| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak můj manžel (ne)prožíval těhotenství

 Příspěvky 110 z 189 [Dalších 179 >>]
Sabrina
  • 
13.8.2010 10:46:06
Tak u nás to bylo přesně taky tak, minimálné hlazení na bříško či povídání s mimimkem. Když zjistil, že čekáme(plánovaně), měl ohromnou radost a pak mne jen šetřil v práci a taháním těžkých věci, někdy sem si říkala, že se snad netěší, když jsem to říkala, tak prý, že se těší.....A nakonec? Je z něho báječný táta se vším všudy.....takže milé těhulky, já si myslím, že ten chlap prostě neví, jaké to je, nosit v sobě zázrak, ale až ten zázrak bude držet v náruči, bude naměkko a báječný otec....
  • 
15.10.2008 14:13:21
Jsem prvorodička a mám chlapa, který je úplně přesně popsán ve vašem příspěvku...přesně-řeší jenom praktické otázky a ve všem mě nechává samotnou. Když chci, aby mi šáhnul na bříško,tak mi na něj šáhne na vteřinku a řekne-no jo no...pořád brečím-jako správná těhule, že nás nemá rád, ale vy jste mě aspoň trošičku uklidnila, že chlap-dokavaď miminko nemá v náručí-nic nemůže cítit-protože je u mě v bříšku a ne u něj...
Katka
  • 
18.12.2007 11:26:34
Tak to já mám smůlu nebo alespoň teď to tak vidím.Můj manžel má pocit,že když jsem doma,že se jen válím.Těžko mu vysvětlit,že jsem těhotná a do práce už nemůžu a že když nechá po sobě všude každý den nepořádek,tak se moje každodenní činnost začíná úklidem po něm,pak vařením a pak zařizování po úřadech (protože já na to mám čas na rozdíl od něj) a na starosti kolem nájmu a bydlení všeobecně taky.S výbavičkou si hlavu moc nedělám,protože na ní nemám finance(jelikož žiju z té nemocenské)a manžel mi prozatím neprozradil z čeho to chce pořizovat. Miminko jsme chtěli,povedlo se nám hned a byli jsme moc šťastní až na to,že všechno kolem těhotenství a manželství(po technické stránce) zůstalo na mě.Takže co...?!S bříškem se občas mazlí,technickou stránku jako jsou chůvičky a kočárek taky řeší,jen je to tak trochu na nic,když nepomáhá s tim důležitým,co se týká každodenního žití a má pocit,že těhotenství je asi něco jako rýma. Najedné straně by se moh jevit jako ideální a na druhé je to neskutečný sobec,takže se nevejde do žádné stereotypní škatulky.Těhotenství zatím zvládám dobře po zdravotní stránce,ale šťastná moc nejsem.Zatím jen doufám,že až se nám mimi narodí,že mi alespoň s něčím pomůže.Tak by mě zajímalo,jestli to u někoho doma vypadá také tak.
29.11.2007 21:18:17
Tohle je fakt těžký. S přítelem jsme spolu už sedm let. Plánovali jsme společnou budoucnost (svatba, děti..). Ale až za pár let. Na prvním místě ale u nás teď bylo dostudovat a vyrazit do světa.
Ale chybička se vloudila a já zjistila, že jsem těhotná (je mi 22). První reakce přítele byly pro mě hrozné. Dítě nechtěl. Byl v šoku, zoufalý, myslel, že dítětem pro něho všehno končí... Neřekl mi sice, abych šla na potrat. Řekl ať se rozhnodnu, jak chci a on že mě bude respektovat a bude se mnou. Věděla jsem, že si dítě nechám, ale taky jsem viděla, jak je z toho nešťastný. Hrůza:(

Dnes jsem už ve 4. měsíci. Přítel kolem mě skáče, hladí bříško, mluví na mimi a plánuje, co všechno ho naučí, co my tři musíme všechno podniknout. Je to fakt taťka.

