| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dva úhly pohledu na léčbu neprůchodnosti slzných cest

 Příspěvky 110 z 49 [Dalších 39 >>]
dajen
6.10.2009 21:15:33
Ahoj, nevím jestli nepíšu podruhé, ale nebyla jsem zaregistrovaná a už jsem ~q~. Tak co už jste byli na té sondáži? Já jsem taky z Krnova a máme ten samý problém, už jsme byly (s malou) na průplachu - byla to hrůza děs. Malá plakala jak ďas, ale sestřičky i doktor skvělí, takže nakonec o.k. Bohužel po 14 dnech žádná změna, takže nás dneska pan doktor (sestřičky obvolaly termín) objednali přímo k panu doktoru Červenkovi do Otrokovic. Jedeme za 14 dní a snad nám konečně pomůžou!!! Tak držíme palce i vám. Ahoj Dáša - KRnov ~:-D
  • 
6.10.2009 15:02:07
Ahoj tady je také jedna maminka z Krnova, která má problém s očičkem. V Krnově jsem na průplachu očička byla přesně před týdnem, byla to hrůza, malá plakala a výsledek nula. Tudíž jedem za 14 k panu doktoru Červínkovi, protože asi to jen tak nepřejde. A co vy? Už to máte lepší? To jsem ráda, že jsem sem zabrousila, zrovna Krnov :-)
Ahoj Dáša
Monika Smatanová,Klára a Bára
  • 
2.2.2009 21:55:38
Dobrý večer,někdy přeed vánocema,jsem tady psala o našem probléma s jedním očičkem-nikdy nám nehnisalo,jen slzí-při rýmě,změně počasí.Stále masírujeme,někdy je to lepší,někdy horší,ale nehnisá to ,očička hnisem zalepená nikdy neměla..Jedna hodná maminka mi tady radila,že je to nejspíše zůžený kanálek,ať vydržím a masíruju.Situace je lehce lepší,ale pořád očko slzí,tak jsem dnes dceru objednala k MUDr.Červenkovi do Zlína-jedeme se ukázat 18.2.Už teď mám strach ,že jí budou očičko proplachovat,a to asi nepřežiju:((((((((Trvá to dlouho?Monika
Monika Smatanová,Klára a Bára
  • 
11.10.2008 21:39:24
Moc děkuji za odpověd!!Jsem za tuhle diskuzi strašně vděčná!Bydlíme v Jeseníku,do Orokovic to máme cca 3h,což není taková hrůza.U nás na očním,nám na to dali antibiotika-oko vůbec nehnisá,další postup by byl průplach....Zkusila jsem se telefonicky domluvit v jiném městě a paní doktorka,i když nás ještě ani neviděla,tak říkala,že by to pro jistotu taky proplachla...Naštěstí jsem narazila na tuhle diskuzi!Masíruju určitě správně,tak ještě zkusím nějaký ten týden vydržet a pkud se to nezmění,tak se objednáme do těch Otrokovic-četla jsem,že dělají i ten testík,tak to je fajn.Ale stále pevně věřím,že očičko rozmasíruju!!ůžete mi aspoŇ přibližně říct,kde to najdu?
Ještě k té masáži-kroužívý pohyb pod koutkem jakobych chtěla něco z toho kanálku vytlačit,je to tak?A jak daleko dolů od oka k nosu mám sjíždět??
Moc Vám děkuji!!Monika
Monika Smatanová,Klára a Bára
  • 
10.10.2008 23:08:42
Dobrý večer,naše 5 měsíční dcera má asi od 3 týdne života uslzené levé očičko...Očičko nám nehnisá,jen slzí,jakoby plave,je citlivé na změnu počasí-vítr apod...Stále masíruju,otírám Opthalem,ev.kapu Opthalmo septonex...Někdy je to lepší,někdy horší,ale v podsatě ten problém přetrvává...Je fakt,že to není nic hrozného,jelikož očičko nehnisá,ráno nemá Barunka očička zalepené hnisem,jak se tady píše...Jen nevím,do jaké míry je to normální a zda.li to nějak řešit...Co jsem konzultovala a pátrala na netu,tak jsem se dočetla,že jak poroste hlavička,tak že se to roztáhne a problém vymizí...Nevím....Myslíte,že i v takovém případě je nutný průplach???Pokud ano,dá se ještě čekat??Díky za jakoukoliv radu,Monika
Lucie
  • 
10.10.2008 13:38:46
Po přečtení článku od Zuzany, za který moc děkuji, se modlím, aby moje dcera Klárka byla v pořádku a očičko se jí uzdravilo. Moc nerada bych se pouštěla do diskusí s lékaři neb dotazy berou jako útok a flustrace je evidentní na obou stranách.
A nyní moje zkušenost, přičemž se studem předesílám, že jsem právnička, vím co má obsahovat informovaný souhlas, a snad právě proto nechci dělat a priory "problémy", jak vstoupím do ordinace.
Na doporučení dětské lékařky jsem dceru objednala v Praze na Bulovku na oční, aby zjistili, proč jí hnisá očičko a zda se jedná o neprůchodný kanálek. Čekárna byla doslova narvaná miminky, část na kontroly, část na vyšetření. Během 30 minut proběhla kontrola snad 20 dětí, pak šly nařadu nové případy. Já čekala s dvojčaty takže jsem čas trávila kojením a spoléhala na prvotní informaci od dětské lékařky, že pokud to bude nutné provedou dceři průplach.

