| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nepodařilo se mi kojit svoje dítě. Jsem špatná máma?

 Příspěvky 110 z 292 [Dalších 282 >>]
  • 
21.6.2008 20:41:55
Jestli můžu poradit,jak docílit toho,aby jste měly dostatek mateřského mléka,poslední 3 měsíce těhotenství si vemte tak jednou za měsíc čaj na kojení.Je to zaručené a mnou vyzkoušené(bohužel jsem to vyzkoušela až u posledního těhotenství,a podle paní doktorky jsem si zadělala na dlouhé kojení).Od narození posledního miminka(5 měsíců)jsem neměla žadný nedostatek mlíčka,ani při růstových spurtů jsem nezaznamenala žádný nedostatek.A jak docílit,aby si mimi nezvyklo na uspávání u prsa?Nakojit,dát třeba dudlík a mazlit se s mimi i třeba před koupáním a následném kojení.A rozhodně nekojit v místnosti,kde s mimi spíte,ani v noci.Asi to je pozdě,ale pro další miminka a maminky by se to mohlo hodit.Šárka H.
Líza
9.12.2007 4:49:08
Učko, pro lidi, kteří si to mohli dovolit, byly kojné. A kdo nemohl, ten buď dával ředěné kravské mléko nebo už od hodně útlého věku třeba dělal řídké moukové kaše... a hodně dětí umíralo na infekce spojené s potravou. Když tehdy po druhé světové válce začali propagovat UM, bylo to považováno za velký pokrok v tom, že vzhledem k tomu, jakou mělo kvalitu a jak se připravovalo, ty infekce tam nebyly a děti prospívaly líp než na jiných náhražkách přirozené potravy.
učka
  • 
9.12.2007 2:34:12
Nenasla jsem zadne komentare k tomu, jak to bylo driv,kdyz zadna umela mleka nebyla. Snad jen to, ze pokud nekdo nekojil, tak bylo podavano kozi mleko (ale jen tam, asi, kde meli kozu)... Tak jak to tedy bylo? Musely zeny kojit ( a nebyly zadne predporodni kursy), nebo to "taky neslo"? Nevim, zda byly deti drive odolnejsi, ale moc matek, co nekoji, asi nebylo. Je fakt, ze byl jiny zdravotni stav - nebylo mnoho tzv. civilizacnich nemoci, alergii, a dalsich obrannych reakci autoimunitniho systemu, ale prece.. kojeni je prirozena strava pro dite (jinak by priroda kojeni neaktivovala) - musi byt tedy, i pres vsechny vymozenosti (i souvisejici nasledky), pro dite nejvhodnejsi.
tramta
  • 
9.12.2007 2:12:31
Maly mel koliku od cca 15.30 do 23.00 intenzivne, ticho bylo jen pri kojeni, jinak stale plakal (plakal je slabe slovo), plakal i pres den, ale to se dal uvozit v kosicku nebo v kocarku - tak na 3 hodiny denne, vic ne). Hrozne. Stridali jsme se 4 lidi v chování, nošení a houpání - dryák na nervy. Já deprese, zoufalství... až mi moje doktorka řekla "každu slzu, kterou proleje matka, ten chlapech vypije.." tak jsem se snažila si to opakovat stále dokola. Nevím, jak příště, ale už to nebudu tak nutit. Bála jsem se, aby UM nezhoršilo ještě stav koliky, ale tentokrát už bych to zkusila i s lahvičkou. J sama jsem na Sunaru vyroslla (jako většina soucasniku. Zrovna tak, jak je ted intenzivni podpora kojeni, tak byla pred 30-ti leta intenzivni podpora UM... Co si kdo vybere.
lussi
  • 
9.12.2007 1:43:31
Ano. Kdyz jsem mela syna - sve prvni dite - chtela jsem kojit, a to doslova "za kazdou cenu". Protoze kojeni je pro dite to nejlepsi. A kojila jsem opravdu, az do jeho 14-ti mesicu. Bylo to krasne, stale vzpominam na ten kontakt, ale co jsem se jen u toho nabrecela a nastresovala.... ragady v prsou tak ob tyden, mleko strikalo tak, ze to nemohl vypit, takze kolikrat se nenapil vubec (coz jsem obrecela.."jsem neschopna matka, ktera neni sto nakrmit sve vlastni dite...). 3 odsavacky, znicene bradavky, z lahvicky ani nahodou, ze strikacky taky ne, dudlika taky ne - dodnes paleček...
A tak pro priste: 1.) dudlika si vezmu hned do porodnice (tenkrat na dverich velike napisy "nedavejte dudlik novorozenci do 6-ti tydnu !!!!!").
2.)Kdyz bude mit hlad, a nebude mu stacit prso, vezmu Nutrilon a dam mu ho z lahve....

