| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nejtěhotnější na celém světě

 Příspěvky 110 z 173 [Dalších 163 >>]
21.10.2010 15:05:43
Souhlasím s tebou.Jde tu spíš o to,co kdo má v hlavě.A když tam toho moc není,pak se zachová jako ta těhotná paní.A je jedno jestli je těhotná nebo ne ~;)
Marie Vávrová, 1 dítě
  • 
15.5.2009 0:33:42
Skutečně je to z velké části o ohleduplnosti a našich hranicích. Když jsem čekala 1 dítě, cítila jsem se (tak asi jako spousta prvorodiček) jaksi "jinak" a taky jsem trochu očekávala, že např. v buse mě někdo pustí sednout. Občas se tak i stalo. A pokud ne, tak jsem prostě seděla na schůdkách. Ale celkem mě tato neochota rozčilovala. Nyní čekám druhé dítě a když jsem naposled jela busem téměř 2 hod. a celou cestu stála - pravda byla jsem jen v 6.m.- tak jsem si prostě uvědomila, že to není konec světa a když se mi udělá špatně, přinejhorším pozvracím ty ochotníky kolem a zase skončím na těch schůdkách. To, že se musím spíše než o své těhotenství momentálně starat o svého syna je celkem dobrá škola na to pochopit, že nejsem jako těhotná "pupek světa". A taky se podle toho chovat.
nellys + 3
18.7.2008 16:51:41
Zuzi, plně s tebou souhlasím, jsem sice zatím jen na začátku těhotenství a není to na mě ještě ani vidět, ale tu paní bych nejspíš taky sednout nepustila, jelikož by hrozilo, že nejpozděj do pěti minut pozvracím celou tramvaj či autobus, jízda MHD mi totiž nedělá dobře ani když sedím, natož když stojím.
Eva.
11.5.2008 22:05:12
Taky mi moc nesedí zdrobněliny, mluvení o dítěti v množném čísle apod., ale setkáváním se s jinými matkami a dětmi se nevyhýbám - snažím se nasadit nějaké přijatelné téma (třeba - jak jste učili malého na nočník místo kolik už váš malej váží, měří, co umí, co uměl minulý měsíc atd.) Je to lepší, že se třeba přiučím, něco dozvím, ale hlavně - náš prcek miluje děti, to bych mu neudělala, aby byl pořá doma se mnou!!! I kdybych si měla potají zacpat uši, budeme pořád mezi lidmi.
A ještě jazyková poznámka: myslím, že ono množné číslo vyšlo z toho, že se snažíme být úspornější a je nám trochu hloupé pořád zdůrazňovat, že mluvíme o svém dítěti (paradoxně): Srovnejte: "Co je u vás nového?"(ptáme se dvou maminek)1. "My už chodíme a papáme líp." 2."My taky." 1."Náš Jiřík už chodí a líp jí" 2."Naše klárka už taky."
mějte se všichni.
katka75
  • 
3.10.2007 12:56:15
Přečetla jsem si ta až teď.A jak se denodenně přesvědčuji život je někdy opravdu nespravedlivý a krutý.A za vaše přání mému synovi děkuji z celého srdíčka.
Katka
Zuzka
  • 
27.8.2007 14:43:54
Jako, vystrčená břicha s fialovými striemi... nevím, přemýšlím oč je vkusnější chodit v létě ve dvoudílných plavkách s vytahaným striovaým břichem po dětech. Takových chodí po koupaliští mraky. Podle mě těhotenství patří k životu a určitě mě pohled na postriované břicho nijak neodpuzuje, a to říkám i přesto, že sama byť jsem těhotná bych s obnaženým břichem nikam nešla.
Věra
  • 
26.8.2007 16:53:00
:-) to není jen o modelu kočáru; máme velký kočár i golfky čtyřkolové a stejně se pomoc nehrnula - když tak uhnané čtyřicítky s taškama nebo galantní penzisté o holi.
Jaka
  • 
26.8.2007 15:37:18
Vystrčená nahá břicha břicha ozdobená fialovými striemi - velmi vkusné.Ač matka, musím konstatovat, že s kultem těhotenství, popisů porodů se všemi fyziologickými podrobnostmi atd. se to začíná už přehánět.A ještě jedna technická poznámka k cestování s kočárky.Momentálně módní tzv. tříkolky lze jen obtížně uchopit zepředu a vynášet je do MHD.Takže se nedivím,že se do toho spolucestující zovna nehnou.
Marta
  • 
26.8.2007 0:09:20
Ááá, opět pan Odysseus, pan chytrý ... vy se tím asi fakt bavíte že? Tím rýpáním do maminek. Děláte to tady na rodině poměrně často. Neuvažujete třeba raději o návštěvě psychologa?
Helča+3svišti
25.8.2007 22:49:14
Jó, Terezko, něco mi to velmi připomíná :-) Nemáme náhodou stejnou tchýni? :-))) Ta moje pořád všem vykládá, jak se jí po Dominice stýská, jak jí dlouho neviděla, ale aby zvedla pr... a přijela (bydlíme 20km daleko) nebo alespoň ze svého křesla před TV vytočila naše číslo a občas zavolala, to ne... A když už Domi vidí, jde radši míchat polívku, zakouřit si, prostě cokoli, jen aby se jí nemusela věnovat moc dlouho, protože "ona chvíli neposedí, pořád chce někam běhat... Já jsem z ní vždycky tak unavená..." Jo, a v životě jí nepřebalila... No, ale to sem nepatří - jen jsem Ti chtěla napsat, že rozhodně nejsi sama, kdo má výbornou tchýni-herečku :-)))
 Příspěvky 110 z 173 [Dalších 163 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.