| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když mlíčko neteče

 Příspěvky 110 z 136 [Dalších 126 >>]
Eva
  • 
1.11.2013 8:52:46
Pracuji s dětmi a to do 18 let věku . A je opravdu příšerné když přes den 17 letý kluk oblbuje holky a v noci pak spí s palcem v puse !!!!!

Myslím že i tady by měl vítězit rozum nad všemi možnými radami. Dudlík jsem svm dětem zkrátka jednou vzala a že ho spapal králíček a bylo !

A co se týče kojení!

Až mě bere dech co všelijakých podpůrných roztodivných přípravků existuje ( co tady čtu) na podporu laktace !

Prosím Vás maminky hlavu vzhůru. To že díte nebudete plně kojit ještě nikdy nikoho nezabilo ale to že dítě v prvních měsících vychováváte ve stresu má následky po celý život (psychické) !!!

A tohle je opravdu profesionální ale i osobní zkušenost ne nějaká povídačka!

Důležité je aby byla pohoda klídek...

Kojení je důležité ano to bezesporu ,ale ne natolik aby muselo být příčinou tak hrozných psychických stavů jako o nich tady čtu.

Neteče, nesaje no tak prostě dokrmíme . Dnes je co a obrovský výběr tak o co jde.

Přesně jak to výše psala autorka o těch krávách.

Moje babička když neměla mlíko, tak ředila normální kravské , nepasterizované, ničím neošetřené, donesené v bandasce od mlíkaře. A jaká je mamina dodnes čupr je jí přes 70 a neví co je to Ibalgin( když jsem ho chtěla na bolest hlavy našla jsem u ní v lékárničce jenom náplast obvaz a prošlej acylpyrin)Ale je to pohodová ženská bez psychických problémů , já taky a to jsem od 3 měsíců na Sunaru. Mateřská byla tehdy jen půl roku po půl roce jsme byli v jeslích.

TAKŽE JASNĚ KOJIT A KOJIT KDYŽ TO ALE NEJDE TAK SE NEZBLÁZNIT A NORMÁLNĚ DÁT DÍTĚTI NAJÍST A BÝT S NÍM V POHODĚ !

Všem pracovnicím z laktačních center které stresují maminky pak vzkazuju pokud se mnou nesouhlasíte přijde se podívat na dětskou psychiatrii !Pak budete mít jiný názor !

Alab
  • 
22.1.2012 23:18:57
Ahoj, vím, že je tenhle článek už staršího data, ale moc za nej dekuji. Ja sama jsem si uzila s kojenim sve a musim uprimne rici, ze jsem se opravdu snazila-neco co popisuje autorka prispevku. Mleko se mi nespustilo hned-resp., az za 5-6 dni, coz je pro porodnice asi nepripustne...stres, ktery jsem tam zazila, nikomu nepreju.
Zkousela jsem hodne veci-pila jsem litry tekutin, vodu bez bublinek, caje na kojeni,caje s anyzem, kminem...proste bylinky, vyvary-to mi poradili, ze to pomaha, pak jsem jedla Ricinus communis-homeopatika, ta zabrala, alespon, ze se neco spustilo, jedla jsem polevku z ras, prikladala nejprve co 2 hodiny a pak i po porade s laktacni poradkyni co 1,5 hodiny. Take jsem se nekde docetla, ze kopr je dobry, tak mi mama varila v sestinedeli koprovku-no proste blazinec.Mala sat umela bez problemu, ale ja proste mlika nemela dost.Davka, co potrebovala, byla proste vetsi a vetsi a ja ji nemohla pokryt. Zkousela jsem masaze, pak jsem taky samozrejem odsavala jeste po kojeni.
Opravdu si myslim, ze jsem z toho byla jen stresovana a uplne vycerpana-jediny vysledek, co to melo,byl, ze mala plakala opet rano hlady-ackoli jsme casto prikladaly a ja podnikala tyhle akce. Dneska uz ji nekojim, bude nam sest mesicu a vyslechnu si tu a tam vycitky typu-ze bude mit spatnou imunitu atd...
Musim napsat, ze samozrejme chci pro svou dceru to nejlepsi, ale po tech vsech eskapadach jsem na dalsi pokusy rezignovala.
Mam proto prosbu na vas na vsechny-pokud bych nekdy mela druhe dite-napiste mi dalsi tipy na recepty, na caje atd. Proste co delat...Treba by mi neco zabralo-nutno ovsem dodat, ze zatim mam v mozku dost velky blok, a pokud mi nekdo zacne vnucovat brozurku s vysmatymi maminkami, jak koji sve ratolesti-mam chut
ji rozstrihat...:-D Diky a hezky vecer



