| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Malý zázrak

 Příspěvky 110 z 85 [Dalších 75 >>]
vendyna (Janinka + Alenka)
6.12.2008 14:07:24
Historka s Toničkou jde opravdu vysvětlit tak, že dítě slyší lépe než dospělý a slovo sen, no to slovo je dost jednoduché, třeba jen tak zažvatlala, souhra náhod. Viděla jsem video, jak novorozeně říká anglicky: /ha:i/ tedy ahoj. Když já byla malá s bráškou dvojčetem a začínali jsme si broukat, né mluvit,jen broukat, prý jsme oba pořád opakovali: koj koj koj koj....což těsně před kojením bylo opravdu veselé. Tady ty zážitky od Ctirada bych nezařadila do skupiny zázraků, ale spíš veselých historek, které se udály souhrou náhod. Moje kolegyně z Kanady mi dala tip, aby až malá začne trošku mluvit, abych se jí zeptala, jestli si pamatuje, jaké to bylo v bříšku. Děti si to prý pamatují, dokud jsou malé, ale nemluví o tom, protože se jich na to nikdo neptá. No nevím dost přesně jak se jí zeptám a kdy. Nevíte někdo o tomto fenoménu, nečetli jste někde něco o tom? Je to vůbec možné?~z~
Mili+2
21.11.2007 14:33:23
Kristepane,kam na to chodite?
Pokud mate pocit ze ta nejaka negativni energie v byte opravdu je,nechte si barak vysvetit knezem.
  • 
20.11.2007 15:36:24
já bych řekla, že ne vše, co lidi považují za nadpřirozené je skutečně nadpřirozené, ale jsou věci, které možná opravdu nadpřirozené jsou. Ale co je nadpřirozené? Možná za sto let už to budou jevy zcela běžné, tak jako se lidi báli blesků a později vědci zjistili, proč jsou, třeba to takhle bude i s tím nadpřirozenem. ale abych přidala něco do mlýna, řeknu vám, že syn v roce na chatě udělal pápá na někoho, koho viděl za mnou a když jsem se otočila směrem k lesu, kam se díval, usmíval se a mával, nikdo tam nebyl... a takových přihod mám víc, ale už si z toho tak nějak nedělám hlavu a beru to jako normální.
Vilma
  • 
19.11.2007 23:40:07
Děláš si legraci, ne?
... nebo by mě zajímalo, kdo je u tebe "vědec"
17.11.2007 10:41:37
Ahoj, můžeš napsat, jaký postup používáš na odvedení duchů z místností? Posíláš je do Světla, nebo jak? Zajímám se o to. Díky. (skulilova@cbox.cz)
Marcela
  • 
15.11.2007 13:13:39
Ahoj Cindule,
Já nebyla ani nižší šlechtična, já na tom byla ještě hůř :-) Ale zase jsem sešla věkem.
A když jsem zjistila, že vztahy se svými nejbližšími mám ted zamotané proto, že jsem si je kdysi sama zamotala, tak mě to dost vzalo. Ale všechno do sebe zapadá, že :-)


Hezký den
M.
valkyrija
  • 
14.11.2007 1:27:11
Chapu ty co se slovem zazrak v tomto clanku souhlasi i nesouhlasi. Pan Ctirad se chtel podelit jen o pro neho nepochopitelne kratke zazitky aby jsme si MY nastavajici, novopecene maminy uvedomily, ze nemame ocekavat jen to co je napsano v knihah ci to co nam rekne pediatr. Jsou veci mezi nebem a zemi, ale v tomto clanku je slovo ZAZRAK (nadprirozeny jev, ci jak tomu chcete rikat) brano s nadsazkou. Pro nas co jsme to nezazili to muze mit 1000+1 oduvodneni, proc to tak asi bylo. Ale kdyz zazijeme neco podobneho a nase spici dite najednou otevre oci a rekne: "jmeno zvirete" se vratil." a opravdu nas domaci milacek stoji za vchodovyma dverma od baraku (coz jsou vetsinou neprodysne dvere, za kterymy sotva slysime dusot nasi drahe polovicky). Jiste nas to zarazi a povazujeme to za takovy maly zazrak. (toto byl jen priklad) Neni vsechno co se deje kolem nas tak trosku zazrak? Ja jsem dost realista, ale to neznamena, ze vec kterou si prave v tu danou chvili nedokazu vysvetli, nenazvu "malym zazrakem"

Neberte kazde slovo hned vazne ;)to delaji deti! A deti na zazraky veri.
Shayla a 3 kluci
13.11.2007 19:07:11
Ježiši jenom to ne... já bych si to přečetla, manžel teď bude hodně jezdit na služební cesty a já bych se tu po... strachy. Teď už jsme v noci dlouho nebyli sami, ale dřív jsem si nechávala na chodbě svítit...
Shayla a 3 kluci
13.11.2007 19:00:24
Luciex, proč až kolem poloviny těhotenství a ne už v okamžiku zplození???
13.11.2007 13:54:33
Po přečtení většiny reakcí na zajímavý článek. Musím podotknout, že se každý má podle mě kousek pravdy. Mě napadla ještě jedna myšlenka a to, jestli nám spíš nechybí porozumění dítěti. Já sama u svých dětí často nechápu proč se nějak chovají, proč určité věci říkají, čeho se bojí, proč jsou smutné a proč se znenadání smějí, ale snažím se je co nejvíc chápat. Autor neuvádí, jestli se své dcerky zeptal na to proč říká, že se Kočka vrátila. (možná to ještě neumí vysvětlit, ale až povyroste tak to vysvětlí.) Moje zkušenost je taková, že když s snažím pochopit, tak pochopím. Většinou to má naprostou logiku. Hlavní je snažit se do dětí vcítit, co nejvíce se znát jejich vnitřní svět (dokud nás do něho pouští).
 Příspěvky 110 z 85 [Dalších 75 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.