| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Další spasitelé na obzoru?

 Příspěvky 110 z 73 [Dalších 63 >>]
1.12.2013 18:59:43
Repulsion je zpatky! Hura!
Lauritta80
1.12.2013 18:50:33
http://www.scientology.cz/
Lauritta80
28.11.2013 22:47:44
http://zpravy.idnes.cz/armada-spasy-usiluje-o-cirkevni-registraci-fkp-/domaci.aspx?c=A120927_114304_vojenstvi_jj
Lauritta80
28.11.2013 22:17:15
http://www.dianetika.cz/index.php/component/k2/item/237-scientologie-v-holandsku-plne-uznana-jako-nabozenstvi
Lauritta80
28.11.2013 22:03:58
Dobrý večer všem,
dnes jsem byla na ukázkové hodině v Mateřské školce, která funguje v Brně společně se Studijním centrem Basic a Základní školou, které používají metodu výuky od L.Ron Hubbarda a jsou spojováni s Aplikovanou scholastikou.

Jsem nadšená!!!~5~

Centra fungují přes 10let, mají přes 4000 spokojených studentů, to jsou výsledky a ty jsou důležité, né negativní články na internetu.~o~ Já už několik let, přesně od roku 2006, znám lidi používající technologie Dianetiky a Scientologie a vím, že nejde o sektu, to je lež. Navštívila jsem ji i v Berlíně a strávila zde studiem několik měsíců s úžasnými lidmi. V několika zemích světa je scientologie uznána jako církev a i v Evropě má požehnání Soudu pro mezilidská práva. K nahlédnutí je určitě v každém Dianetickm centru v ČR. Ověřte si to! Jen u nás není oficiálně prohlášená za církev, protože nesplňuje prozatím podmínky stanovené zákonem. Nic víc, nic míň!!! Sekty jsou uzavřené skupiny, které se odklonili od hlavního proudu-víry. Scientologové jsou otevření lidé a jen možná víc chtějí, aby se vám taky dařilo, než vy v danou chvílí jste si vědomy. Sám L.Ron Hubbard popisuje scientologii jako univerzální náboženství 21. století, kde je člověk sám strůjcem svého života skrz naučené metody vidění světa a znovu získání duševního zdraví. Ověřte si to! Já je mohu jen doporučit. Moc mi studium v mém životě pomohlo a pomáhá a to chci i pro svého syna. ~z~Takový přístup k dětem jako je v Basicu by jste hledali stejně jako jehlu v kupce sena. Zajděte si na ukázkové hodiny nebo seminář či přednášku a prověřte si, co to pro vás je a zda to má pro váš život nějaké užití.

Duševně zdraví život všem přeji:) Laura~b~
oIgava
16.4.2013 15:53:15
Babeto Jitkova, ja myslim, ze to, co je dianetika a scientologie zac si lide najdou vsude mozne. Kazdopadne kazde predani osobni zkusenosti je k nezaplaceni. Proto je velice skvele, ze to sem pises.

Co takhle pani Tomanova z centra, ktere strasne pomaha a ackoli je se scientologickou organizaci nejak propletene, nic zleho nedelaji....znate BBC Panorama The secrets of Scientology. Nebo treba http://exscientologykids.com.......
?????
Stale mate pani Tomanova ze sebe dobry pocit ?

