| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pláč bez důvodu?

 Příspěvky 110 z 71 [Dalších 61 >>]
Danča, +1
8.9.2011 16:53:03
Myslím, že pláč bez důvodu je málokdy. Naše malá taky pořád plakala, skoro to vypadalo jako že bez důvodu, ale chudera taky trpěla kolikou. Naštěstí máme dobrou paní doktorku, která problém hned poznala a na její doporučení jsme koupili kapičky Espumisan, mohou se dávat i novorozencům a ty hned zabraly. Jsou bezvadné, dám pět kapek a za chvili je vidět na miminku úleva.
Šárka, 2 kluci
  • 
15.3.2010 9:27:52
To je pravda, já mám třeba děti rok a čtvrt od sebe a je to masakr. Oba mají podobné potřeby a mě nezbývá nic jiného než jednoho nechat řvát. Starší kluk je naštěstí hodný ale ten malý, to je přesně takový řvoun jak se píše v článku. Nosit v šátku zkouším, ale už mu bude 6 měsíců a doteď si na to nezvykl, dere se ven a řve ještě víc než když ho položím :D Mám taky nosítko, to mu celkem nevadí, ale mě z toho ukrutně bolí záda, takže občas ho prostě musím nechat ležet a poslouchat řev. Nedá se nic dělat, uvařit se musí, uklidit a vyprát taky :) A staršímu synovi nočník nic neříká, takže i ho přebaluju a krmím, no prostě není čas chovat a skákat na míči u telky. Opravdu je to něco úplně jiného než pouze s jedním dítětem. Ale, vždycky si říkám, jak to asi mají ti co mají dvoujčata? Těžko obě nosí v šátku, a když se jedno přebaluje, druhé holt řve... Tak to prostě je, rodič se musí naučit přestat si ten pláč brát tak k srdci, protože jinak je to na Chocholouška!
Vím že píšu s dvouletým zpožděním, ale stejně :D
Lara
  • 
12.1.2008 21:06:01
Ahoj, myslím, že je důležité nenechat miminko v takové chvíli o samotě. U nás taky byly chvíle, kdy nezabíralo nic, prostě nazbláznění..

Myslím, že prostě neumí přestat, když už se rozbrečí moc. Někdy pomohlo změnit něco "radikálnějšího" třeba dát mimčo hlavou do noh:-). Ale někdy taky ne... L.
  • 
11.1.2008 18:59:28
Taky to zrovna zažívám a tenhle článek mi neskutečně pomohl...protože náš Leošek řve jak tur celý den...teď už se to teda lepší, že dokáže chvíli po kojení být hodný, ale jak to začne, tak pomůže jen houpání na míči..tak jsem ze začátku nedělala nic jinýho, než trávila celý dny na míči...a věčné hlášky o tom, že jsem si ho rozmazlila, a že ho mám nechat vyřvat mě ubíjeli...teď vím, že jsem to dělala a dělám pořád správně...sice neumí sám usnout, ale je spokojený a neřve (když houpu)...taky dobře spí v kočárku a v autosedačce v autě...a je pravda, že se to postupně zlepšuje, tak snad někdy přestane řvát úplně :) Ale je to o nervy, zpočátku jsem jen brečela, teď už je to lepší....ale už bych ho nikam nedala...tak přeju všem hodně síly a pevné nervy, doufám, že moje druhé dítě (jestli někdy bude) nebude už takový řvounek..neumím si představit, jak bych se starala o to první....mějte se fajn
jadad
  • 
11.1.2008 7:51:11
Je neuvěřitelné, co to dokáže udělat s osobou, která o dítě nepřetržitě pečuje. Už se nedivím, že ten kdo má slabší nervy, to nezvládne. Dětský lékař to neuměl řešit.