Opravdu bych neverila, ze k temto zaverum dojdu, ale .. CHCE TO HLAVNE KLID a nuic nehrotit. Snad mi to vydrzi i pro priste, na odd. sestinedeli :)))
Mili+2
2.12.2007 13:35:40
Marketo,co to znamena ,ze lehce zeslepictely?Ze uz nejsou celou noc na dyze a netravi hodiny pred zrcadlem?Ja taky neotrocim,ale prece jen mi to dite pride dulezitejsi nez kazdy den jit s kamaradkama na kafe.Nevim ale presne jakou mirou to ty porovnavas?
zuzana
  • 
29.11.2007 16:18:08
Milado, diky zkusim se poptat. Nikde jsem totiz nedostala jednoznacnou odpoved, zda vubec muzu ekzematika davat do bezne skolky a z posledniho clanku na toto tema tady na rodine jsem celkem pesimisticka. Nevedela jsem, ze je takovy problem domluvit se ve skolce kvuli omezeni ve stravovani, proto schanim informace vsude mozne. Mela tvoje dcera nejake problemy po nastupu do skolky, nebo akceptovali jeji omezeni?
Eva
  • 
29.11.2007 15:11:41
Diky svemu presvedceni z dobre veci pro syna i vytvalosti jsem kojila do 11 mesicu. Zacatky byly vic nez krusne. Vsude jen jak je dobre kojit, ale kdyz je problem, pomoc nikde. Bohuzel jsem si nevybrarala zrovna nejlepsiho pediatra (uz u nej nejsme), na problem s kojenim jen pokyval hlavou a at si jdu koupit Nutrilon, ze jeho vnucka byla kojena jen 14 dni a my jsme sikovny, ze 2 mesice. 6ti denni laktacni krize, kdy syn proste nechtel sat, me dohnala zavolat na horkou linku kojeni v mistni nemocnici. Rada, dite vazte po piti a porad prikladejte me srazila do kolen, jeste ze byl doma manzel. Nakonec to vsechno zachranil syn prvni rymou ve 4 mesicich. Najednou neslo kojit v leze, jak nas "ucili" v porodnici, ale v sede a jaka spokojenost. Jak jednoduche, jen zmena polohy! Po porade s ostatnima mamkama jsem ze sveho jidelnicku uplne vynechala mleko a hle, konec nekolikahodinovemu revu a boleni briska pryc. Kdyz se ohlednu zpet, chodila jsem na predporodni kurz, cetla veci k porodu, ktere mi pak moc pomohly. Kojeni jsem brala jako vec samozrejmou. Kdybych se stejne pripravila na kojeni jako na porod, mohla jsem usetrit nervy sobe i diteti. A ma rada, pripravte se na kojeni, no a kdyz to nahodou nevyjde, nezoufejte. My kojili a syn mel v 6ti mesicich prvni antibiotika, od 2 mesicu ma atopicky ekzem.
Milada.
29.11.2007 9:51:01
Zuzano,

obe moje deti nakonec chodily do zcela bezne MS, nyni chodi obe do bezne ZS.

Na tema malych alergiku v MS jsem kdysi zalozila tuhle diskuzi: http://www.rodina.cz/diskuse391.htm - treba Ti holky pomohou tam.
zuzana
  • 
28.11.2007 21:58:45
Milado,
je to dotaz od veci, ale potrebovala bych se te zeptat jak si vyresila skolku se svoji dcerou. Mam syna alergika a ekzematika a jak jsem cetla nektere tvoje prispevky na toto tema, zaznamenala jsem tvoje rozhodovani ve vyberu skolky. Moc rada bych se dozvedela, jak si to vyresila, zda ti vyhoveli v obycejne skolce, nebo si musela hledat specialni? Mam na tebe jeste par dotazu a pokud budes ochotna mi odpovedet, budu moc rada. Bohuzel jsem nenasla jiny zpusob, jak te kontaktovat a tim se vsem omlouvam za tento prispevek.
 Příspěvky 110 z 292 [Dalších 282 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.