| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Naše děti jsou pod vlivem. Pod vlivem reklamy.

 Příspěvky 110 z 71 [Dalších 61 >>]
29.11.2007 10:54:42
Není-li manžel kvůli dětem ochoten přestat si pořád pouštět televizi, pořiďte mu aspoň bezdrátová sluchátka. On bude mít televizi a vy s dětmi budete mít větší klid. Vlk se nažere a koza zůstane celá.

My s manželem nepouštíme televizi pořád, ale na některé pořady nevhodné pro děti se dívat chceme, a naše holčičky to bez zvuku nebaví, tak si raději hrají (nebo večer v klidu spí a nic je neruší).
Pavel Ká
  • 
28.11.2007 14:09:59
Mně se hrozně líbil díl Simpsnů, ve kterém se děti dívaly na TV a v tom se přerušil program, objevila se hračka samopalem, nějaký ten Robocop 1, a než stačil něco říct, vybuchnul a za ním se objevil ještě větší Robocop 2 a řekl: "Robocop 1 to je, děcka, nuda, co? Naštěstí jsem tu já...Robocop 2." Načež rozstřílel všechny hračky v nějakém dětském pokoji a pokračoval: "Umím spoustu dalších věcí, mám u sebe všechny nejznámější zbraně a teď před Vánocema jsem jediná hračka, která stojí za nákup. Tak sakra, na co děcka ještě čekáte, zvedněte ty svý zadky od televizorů, jděte za rodičema a řekněte jim - Mami, tati, kupte mi Robocopa 2 nebo běžte do hajzlu!"
...a nadšení Bart s Lízou toto několikrát zopakovaly před rodičema jako zaseklé gramofony.

Takže, problém to je obrovský a viditelný, když už si z něj utahují v Hollywoodu a jen asi marně doufám, že v budoucnu nepřeroste do těchto obludných rozměrů, jak to bylo vidět v Simpsnech...
27.11.2007 4:56:53
Moje rec...
Navic v dobe kdy je skoro vsechno dostupne DVD neni duvod poustet detem vecernicek z televize, kterou clovek nemuze mit pod kontolou - navic ty nove vecernicky jsou ponekud nevalne kvality.
Ale bohuzel i nektere vecernickove DVD jsou prolezla reklamou. A na tu si uz asi ani neni kde stezovat :-(
27.11.2007 3:45:50
Macyno, nesmis psat do CT ale na Radu pro rozhlasove a televizni vysilani. To se tyka vsech stiznosti souvisejicich s tim, jestli se neco ma nebo nema v televizi vysilat. Televize ma z reklamy zisk a odpovida ti pravnik, ktery se ridi podle zakona a ne podle etiky.

