
oprava v textu ..... "takoví rodiče"...
Zuzana, 2 vnoučata
  • 
8.2.2008 11:07:57
To je téma složitější, protože "nechat vyplakat" lze skutečně jen dítě, když je trochu nevrlé, poplakává a chce se vysloveně domoci chování, jen tak, že se třeba nudí... ovšem pláče-li dítě bolestně a vytrvale celé hodiny, je to podle mne špatné. Zažila jsem to a vím o čem mluvím. Kojená dcera mi plakala celé hodiny, i nakrmená, přebalená atd.atd. dokonce pak i plakala při chování,měla špatné zažívání, větry atd. Když jsem ji nechala ležet třeba jen pět minut, bolestí se kroutila a modrala. Nepomáhalo prakticky nic. Půl roku jsem ji neustále chovala. Myslím, že by bylo dobré, pokud by v té době existovaly velké šátky, jako měla později moje dcera na moji vnučku, kdy dítě není napnuté v postýlce a tudíž bříško tak nebolí. A jsou bohužel i rodiče, kteří nejen dítě nechají plakat bolestí, ale v krajním případě mu poté i ublíží, neboť pláč nevydrží. To myslím není rozhodně případ ani jednoho rodiče z této diskuze, takové rodiče podobné diskuze ani nečtou a jejich děti velice lituji a myslím si, že by skutečně měl být mnohem větší zájem ze strany sociálních pracovnic, aby takové děti netrpěly, i když zamezit úplně se tomu nedá, pouze kdyby dítě bylo rodičům odebráno, než přijde k úrazu...
Zuzana
  • 
5.2.2008 21:30:53
Procházíme přesně tímhle obdobím (syn 2,5 roku). Zjistila jsem ale, že tady nemá plácnutí přes zadek žádný význam (neurychlím jeho přizpůsobení se situaci, nezmírním řev ani jiný projev protestu). Nejdřív se snažím ho na situaci připravit dopředu - několik minut předem hlásím: za chvíli se oblečeme a půjdeme ven, jak tohle dohrajeme odcházíme domů... Potom zavelím a snažím se o pozitivní motivaci (co bezva na místě bude). Když to nepomáhá, tak ho klidně obleču sama (je to opravdu rychlejší než čekat, až se vyvzteká a uráčí to udělat sám), popř. odvleču na cestu ven. Tam už se téměř vždy uklidní a dále jde sám. Pokud mám víc času, můžu ho zavřít do pokoje s připomínkou, že až se uklidní, ať přijde za mnou a pokračujeme podle plánu. Jak nemá obecenstvo, tak ho vztek přejde mnohem dřív.
Zdenka
  • 
5.2.2008 21:21:09
Já bych na tohle asi neměla, ale vůbec neodsuzuju někoho, kdo to dělá. Pro dítě je šok ta náhlá změna, ale to je vše. Jsem proti téhle metodě u moc malých dětí, ale kolem toho 3/4 roku už opravdu hodně chápou a brečí, protože nemají rády změnu, není to hlad ani strach, že máma zmizela. Mě se naštěstí kluk okolo půl roku budil jen asi 3x za noc, horší bylo, že noc trvala tak od 21 do 5 a při probuzení nechtěl znovu usnout :-( Srovnalo se to samo tak v 10 měsících. To už jsem ho uspávala rovnou v postýlce a vypadalo to, že po pár minutách ho svojí přítomností spíš ruším než uklidňuju. Tak jsem ho uložila, chvilinku ho zklidňovala a šla jsem, pár minut plakal spíš únavou, pak jsem se vrátila a nechal se uspat na počkání. Během pár dní si zvykl, že se vrátím a začal usínat dřív než jsem se vrátila. Teď ho dám do postýlky, zhasnu, dostane pusu, popřeju dobrou noc a jdu. Má v postýlce malou látkovou hračku (tu prostě jednou před spaním nechtěl vydat tak jsem mu jí tam nechala) a když není tak moc unavený, tak ještě v chůvičce slyším pískání té hračky a vrzání postýlky, ale jinak ani nekníkne a za pár minut je tak jako tak ticho. Obvykle noc trvá od 20 do 7 h, budí se 2x a v pohodě znova usne.
Zdenka
  • 
5.2.2008 20:59:39
Mám známého, který má vnuka cca 2,5 roku, podobné kvítko jako mám doma já. Když mu byl sotva rok, tak už začínal povídat, takže s podobnými věcmi to u nich vypadalo tak, že malý natáhl ručičku k tomu, na co nesmí sahat, prohlásil "nenene" a honem si sáhnul ... Ono jak které dítě, některé prostě schválně zkouší porušovat zákazy, a to už v tom roce.

Jinak zrovna nad tím jsem dneska přemýšlela, jak tu spousta lidí tvrdí, u tak malého dítěte vždy odvádět pozornost ... u jak malého dítěte? Do 3 let a pak ať se z něj učitelka ve školce osype? Protože mému mazánkovi nebude moci pořád být za zadkem a odvádět jeho pozornost od lumpáren? Právě takové děti totiž bijí ty ostatní, byly přece pořád moc malé na to, aby se naučily, že existují nějaké hranice. Ano otázka je jak vychovávat a to myslím záleží hlavně na osobnosti dítěte. Ale od kdy? Podle mě v podstatě od narození a v době, kdy se samo začne pohybovat už rozhodně ano.
Kohnova
  • 
5.2.2008 18:00:52
Ajino, ono je to proste tak, ze zalezi kdy jak a na kom se ona metoda "nechat vyrvat" pouzije, protoze ac to vypada vnejskove stejne, v ruznych kontextech jde o rapidne ruzne pristupy.
Priste se nenech ani otravit, natoz vystresovat, nechat si ubirat sily internetovym diskusnim forem je kontraproduktivni :-).
 Příspěvky 110 z 267 [Dalších 257 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.