| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Čím víc sladkého, tím lépe?

 Příspěvky 110 z 309 [Dalších 299 >>]
7.8.2012 12:14:41
horší, je když to dítě je ubabičky kazde odpoledne po skolce na hodinku - dve, a zatu dobu zpucne pytlik chipsu, a sladkosti - je ji 4,5:( a nechce mi jist ovocec vubec, zeleninu minimalne, jogurty atd.:(
14.2.2008 15:35:29
My máme opačný problém - synkovi je 21 měsíců, sladký v jakékoliv formě odmítá. Samozřejmě jí ovoce, takže úplně bez veškerých cukrů není. Babička to ale nemůže přenést přes srdce. Strašně jí to vadí, prý co mu má teda dávat, když mu strčí do pusinky čokoládu a on jí vystrčí ven a volá bleble. Mě to jen vyhovuje, protože jako miminko musel brát ATB (fakt to nešlo jinak) a první zoubky má kvůli tomu skoro bez skloviny, takže sladkosti by to jen zhoršovaly. Podle babičky je ovšem ten špatný stav zoubků způsobený tím, že jsme mu málo sladili! Jim prý jejich maminky říkaly, že v cukru je vápník a jelikož jsme mu nikdy nesladili (řekla přímo, ty chudinko, mamka je lakomá, nedopřeje ti cukřík!), má špatné zuby z toho. Taky se pokoušela o různé "úpravy" jeho jídelníčku - ve dvou měsících domácí puding, ve čtyřech svíčkovou s knedlíkem (všechno jsem včas zarazila). Občas se hodně neshodneme, ale vím, že ho má ráda, kdykoliv s radostí hlídá, kupuje užitečné dárky - boty, autosedačku atd. Vidím to tak, že nic není černobílé a asi bych jí neměnila.
5.2.2008 14:51:17
Ahoj,
u nás probíhá přísun sladkostí z obou stran, to znamená od obou babiček (dědeček v tom lítá taky). Navíc máme atopický ekzém, takže se snažíme čokoládu omezovat. Domluva nepomáhá, takže jsem to vyřešila pasivním odporem, nechám je předat sladkosti a v nestřežené chvíli je poschovávám. Na nic lepšího jsem nepřišla.
2.2.2008 13:38:26
Mému synovi je dva a půl roku a právě jsme u mých rodičů na celý víkend.A to znamená,že na něho musím být přísnější,protože si tady víc dovoluje.Kdyby mohl,tak jí celý den jen sladkosti.Taky se kolikrát stalo, že nechtěl vůbec obědvat,ale jen koko.Takže když nechce oběd,žádný sladkosti.Mí rodiče už naštěstí "zmoudřeli" a pokud nechci,tak mu nic nedávají.Ale když byl syn mladší,tak to bylo horší.Hlavně s mojí matkou,párkrát jsme se dost chytli.Ale prostě jsem řekla,že je to moje dítě a budu si ho krmit podle sebe.Napřed se urazili,chvilku se se mnou moc nebavili,ale pak to přešlo,asi to pochopili.Nic jinýho jim taky nezbývalo.
Docela se zajímám o zdravou výživu,ne že bych mu dávala samý biopotraviny,ale určitě nemá na talíři každý den maso,dvakrát týdně stačí.Jí skoro všechno i ty knedlíky s omáčkama,ale jen občas.Nic se nemá přehánět.
Co se týče rodičů mýho manžela,tam to bylo jednodušší.Vidíme se cca jednou za měsíc, protože nebydlí za rohem,ale i tak mu moc sladkostí nedávají,prostě tak akorát.