Jinak co se tyce vlivu reklamy je blahove myslet si, ze reklama vliv nema. Ja osobne si myslim, ze jinak nez medialni vychovou z toho vyjit nejde. Ale to porad neznamena, ze lidi budou vuci reklame odolni. Souhlasim ze je to forma manipulace a dodavam ze zakerne manipulace, protoze se v reklame doslova topime. Reklama v televizi je jen zlomek toho mnozstvi, kterym nas na kazdem kroku bombarduje. A oproti vlastni televizi ty vsechny billbordy a polepeny (nekdy dokonce i hluk tvorici) tramvajovy zastavky, televize za vylohou poustejici reklamy, televize v restauracich, bannery na internetu atd atd atd vypnout nemuzeme. Kdyby reklama nebyla ucinna, tak by napriklad lidi co ji vyrabeji nedostavali takove honorare. Funguje totiz na jednoduchem principu latentniho uceni - kazda zkusenost se nam uklada do pameti. A kdyz potkame zbozi, ktere jsme videli v reklame, pripada nam zname a proto mu vic duverujeme nez zbozi, ktere v pameti nemame. Pokud je v pameti spojene s nejakou pozitivni emoci tak to tu duveru jeste vic posiluje. Tahle pamet nerozlisuje, jestli jsme to opravdu zazili, nebo jestli nam to nekdo vypravel. Je to velmi vyhodne pro preziti. A da se to dobre zneuzivat pro kseft...
Otazka je ale, co se s tim da delat? Mam takovy dojem, ze odjet za bacou taky neni reseni, protoze dite, ktere vyroste v lese, nemusi byt v dospelosti vuci reklame odolnejsi. Muze to byt prave naopak protoze pak muze byt treba vic naivni...
Myslim si, ze je hlavne velmi dulezity jasny hodnotovy system rodicu, protoze pak se to, co rika reklama, da s temi hodnotami porovnavat a je o co se oprit. Vzdycky je lepsi bavit se o konkretnim obsahu nez o tom, ze reklama obecne je zlo. Jen pres konkretni argumenty se muze dite (a ostatne i dospely) naucit kriticky myslet. Jde jen o to, najit ten spravny jazyk podle veku ditete.
Ja osobne napriklad prirovnavam reklamy a hlavne hypermarkety k pernikove chaloupce...
Petra, Chiara
  • 
26.11.2007 13:44:00
Mam doma petiletou dceru a momentalne zijeme v Italii. Ceskou televizi sleduji pouze v Cesku, tady ji nemame, ale musim uznat, zatim, zlata ceska televize. Na tu italskou, co se tyka reklamy, by se nedalo divat. Mne osobne nevadi, ale uz pozoruji u dcery, ze je velice ovlivnena. A neni skoro zadny rozdil mezi statni a ni. A nedavaji detskou reklamu pouze pred pohadkou, ale behem celeho dne, dokonce ve vecernich hodinach, kdy by male deti mely byt uz davno v posteli.
kveta19
26.11.2007 11:25:07
Me je tohle jasny,me mama taky zakazovala kourit(nekourim) a pit vino (piju jen velmi obcas) .Myslim,ze pubertakum proste neporucime:-))
Tohle bych nebrala jako veliky odboj,chapu,ze 13letymu klukovi se dost tezko neco vysvetluje:-)
Trestat svoje dite,ze ma chut na Mekace taky jednou nehodlam:-)
Evelyn1968,2děti
26.11.2007 0:42:13
Mým dětem je 13 let a 6 a půl, zvlášť ten třináctiletý, si do Mc Donalda a podobně zvládá zajít i sám, s kamarádama:o). Vysvětlovat můžu, ale někdy je ta chuť silnější:o).
Chápu, že ročnímu dítěti něco prostě nedáte, ale starší dítě je většinu času bez rodičů a v pubertě se reklamě podléhá tak snadno:o(.

E.
Repulsion
23.11.2007 12:05:19
Že jsou reklamy cílené na děti v komerční televizi, mě nepřekvapuje. Taková televize z reklamy žije.
Ovšem na děti cílené reklamy před Kouzelnou školkou, Večerníčkem apod. jsou pěkná lumpárna. Zvlášť, když si tam svoje "produkty" propaguje třeba Dáda a spol.
Veřejnoprávní televize by snad měla plnit nějakou výchovnou, vzdělávací funkci apod.
A slavné radě to nevadí...
Tzv. "veřejnoprávní televize" v českém pojetí je tedy pěkný podvod a především prostředek zvyšování životní úrovně poměrně úzké skupiny zainteresovaných lidí.
Z toho důvodu se u nás sledování televize pěstuje spíš výjimečně...
Milada.
22.11.2007 23:00:11
Jirka zadny zamestnance nema, pokud by je mel, tak by tenhle server vypadal jinak.
Ála
  • 
22.11.2007 19:04:30
Je to pravda asi si baču idealizuji,když mě ten žrout času tak hrozně vadí! Hlavně můj manžel,který si nedá říct a v televizi si pouští pomalu cokoliv i když je doma s dětmi.
 Příspěvky 110 z 71 [Dalších 61 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.