Babeta Jitková
  • 
6.5.2012 10:52:26
Tento článek a reakce na něj jsou staršího data, ale přesto za něj děkuji. Mám osobní zkušenost s touto církví, která mne stála cca 50 tisíc Kč. Velmi se stydím za to, že jsem měla s něčím takovým cokoli společného, ale jsem pyšná na to, že jsem dokázala relativně včas odejít. Důrazně varuji před nabídkami práce v jejich studijních centrech. Budete muset projít několika kurzy a již během nich se budou snažit vám dokonale vymýt mozek. A pokud si myslíte, že jste odolní, nebuďte si tím tak jistí. Jejich metody jsou velmi účinné. Navíc vás budou tyto kurzy stát hodně peněz, za které nezískáte vlastně nic. Co se naučíte, můžete použít pouze jako lektoři v jejich studijních centrech. Nikde jinde!! Nedostanete do ruky žádné osvědčení, a ani by vám k ničemu nebylo. V podstatě nejde o žádné vzdělání, ale o přípravu na práci pro církev. Přesvědčí vás, že musíte absolvovat další a další kurzy a budou z vás tahat další a další peníze. Tuto metodu uplatňují i v centrech Basic a v kurzech angličtiny (hodně předražených). Přesvědčují rodiče a studenty, že jim může pomoci právě jen jejich metoda a že by dítě či student měl absolvovat další drahé lekce. Doučování dětem opravdu pomáhá a v kurzech angličtiny se opravdu studenti něco naučí, ale stejně tak by dětem pomohlo každé jiné doučování (možná ještě lépe) a jistě existují stejně dobré a lepší, přitom levnější, kurzy angličtiny. Lektoři dostanou z tučného kurzovného jen opravdu malou část. Většina peněz rodičů a studentů živí církev a velmi velmi dobře si z nich žijí její čelní představitelé. Zdá se, že kdo doučování v centru Basic či kurzem angličtiny prošel, je nadšený a nešetří chválou. Ano, protože i to je dobře ošetřené. Tato centra se umí neúspěchům dobře vyhnout a komu pomoci nedokáží, toho umí přesvědčit o tom, že to není jejich vina. Dětem ani studentům metoda výuky nijak neškodí. Škodí spíše peněžence jejich rodičů. Pokud na to mají, nechť své dítě do Basicu bez obav přihlásí. Své varování směřuji k dospělým, kteří uvažují o kariéře lektorů. Pokud chcete pomáhat dětem, určitě najdete i jiné příležitosti. Věřte, že těmito řádky velmi riskuji. Bohužel, pokud s nimi máte cokoli společného, poskytnete jim o sobě hodně informací a oni s nimi umí zacházet.
Lenka Nová, tři dospívající dcery
  • 
8.7.2008 8:39:49
Bohužel je to tak. Basic = aktivita scientologické církve.http://www.rodina.cz/g/s/9.gif
Zakladatelka, Andrea Macháčková (dnes již minimálně Clear a OT3 - "čistá" a "operující thetanka třetího stupně) odešla ze SeeOrgu (nejvyšší a nejpřísnější náboženská skupina scientologické setky/církve) společně s Davidem Kaliberkou, kde měli asi podepsánu smlouvu na miliardu let. Pokud si o tom chcete udělat představu, je to hezky popsané v knize, kterou nedávno zveřejnili na www.r-factor.cz
http://www.rodina.cz/g/s/10.gif
Samozřejmě nelze říci, že Basic je celý špatný, nicméně si buďte vědomi, že část vašich peněz jde přímo a i nepřímo do scientologické sekty/církve a že tyto aktivity tu jsou na podporu tohoto kultu. Všimněte si, že jsou zaměřeny na ekonomicky aktivní občany či v budoucnu aktivní (žáky a studenty). Ještě jsem neslyšel třeba o scientologickém hospicu nebo podpoře důchodců či bezdomovců. Zvláštní, že?http://www.rodina.cz/g/s/2.gif

;););((
  • 
9.6.2008 15:26:04
více informací o Basic, LITE, Aplikované Scholastice a jiných aktivitách scientologické sekty/církve převážně v ČR najdete na:

www.r-factor.cz
29.1.2008 23:03:06
Vážená paní Ursi,

Na váš článek jsem narazila, když jsem na internetu hledala co nejvíce informací o vzdělávacím centru BASIC, o.p.s., jehož inzerát mne zaujal a zůčastnila jsem se přijímacího řízení. Veškeré informace a „filosofie“ výuky a práce s dětmi se mi líbila, prostředí i lidé v Basicu byli velmi milí. Co mne však zarazilo, byla informace o placených kurzech pořádaných Applied Scholastic, které mi po určitém zjišťování informací začaly připadat spíše jako nábor. Když jsem na jejich stránkách narazila na fotku Toma Cruise, velmi mne pobavila myšlenka, že „ten slavnej scientolog“ s tím má cosi společného…nyní už se tolik nesměji, spíše pousmívám, když čtu o tom, jak BASIC a Aplikovaná scholastika nemají se scientologií nic společného. Naštěstí informace, které se dají naprosto jednoduše najít a ověřit na internetu, mluví samy za sebe. Scientologie ( viz. scientologie.cz ) kromě svých „církevních“ programů má i programy „světské“, viz. asociace ABLE ( viz. např. http://www.scientologie.cz/tisk/index.php?display=copyright&version=CZ ) , zaměřené například proti drogám, anebo právě na vzdělávání, což je vlastně hezké a neškodné východisko, z kterého může paní Tomanová brát jistotu správnosti tvrzení, že BASIC je necírkevní organizace. Mimochodem paní Tomanová na tomto webu figuruje také, přinejmenším jako sponzor překládání knížek – viz. velmi zajímavý odkaz http://www.tuprague.estranky.cz/clanky/zpravodaje/cervenec-2007, a paní Andrea Macháčková je na nich přátelsky nazývána „Andy“. Ostatně, testy, které Vám BASIC zadá při přijímacím řízení přes specializovanou agenturu s heslem přes internet, jsou ty, které najdete na scientologickém webu pod „Vyplňte si test schopností“ ( je asi velká náhoda, že si pak o něm chtěli „popovídat“, podobně jako na oněch „zdarma testech“ co vás pak chtějí naverbovat do kurzů pro vaše špatné výsledky ). Kdo chce, tak pochopí… Chtěla jsem Vás tímto jen pozdravit a podpořit vlastní zkušeností s touto bohatou „neziskovou organizací“, do které jsem nahlédla víc, než bych si možná původně přála. Hezký den.
 Příspěvky 110 z 73 [Dalších 63 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.