| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maminko, na slovíčko!

 Příspěvky 110 z 64 [Dalších 54 >>]
Anna, dcera8,syn5m
  • 
6.2.2008 17:10:11
Salíku, tohle všechno důvěrně znám. Dcera se narodila nedonošená. Ve školce jsme měli neustále problémy. Podle nového systému není možné děti k něčemu nutit. Když nechtí, nemusí. A paní učitelky se podle mě ani nesnažily ji zaujmout. Od mala měla problémy s motorikou. Jemnou i hrubou. I teď je schopná upadnou na úplné rovině. Vráží do všeho. Co vezme do rukou, jí upadne apod. Hodně nám pomohl kurz grafomotoriky, který u nás pořádá pedagogicko-psychologická poradna. Byl to sice záhul, ale zvládly jsme to a se psaním už to není takový problém. Teď nás čeká další návštěva u paní psycholožky, protože malé diagnostikovali dysortografii . Doufám, že to zvládnem.
Cita
5.2.2008 19:15:38
Kateřino, ono je to ale hlavně o lidech. Kryštůfek měl v první školce moc hodnou paní učitelku (spíš takovou babičku) a ta se každé ráno s dětmi mazlila...no, nevim jak to dokázala, ale zvládla držet v náručí i sedm brečících dětí najdenou..Kryštůfek jí měl moc rád..
Cita
5.2.2008 18:12:37
Kateřino, díky za odpovědi, zkusím se poptat u dr (zrovna zítra jdeme na logopedii, tak se zeptám na tu lateralitu..). Delší dobu mám pocit, že s ním něci není v pořádku a pořád nevím co. V porovnání s malou opravdu výrazně častěji padá, nebo do něčeho vráží, nekreslí..Aspoň teď vím, jak mám ty svoje "pocity" popsat :-)
Kohnova
  • 
5.2.2008 16:48:04
Gatto, nikdo nevime, co zvirata CHTEJI, uz jen proto, ze nevime ani, jestli vubec chteji. Svoboda je predevsim lidska hodnota a navic dejinne pomerne dost nova.
5.2.2008 16:11:23
Mě osobně by tedy spíš vadilo, že učitelky děti učí, že zvíře je věc, která se KOUPÍ, DÁ DO KLECE a použije... A ne, že zvíře je svébytný živý tvor, který chce žít NA SVOBODĚ a tam je mu taky nejlíp (pokud se to netýká domestikovaných zvířat). Jakpak by se dětem, maminkám a učitelkám líbilo, kdyby je někdo strčil do klece a dával jim krmení? Asi moc ne, že?;((
Pavlína
  • 
5.2.2008 11:19:55
tam kde bydlím řádí atopický ekzém, nejspíš kvůli vodě, teče tu z kohoutku Poděbradka a dětem to nedělá nejlíp na kůži. Ředitelka dostala potvrzení od dr. několik od maminek, ale asi to nestačí. Já se do toho nemíchala protože mi učitelka řekla že jestli to malému vadí, přesunou ho do druhé třídy- kde je učitelka které se děti bojí a berou to jako za trest. Trvalo mi 2 roky než se mi podařilo malého z téhle třídy dostat do té druhé s hodnou učitelkou. Takže asi takhle.
gabča
  • 
4.2.2008 21:07:49
nO TAK ZAPLAŤPANBU ZA NAŠI ŠKOLKU. tO JE MAZEC. Adélka má ekzem, no neumím si představit, že by byla celý den v punčochách. Krom toho je to nezdravé i pro zdravou kůži.
Zdar hyper super školkám - achjo.
4.2.2008 17:50:59
50%, jo?
My máme ve škole pískomily a alergii nemá z padesáti dětí ani jedno. (Jinak by tam samozřejmě nemoh bejt.)
Rodiče většinou říkají, že to je fajn - že když to maj děti ve škole, tak to nemusej pořizovat domů :-)

Ty máš alergický dítě? Proč jsi učitelce nedoporučila želvu, oblovky nebo něco podobnýho - vhodnýho pro alergiky?
Pavlína
  • 
4.2.2008 16:59:34
někdy mi připadá že komunikace mezi učitelem a rodiči vázne v případě nepříjemných nebo svízelných situací, jako je vybírání peněz na nějakou věc která se špatně obhajuje, nebo je na dlouhé vysvětlování. to se pak člověk jen doma dozví: maminko musíš mi dát penízky do školky, ale jen papírové..." a dál následuje vyprávění, že učitelky koupí do třídy morčátko, klec a krmení. To se nedivím že tuhle sbírku učitelky před rodiči vzkázaly po dětech. následoval velký humbuk protože 50% dětí je dnes alergických a dalších 30% o tom ještě neví. výsledek je ten že ve třídě je jedna veliká klec, v ní je nakonec králík který akorát kadí a kouká do zdi.
4.2.2008 7:30:29
Vždyť já s Vámi souhlasím. Napsala jsem přece jinými slovy totéž. :-)
 Příspěvky 110 z 64 [Dalších 54 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.