Ale rozhodně bych to nezkoušela s vysazením antiko bez jeho vědomí,abys zjistila jeho reakci. To je fakt sviňárna.
29.11.2007 13:13:11
Tak já sice nikoho v okolí se stejnou zkušeností s chlapem nemám, ale jinak mi mluvíš přímo z duše a bylo to u nás úplně stejné. Potrat jsem zavrhla i přes naléhání partnera, nakonec vše překonal a změnil se k nepoznání. Nakonec došlo i u nás na tu svatbu. No, prostě přesně, jak píšeš! S chlapy se ženská nenudí a nikdy neví, jak se jim to rozleží v hlavě!
Míša
  • 
21.11.2007 0:11:05
Já znám spoustu chlapů, co dítě nechtěli, a když se to nechtíc povedlo, nejdřív byly kategoricky proti, pak jim to postupně docházelo, a nakonec jsou z nich ty nejpyšnější otcové.
A za sebe můžu řict, že jsem šťastná, že jsem v sobě našla tu odvahu, riskla to a nešla na potrat, i když mi v tu chvíli dal partner nůž na krk "buď dítě nebo já". Nakonec nejenže se smířil s prtětem, ale sám vymyslel svatbu a dnes jsme spokojená rodinka.
  • 
20.11.2007 10:57:55
prispevek autorky me mile prekvapil....a ja uz si myslela ze sem jedina!miminko sme si planovali,zijeme spolu dva roky a mame se radi!jenze od te doby co jsem otehotnelo,se spise hodne trapim protoze mi pripada ze muj milovany se na miminko netesi jako ja!!ano nekdy se me pta jestli je mi dobrea tak!ale na miminko se nepta.jak roste co je noveho...atd!nakupovani oblecku?!v zadnem pripade!pokazde jen rekne ze je jeste spousta casu a kdyz neco krasneho dostaneme tak se na to podiva jen letmo a vetsinou pronese neco takovyho jako to sou vase zensky veci!ultrazvuk?!to pronesl teda uzasnou vetu,no myslim ze neco o fleku!taky sem si pripadala opustena,hrozne sama a ze se na miminko vubec netesi!dokonce me nekdy napafdaji myslenky,jestli nema zajeci umysly!uz se ani tak moc nemilujeme protoze mi tvrdi ze mu to prijde divny stouchat do mimnka...:o)jinak je ale take mily,jen to proste neproziva tak jako ja!!!doufam ze az se nam nase holcicka narodi..bude zarit stestim!mimichodem nechce byt ani u porodu!ma hroznej strach!takze to budem muset zvladnout sami!ale mam zase nadeji,ze az se mala narodi bude jimmit rad!a uzivat si tatinkovani!:o)
19.11.2007 12:33:12
Ty jo, a do čeho jste miminko oblíkali?
Zuzka, miminko kazdym dnem
  • 
19.11.2007 8:51:44
Chtela bych se s vami take podelit o zkusenost...sice jeste miminko mam v brisku, takze nemohu posoudit, jaky bude pritel tata...ale kazdym dnem se nam ma miminko narodit, takze snad uz mohu celou situaci posoudit. Vsude jsem cetla, jak si budouci tatinkove povidaji s briskem, jak ho laskaji, jak mu vypraveji pohadky a u nas se to az tak nekonalo. Pritel me vzdy vyslechl, co jsem se kde docetla, co je u miminka "noveho", jak se citim...ale proste to neprozival...na druhou stranu to ocenuji ted, kdyz jiz pres tyden prenasim - a to neni zrovna lehke obdobi a pritel je naprosto v klidu, nestresuje me dotazama a proste to bere tak jak to je. Jsem rada, ze je spise prakticky a verim, ze to nebude na ukor miminka. Jenom takovy poznatek...ptala jsem se ho jak si miminko predstavuje, jak si to predstavuje, ze za par dni budeme tri a on na to...ja ani nevim, proste az to prijde tak to bude, do te doby si nic nepredstavuju...docela me to zaskocilo ale verim, ze muzska mentalita je odlisna a nemohou to prozivat jako my...
Takze se budouci maminky taky nebojte, kazdy je jiny...Mejte se vsechny moc krasne a preju krasne a hlavne zdrave deticky.
Zuzka, miminko kazdym dnem
  • 
19.11.2007 8:51:24
Chtela bych se s vami take podelit o zkusenost...sice jeste miminko mam v brisku, takze nemohu posoudit, jaky bude pritel tata...ale kazdym dnem se nam ma miminko narodit, takze snad uz mohu celou situaci posoudit. Vsude jsem cetla, jak si budouci tatinkove povidaji s briskem, jak ho laskaji, jak mu vypraveji basnicky a u nas se to az tak nekonalo. Pritel me vzdy vyslechl, co jsem se kde docetla, co je u miminka "noveho", jak se citim...ale proste to neprozival...na druhou stranu to ocenuji ted, kdyz jiz pres tyden prenasim - a to neni zrovna lehke obdobi a pritel je naprosto v klidu, nestresuje me dotazama a proste to bere tak jak to je. Jsem rada, ze je spise prakticky a verim, ze to nebude na ukor miminka. Jenom takovy poznatek...ptala jsem se ho jak si miminko predstavuje, jak si to predstavuje, ze za par dni budeme tri a on na to...ja ani nevim, proste az to prijde tak to bude, do te doby si nic nepredstavuju...docela me to zaskocilo ale verim, ze muzska mentalita je odlisna a nemohou to prozivat jako my...
Takze se budouci maminky taky nebojte, kazdy je jiny...Mejte se vsechny moc krasne a preju krasne a hlavne zdrave deticky.
 Příspěvky 110 z 189 [Dalších 179 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.