limar77
  • 
11.1.2008 0:52:55
Tak tohle jsme zažili s jedním dítětem... v porodnici záznam neklidné dítě klidná matka....když nebyl kojený řval, řval, měl výjimečně mohutný hlas, po kojení s ním 15min skákat v náručí nebo na balóně, kojit v intervalu 2-1h a to počítám od začátku do začátku ve dne v noci, do 2 měsíců spal natěsno zavinutý do pleny a ještě do zavinovačky zajištěný 2 kancelářskýma sponama, v tu dobu jsme bydleli v 1+1, takže se nedalo nikam odejít, spal jen v kočáře, takže denně 4h tůry v terénu, abych si aspoň trochu psychicky odpočala. Nic na něj nefungovalo, nikdo nepomohl, musela jsem to zvládnout. Kolem 5.měsíce začal mít krátké chvilky neřvaní a pozorování, ale nikdy nevypadal spokojeně. Zlom nastal v 7. měsíci, přestal tolik brečet a i hlas mu zeslábl, takže to nebylo tolik nervy drásající...no a teď je ve 2 letech báječnej, bystrej, usměvavej, opravdu klidnej, prospí celou noc od 22. měsíce, bezproblému vydrží v kočáře při nákupu, a když musí, zabaví se sám. Zabírá na něj vysvětlování a zdůvodňování. Lidi co nezažili nevěří, že byl kdy ubrečený mimino. Jen občas má tendence zneužívat pláč a vymáhat si tím věci, ale teď už se to dá lehce rozpoznat. Na prvních 7.měsíců vzpomínám jako na období temna a doteď z toho zbyla nepříjemná pachuť.
petra 2 deti
  • 
9.1.2008 22:22:47
To je v poradku. Moje dcerka byla taky pohodova, hned po narozeni se v noci budila jen jednou, spala sama v postylce. Byla uplne v pohode. Kdyz ji byly dva ci tri mesice, jsem potkala kamaradku, ktera mela 4 deti (rozdil mezi nimi byl jeden ci dva roky). A ta mi vysvetlila, proc je lepsi nosit miminka v satku a s nimi spat. Je to velmi zdrave, zacina se o tom hodne psat, ted byla vydana nova knizka, ktera se jmenuje: Ztracene stesti pro sebe i pro nase deti.
Nic se nedeje. Tato metoda velmi pomaha plactivym detem.
ira,, 2kluci
  • 
9.1.2008 10:24:41
Starší syn se najedl a spal, zlaté dítě.Ten mladší,když se narodil tak řval a řval,až do 4 měsíců.Oba jsem kojila do 1 roku.Zvládla bych to v pohodě,ale byla v rodině osoba,která mě pořád buzerovala,že má hlad,že asi jím co ho nadýmá,že mu mléko nedělá dobře...ale nebyla to pravda.Vše bylo v pořádku i paní doktorka to říkala.Ta dotyčná osoba si,ale mlela své.To byl horor.Trápila mě 15 let.Kluci jsou fajn,ale očas mě pěkně vytáčejí.To je,ale normální.
8.1.2008 7:36:37
Rozdíl 4 let je asi na tohle dostačující, ale já třeba jsem chtěla mezi dětmi menší rozdíl, už z toho důvodu, že nechci být tak dlouho doma - a co vysvětlíte 4-letému dítěti, 2-letému nevysvětlíte určitě.
Já to nevztahuju na naši rodinu, moje děti nebyli citlivější ani problémové - bojovali jsme jen se zdravotními problémy malé a byla jsem vyšťavená, a to normálně v noci spala, přes den pohodové úsměvné dítko - jen jsem chtěla říct, že ty situace tu prostě jsou.
  • 
8.1.2008 0:55:44
Kdyz budete mit druhe dite, urcite to v pohode zvladnete. Mate uz pohodovou holcicku,takze nebude urcite problem.
Ja jsem se s prvnim miminkem zachazela stejnym zpusobem jako vy (noseni v satku, spolecne spani...)a kdyz se mi narodilo druhe miminko,tak moje skvela ctyrleta dcerka pochopila,ze uz ji nemuzu uspavat a klidne sla sama spat. Nezarli na bratricka, miluje ho. V nejhorsim pripade budete uspavat dve deti, to neni tak tezke. Kdyz se dcerka chce obcas mazlit, tak uspavam obe deti a je nam tak krasne.
 Příspěvky 110 z 71 [Dalších 61 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.