Myslím, že díky tomu, že dřív nedostával moc sladkostí a i ted je to v normě,tak nemá ani jeden kaz.No snad mu to vydrží co nejdéle.:-)
Lucie Nešporová
  • 
1.2.2008 21:50:21
Běžně se do takovýchto debat nezapojuji, ale tato mi nedala. Mohu vás všechny uklidnit, že je to všude stejné, nemyslím, jen naši rodinu, ale i rodiny mých kamarádek. Mám 21 měsíční holčičku, která je jediným vnoučátkem a pravnoučátkem v rodině široko daleko. Od malička se jí snažím dávat "zdravé" věci, učit ji dobrým stravovacím návykům a samozřejmě nedávat sladké, resp. nedávat sladké do té doby, než bude chápat, že nějaké sladkosti existují, nejsem naivní, abych si myslela, že moje dítě nebude jíst nikdy nic sladkého. A přesně u nás funguje to, co tu řada z vás popsala. Od malička by všichni do malé cpali "něco pořádného" k jídlu, tj. svíčkovou už pomalu v šesti měsících, a to nemluvím o sladkém. Bojuji já jako matka, bojuje otec a výsledkem je to, že jsme měli v rodině několik nepříjemných výstupů a jediným, kdo je schopen naše přání respektovat je překvapivě přítelova matka. Všichni ostatní, vč. mé matky, mají pocit, že dítě nemůže být šťastné nesní-li denně několik porcí jídla dospělého člověka (i mě by takové porce stačily) a nesní-li denně alespoň několik kousků čokoládičky. Nepomáhají žádosti, výhrůžky, prostě nic, výsledkem po týdenním pobytu u babiček je tedy minimálně 1-2 kila navíc, která malá shodí, ale mě to pochopitelně velmi rozčiluje, navíc se bojím, aby neměla problémy s nadváhou, neboť díky podobnému přístupu má tyto problém přítel jako otec, a to nemluvím o mé rodině, kde se to kyprými tvary jen hemží, s výjimkou mne a mého bratra, a to jen díky tomu, že jsme se vymanili "pořádnému jídlu", každodenním dávkám sladkého, sportujeme ..... prostě žijeme jinak, než jak žili naši rodiče a prarodiče.
Poradí-li mi někdo, jak vyzrát účinně na babičky a prababičky v této záležitosti, ušetří mi spoustu nervů, ale jak říkám, na ně prostě neplatí nic ....
Jojina
  • 
31.1.2008 21:26:02
Na druhou stranu buďte rády, že ty babičky máte.Pracuji ve zdravotnictví.Od rána do večera a od večera do dalšího odpoledne a své 2 děti třeba 2 dny vůbec nevidím. A co bych dala za to, kdyby se mi o ně babička postarala. Odpustila bych jí i tu čokoládu. Fakt.
Jana, dcera 16let, synové 14let, 7let, 4 měsíce
  • 
29.1.2008 11:59:01
Své děti jsem se snažila od malička stravovat zdravě.
Jídla u obou babiček, byla jakž takž v normě pouze do té doby, než jsem jim oznámila, že si nepřeji, aby jim dávaly uzeniny a zvláště párky. Dosáhla jsem opaku, od tohoto momentu čekala na moje děti, u obou, paleta všemožných uzenin a klobásů, které se daly v širokém okolí sehnat.Obě z mého přání pochopily pouze, to že jsem hrozná a jim chudáčkům nedopřeji ani párek.
Doma tyto potraviny od té doby vůbec nekupuji a jsem smířená s tím, že když jsou u babiček,tak na ně číhá všechno co doma není, jejiná cesta je, nedávat je tam příliš často.
Prostě babičkám a dědečkům nevymluvíte, potom co vychovali svoje děti, tzn. nás, že něco dělají špatně...
Marketa, 2 deti
  • 
28.1.2008 19:52:08
Co se stalo se rcenim VSEHO S MIROU??? To mi prijde jako vyborna stredni cesta, vsechno tohle odpirani totiz muze mit velice spatny dopad na dite ve chvili, kdy se osamostatni a ma volny pristup k nakupum cekoholiv. A jak take dobre vime, zakazane ovoce nejvic chutna... takze nevim, odsuzuji vsechny extremy!!!
Marketa, 2 deti
  • 
28.1.2008 19:51:27
Co se stalo se rcenim VSEHO S MIROU??? To mi prijde jako vyborna stredni cesta, vsechno tohle odpirani totiz muze mit velice spatny dopad na dite ve chvili, kdy se osamostatni a ma volny pristup k nakupum cekoholiv. A jak take dobre vime, zakazane ovoce nejvic chutna... takze nevim, odsuzuji vsechny extremy!!!
Shayla a 3 kluci
28.1.2008 10:37:48
Promiň, ona to tady takhle píše spousta mamin (odřikaného chleba největší krajíc...), tak jsem jen chtěla reagovat, že to může být i jinak. Třeba u mě ;((
 Příspěvky 110 z 309 [Dalších 299 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.