kili
  • 
10.11.2010 7:46:05
Nepíšete zda poskytujete péči v lůžkovém nebo ambulantním zdrav. zařízení. Ať již tam či onde, měla byste prvně aspoň trochu sladit vlastní dojmy se skutečností a až potom zkoušet zdravotní osvětu.
  • 
9.11.2010 21:28:44
Jsem porodní asistentka. A je pravdou, že ze všech stran je slyšet kojit, kojit a kojit. A v tlouká se to do hlavy i nám sestrám.
Ale já s tím nemohu souhlasit a bohužel nechápu maminky proč si stím dělají takovou hlavu. A o tom to také je o psychice.
Protože laktaci spuští "hlava" a ne prsy.
Já mám dvě děti a ani jedno kojené nebylo(je to dáno mýmy vpáčenými bradavkami), u prvního dítěte jsem odstříkavala asi 6 týdnů a u druhého pouhé tři týdny. Než jsme přešli na umělou výživu.
A nemyslím si, že bych sebe nebo své děti o něco ochudila. Dokonce Sárinka nebyla do svého roku a půl nemocná.
Ačkoli jsem přiložila malou k prsu tak 5krát mléka jsem laktace se mi spustila.
Mnohé nám sestrám davají zavinu, že se nerozkojily, protože dítě nebylo přiložené včas po porodu. Ale když se miminka narodí jsou mnohdy napolykané plodové vody, mokré a brečí. Takové miminko potřebuje hlavně zahřát a uklidnit a dostat ze sebe plodovou vodu. Myslím si, že je důležitý kontakt s maminkou a že dítě slyší její hlas, než když se mu do pusiny strká prs jen co vykoukne na svět.
Kojení je určitě fajn, nemusíse nic zdlouhavě připravovat a přemýšlet a je to ihned k dispozici.
Ale potřeba si uvědomit, že vše co sníte a vypijete se do mlíka dostane, kdežto umělé meléko je tímto nezatížené. A žijeme v době kdy jsou umělá mléka na jiné úrovni než dříve. A žijeme ve státě kde dítě nekojené hlady neumře.
Kojení jak ho propagují dnes je hlavně zaměřené na Afriku a jí podobné země, kde je dítě odkázané pouze na matčino mléko jinak ho čeká jistá smrt.
V našich podmínkách je dostačující plné kojení do 8měsíců(a je to logické z hlediska růstu zubů u miminek) a poté postupně přecházet na stravu tuhou.
A je bohužel milné myslet si, že čím déle kojím tím lépe dělám. Naopak dítěti už pak mnoho svým mlékem nepředáte a uškodíte do budoucna v jeho sociálním vývoji.
Když se vrátím na začátek, tak u některých maminek trvá déle než se laktace spustí a pokud se v této době dá jeden dva dokrmy určitě se tím nic nezkazí. Miminka se většinou zklidní a tím pádem i maminky a laktace se dostaví(zkušenost z praxe). A také hladovějící miniko má větší předpoklad novorozenecké žloutenky.
Takže nezoufejte když nejde kojení- důležité je i váš kontakt s dítěm, mazlení a váš úsměv. Raději nebudu kojit a budu spokojená, tak i mé dítě. Než zoufalá z toho, že nekojím.
POSLOUCHEJTE VLASTNÍ POCITY A DĚLEJTE TO, CO CÍTÍTE ŽE JE SPÁVNÉ.
Jiřina Krupičková, Honzík a Liduška
  • 
21.4.2010 13:08:55
Dobrý den,
mám problém. Minulý týden jsem měla střevní chřipku a tři dny jsem zvracela a měla průjem. Kojila jsem mého syna, ale od té doby mám jakoby prsa stále měkká a připadá my nenalitá.Syn saje, ale pláče a mám pořád pocit, že má hlad. Ale mléko teče. V noci spí jako obvykle. Obnoví se mi tvorba mléka do původního stavu? Před nemocí jsem měla mléka hodně a mohla jsem si ho i zamrazovat.Jsou moje obavy zbytečné?
Děkuji
Honzík, Liduška a Jiřina Krupičkovi
  • 
18.11.2009 17:36:55
Dobrý večer,
náhodou jsem narazil na Váš dotaz. I když je už trochu starší,
pro případ, že jste neuspěla v Čičenicích, našel jsem na webu tento odkaz:
http://www.lekarna.cz/herbata-koren-lopuchu-bal-50g/