Po snad tříminutovém rozhovoru, kdy já říkala co se s okem dělo, reagoval lékař H. slovy "to mi stačí, běžte si ven" a šel rovnou "na věc". Trvala jsem na tom, že v místnosti s dcerou (5 M) zůstanu (za což jsem před odchodem dostala od sestry a lékaře vynadáno) a lékař provedl dceři nějaký zákrok. Domnívala jsem se, že jde o průplach kanálku.
Po odchodu z ordinace jsem měla špatný pocit, že jsem se lékaře asertivně a přes časový tlak vyptala na možné reakce oka, ale že např. vůbec nevím, co přesně lékař dceři prováděl.
Proto jsem se rozhodla si nejdříve informace doplnit sama. Přečetla si článek Dr. Odehnala, následně článek Zuzany a uvědomila jsem si, jak naivní jsem. Povzbuzena článkem jsem teprve lékaři H. zatelefonovala, abych zjistila, jaký výkon včera provedl a zda provádějí fluoresceinový test. Dr. H. mi sdělil, že provedl sondáž nikoliv průplach a že pokud se oko nezlepší, provádějí znovu po týdnu sondáž. Fluoresceinový test samozřejmě neprovádějí - "je prý naprd" - průplach je rychlejší. V podstatě opak toho, co razí Dr. Komárek a o čem píše Zuzana.
Takže nyní mohu jen čekat a doufat, že nebudeme muset plavat v proudu různých názorů na léčbu.
Pro mne je postup lékaře velká zkušenost a podruhé přípravu na setkání nepodcením. Bohužel samostudium přes internet není řešením problému absence chuti lékařů komunikovat a hlavně informovat pacienty. Změnit tuto praxi rychle bude trvat.

Lucie
  • 
10.10.2008 13:09:26
Po přečtění článku od Zuzany, za který moc děkuji, se modlím, aby moje dcera Klárka byla v pořádku a očičko se jí uzdravilo. Moc nerada bych se pouštěla do diskusí s lékaři neb dotazy berou jako útok a flustrace je evidentní na obou stranách.
A nyní moje zkušenost, přičemž se studem předesílám, že jsem právnička, vím co má obsahovat informovaný souhlas, a snad právě proto nechci dělat a priory "problémy", jak vstoupím do ordinace. Na doporučení dětské lékařky jsem dceru objednala v Praze na Bulovku na oční, aby zjistili, proč jí hnisá očičko a zda se jedná o neprůchodný kanálek. Čekárna byla doslova narvaná miminky, část na kontroly, část na vyšetření. Během 30 minut proběhla kontrola snad 20 dětí, pak šly nařadu nové případy. Já čekala s dvojčaty takže jsem čas trávila kojením a spoléhala na prvotní informaci od dětské lékařky, že pokud to bude nutné provedou dceři průplach.

