| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když se to nestíhá aneb moderní příčiny párové neplodnosti

 Příspěvky 110 z 143 [Dalších 133 >>]
Jana,23,snažilka
  • 
4.12.2008 9:00:00

Článek jako z mojí duše, jenže u nás už to trvá pár měsíců. A přidávájí se k tomů mykozy.
Tak držím palce nám všem.
2.8.2008 20:24:22
Na mě teda jakýkoli otázky tchyně na toto téma působily jako nejlepší antikoncepce!
Přece ona nebude určovat, kdy se my dva rozhodneme mít dítě.
(A jistě ani Pán Bůh nedá si do toho od ní hovořiti.)
2.8.2008 20:13:04
Lízo,
jim to asi nevysvětlíš. Oni nepochopí, že beztak se rodí, natož počíná víc chlapců.
Příroda víc, co dělá, mají totiž větší úmrtnost a kratší život.
Taky nepochopí, že když Ty máš tři kluky a já tři holky, můžem si sice tiše postesknout, že nám nebylo dopřáno míti i dítě druhého pohlaví, ale že nám to celkově početně klapne dohromady, ne? ;)
2.8.2008 20:10:56
JIstě, Ale nemůžou chtít po nikom, aby něco dělal za ně.

Chtějí dítě, tak ať si ho udělaj - a nekazí život cizím dětem.
2.8.2008 19:56:55
Když si někdo léta huntuje zdraví a ničí přirozenou schopnost počít a udržet zárodek, tak co na to říct?
Jasně, fajn, že se podařilo, ale dost si za tomůže sama.
2.8.2008 19:48:21
To ukazuje jen na Tvou nezvzdělanost a lenost.

Myslím, že Líza to psala s rázným nadhledem - manželovi evidentně nic neodpírá a její postoj k chlapům je v pořádku. Takže co? Dítě chce jistě i on, tak ať se taky snaží. PRoč jen ženská?
To jte v y pak ty samí, co bulíte, že vám tátat nepomáhá s péčí o mrně.
2.8.2008 19:39:24
Ať je to jak chce, chápu.
Kamarádka trpí tímtéž docela těžce - a to už dvě děti má. Pak to dvakrát vyšlo, ale mimi se nerozvíjelo, takže spontánní potrat podvakráte. Zhruba ve stejnou dobu vývoje. Možná má srůsty, doktoři se tomu nehodlali věnovat, ač o to žádala, a dívají se na ni jak na debila, že v dnešní době, kdy maximum je viděno u 2, chce ještě třetí - pro doktory není důvod se tím zabývat.
Všechny kamarádky okolo jí řeknou: buď ráda, že máš dvě zdravé děti, mnozí zdaleka nemají ani to, a tím je to pro ně uzavřeno.
Jistě, ona je taky happy, že je má, ale to nijak nemírní její bolest s tím, že další nejde.

Znám lidi, co "čekali" na první dítě 8 let!

Psychologicky platí, že teprve až se člověk vyrovná s tím, že dítě nebude, přijde. Ale to si nikdo nenaprogramuje. Dobrou ukázkou jsou adopce.

Jo ale jedna věc funguje často docela dobře: dovolená v jiném klimatu, hodně na jihu. Je tam více faktorů, které hrají do karet. Nejeďte tam "počít dítě," ale "udělat si dovolenou." Hezky v klidu, jít se mrknout na nějaký památky, výlety atp. Když mimi nevyjde, nevadí, jde o hezkou dovolenou, a ta bude.

Druhá možnost je najít si něco, kde se musíš angažovat (senioři, handicapovaní, výcvik psa prac. plemene), něco, co Tvé mysli pomůže se zabývat intenzivně něčím jiným. Ale vím, že to je těžké a nikdy ne úplné.

Co tak ještě může trochu psychologicky pomoci je si to, že tento měsíc ještě neotěhotníš, stavět do pozitivního světla: že ještě v klidu stihneš dodělat, zařídit atd. to či ono (protože pak Ti bude možná dost blbě), můžeš ještě tahat tyhle krabice a v práci ještě stihneš tento projekt a ještě vyřeštit tamto, protože pak se nebudeš chtít nervovat... - aby se skutečnost, že to nevyjde, nevyjímala jen černě. Když to dostaneš do jakési rovnováhy, bude to úspěch. Vymýšlej výhody, které Ti poskytne skutečnost, že neotěhotníš teď, ale za měsíc za dva.

Žádný úplný lék asi není, ale pokud se dá mluvit s manželem, je asi pro vás oba lepší, když bude vědět, proč ta veselá holka není tak úplně veselá, ne? A´ˇt se jeden druhému neodcizíte.
No a taky, pokud Ty víš, že seš v pořádku, nemusí být třeba od věci, kdyby si manžel nechal vyšetřit sperma - není to žádný zásah do ničeho, ale můžete si ušetřit čas. Nikoho to celkem nic nestojí.
2.8.2008 19:24:18
S rostlinama opatrně. Člověk je od přírody všežravec. Osobně není-li maso, mám po nějakým dni absťák.

Kamarádka vegetariánka, výjimečně si dala rybu. Když otěhotněla, vyhledávala maso a červený, říkala, že na to má hroznou chuť, tělo si řekne.

A ještě jiný příběh: moc šetření vedlo i k omezené stravě, mimino nikde, až se dostali někam, kde dostala občas lépe najíst a bylo.

Tak bacha, tělo si řekne, když mu něco chybí. V mase je např. železo - a to chybí dnes mnoha ženám atd.
Stejně jako živočišný bílkoviny jsou nezbytný.
2.8.2008 19:23:51
S rostlinama opatrně. Člověk je od přírody všežravec. Osobně není-li maso, mám po nějakým dni absťák.

Kamarádka vegetariánka, výjimečně si dala rybu. Když otěhotněla, vyhledávala maso a červený, říkala, že na to má hroznou chuť, tělo si řekne.

A ještě jiný příběh: moc šetření vedlo i k omezené stravě, mimino nikde, až se dostali někam, kde dostala občas lépe najíst a bylo.

Tak bacha, tělo si řekne, když mu něco chybí. V mase je např. železo - a to chybí dnes mnoha ženám atd.
Stejně jako živočišný bílkoviny jsou nezbytný.
ivuška22
24.7.2008 7:15:13
Plně chápu, že na to někdy není čas, není nálada, nejsou podmínky... ale jste mladí! Máte se ještě milovat kdykoliv to jde a máte chuť a nepřemýšlet nad tím, jestli je vhodný den či nikoliv. Co já bych za to teď dala, kdybych sexovala max. 1x za týden. Můj chlap je však náhruživec a 1 denně mu nestačí...A to máme 4letou holčičku a to opravdu najít si čas, podmínky a pod. je skoro nemožné. Vy jste sami a přesto máte takové potíže...nejsou to jen výmluvy a někdo z vás si není jistý tím, jestli opravdu dítě chce? Když tak opravdu chcete dítě, proč se vymlouváte že:.... tak si objednejte nějaký víkendový pobyt někde v hotýlku a to by byl čert v tom, abyste nezapadla...Pokud oba budete chtít.......
 Příspěvky 110 z 143 [Dalších 133 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.