Zdraví

JL
vochroust
23.7.2009 14:26:40
Já se rozkojila u dcerky po čtyřech měsících, do té doby jsme ji dokrmovali. Malé najednou kojení začalo stačit a kojila jsem až do dvou let. U synka jsem si říkala, že už to umím, ale mám stejný problém - mléko se začalo tvořit později (nerodila jsem císařem), když přikládám moc často, tak se nestačí vytvořit nové, malý je nervózní, uplakaný a vyčerpaný, protože saje a nic neteče. Pobavila mě moje kamarádka, která mi poradila, že si mám věřit. Dobrá rada nad zlato. Nemyslím si, že bych po zkušenosti s dvouletým kojením měla nedostatek důvěry v to, že kojit dokážu, prostě to mléko fyzicky není. Radši malému čas od času tu flašku dám, než abych ho trápila hladem. A co se týče té bolesti při kojení - taky se mi první týdny rolovala chodidla bolestí vždycky, když se drobeček přisál, ale teď mu byly čtyři týdny a už to skoro nebolí - poradila bych maminkám, které kojí poprvé, aby to zkusily vydržet, opravdu to bolet přestane.
Cow :-)
27.6.2009 15:53:46
zdravotnická mlčenlivost a mlčenlivot zdravotníka je něco jiného?
Ještě že ten češtin je tak pestrý~k~
liší se tak max. ve slovních druzích.
příd. jm.,pod. jm. **** pod.jm. pod. jm.
jsem ráda, že nejsem právník a můžu používat pestrý češtin~t~
  • 
27.6.2009 15:42:34
Musím se podělit o své zkušenosti.Porod celkem ušel, ikdyž nakonec nám trošku "pomohli " Oxytocinem-ty bolesti potom se nedají popsat, kdybych měla celý porod vyvolávaný, tak si nechám píchnout epidurál a vůbec se za to nestydím. V porodnici obrovský stres, byly se mnou na pokoji samé zasloužilé matky, co kojily jako o závod a já jsem si vymáčkla sotva pár kapiček. Uklidńovala jsem se,že doma to bude lepší, ale malá probrečela 3 noci a museli jsme dokrmovat Nutrilonem Ha,což není nejlevnější záležitost, ale hlavně jak je miminko spokojené. Dokrmujeme z lahvičky MAM a malá jinou nechce. Dnes je to 3.den co jsme nedokrmovali. Nechci to zakřiknout! Jen jsem chtěla povzbudit všechny maminky, aby to nevzdávali a kojily i dokrmovali, myslí si, že i tak je kojení přínos, nezáleží, kolik toho miminko vypije,ale, že je kojené.Užívejte si miminka a netrapte se, nejste v tom sami.
Anna
  • 
24.9.2008 12:31:34
Myslíte, že každá kráva když ji budete dojit neustále Vám dá 150 litrů mléka? Ne, notrmálně Vám dá vám 40, ale je mnoho které nadojí 100, také se najdou ty, co nadojí 5. Myslíte že je to s lidmi jiné...já ne.Kdyby nabídka kopírovala poptávku, tak by zemědělci měli 4 krávy, které by dojili imrvére a do zbytku by neinvestovali...Kravku masného plemene můžete dojit i z uší a laktaci nedostanete ani na úroveň nejhorší mléčné kravky a pořád je to ona stejná čtyřnohá rohatá kravička, která má telátko s drsným jazýčkem...Prostě někdo má mléka málo a hotovo...mě se to stalo.Mám holčičku Adélku, od narození sála jako klíšťátko, ale ve 3 týdnech bylo na ni prostě mlíčka málo, ať sem se snažila sebevíc, vždycky jsem ze sebe vydolovala max 40 ml mléka. Prsa se mi pri těhotenství nezvětšili, po porodu nenalili, nikdy jsem necítila v prsou tlak...a když jsem kojila z jednoho, tak mi mléko z druhého odtékalo...Takže jsem začala přidávat Nutrilon.Miminko roste, já jsem spokojená a svět se nezřítil:-)
 Příspěvky 110 z 136 [Dalších 126 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.