Po snad tříminutovém rozhovoru, kdy já říkala co se s okem dělo, reagoval lékař H. slovy "to mi stačí, běžte si ven" a šel rovnou "na věc". Trvala jsem na tom, že v místnosti s dcerou (5 M) zůstanu (za což jsem před odchodem dostala od sestry a lékaře vynadáno) a lékař provedl dceři nějaký zákrok. Domnívala jsem se, že jde o průplach kanálku. Po odchodu z ordinace jsem měla špatný pocit, že jsem se lékaře asertivně a přes časový tlak vyptala na možné reakce oka, ale že např. vůbec nevím, co přesně lékař dceři prováděl.
Proto jsem se rozhodla si nejdříve informace doplnit sama. Přečetla si článek Dr. Odehnala, následně článek Zuzany a uvědomila jsem si, jak naivní jsem. Povzbuzena článkem jsem teprve lékaři H. zatelefonovala, abych zjistila, jaký výkon včera provedl a zda provádějí fluoresceinový test. Dr. H. mi sdělil, že provedl sondáž nikoliv průplach a že pokud se oko nezlepší, provádějí znovu po týdnu sondáž. Fluoresceinový test samozřejmě neprovádějí - "je prý naprd" - průplach je rychlejší. V podstatě opak toho, co razí Dr. Komárek a o čem píše Zuzana. Takže nyní mohu jen čekat a doufat, že nebudeme muset plavat v proudu různých názorů na léčbu.
Pro mne je postup lékaře velká zkušenost a podruhé přípravu na setkání nepodcením. Bohužel samostudium přes internet není řešením problému absence chuti lékařů komunikovat a hlavně informovat pacienty. Změnit tuto praxi rychle bude trvat.

22.8.2008 14:55:39
Prosím nemáte někdo kontakt na dr.Červenku.V září mám jít s 5 měsiční dcerou na sondáž.;((
  • 
22.8.2008 14:44:22
Maminky prosím v září půjdeme na sondáž leveho kanalku do Krnova do nemocnice.Hrzoně se bojím - nemate nekdo tel na toho pana doktrora Červenku?
30.6.2008 21:55:14
ahoj holky, tak v červenci konečně jdeme na operaci, malému bude 7 měsíců, máme problémy od narození, neprůchodné oba kanálky, díky téhle diskuzi jsem se dostala do Otrokovic a autorce patří můj dík, samozřejmě i maminkám, které sem přispěly. Shodou okolností jsme také ze Znojma, do čtvrtého měsíce jsem s malým chodila každý týden na průplachy, prodělaly jsme několik sondáží a nikdo nám pořádně nic neřekl, malýmu očička slzela, hnisala a pořád se to vleklo, na malým se to podepsalo takovým způsobem, že strašně plakal a nedal se uklidnit, ne jen u zákroku, ale ještě týden po zákroku byl neklidný a probíhaly návaly pláče, nakonec jsem se dostala sem a ihned jsem se do Otrokovic objednala. Proběhlo šetrné vyšetření, zjistily srůsty v nose u obou oči a dostali jsme čas na zlepšení, přes veškerou mou snahu, masírování, kapání všeho co kdo poradil se zlepšení nekoná, tak za 14 dní jdeme na operaci. Mudr. Červenka je opravdu kapacita na svém místě, věřím že nám vše dobře dopadne a už se nemůžu dočkat až uvidím své dítě bez zalepených očí plných hnisu. Přeji všem maminkám pevné nervy, pokud je něco takového potká a doporučuji jet i přes celou republiku, protože se to vyplatí. Šárka
 Příspěvky 110 z 49 [Dalších 39 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.