| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rh inkompatibilita matky a dítěte

 Příspěvky 110 z 90 [Dalších 80 >>]
jajka61
7.12.2012 0:45:08
Zdravím jsem také 0 negativní a nyní jsem ve 28 týdnu těhotenství.Komplikace byli v 11 týdnu a to jsem měla akorád hematon který jsme nechtěně způsobily při pohlavním styku jinak vše v pořádku. Problém mám akorád s Rh faktorem jsem Rh - jsem po prodělání rakoviny děložního čípku která se díky včasné léčbě a operaci vytratila , takže si myslím že je hloupost že by jsme neměli mít děti :-D mám kamarádku s 0 negativní a má 3 děti.
kuba
  • 
29.6.2008 2:48:45
Znátě někdo možné důvody proč mám nyní AB poz. , když ještě před púl rokem jsem byl AB neg. . Chyba laboratoře je vyloučena neboť všechny ostatní látky a vlatnosti krve včetně přemír a nedotatků byly ve všech (3) mých krevních testech prakticky stejné
Kateřina
  • 
21.1.2008 19:17:35
Já mám skupinu AB negativ,manžel B pozitiv,v 25 týdnu těhotenství jsem dostala injekci anti D globulin,taky i po porodu za mnou přišla sestra s tím,že miminko je pozitivní po manželovi,tak další injekce.Očkovací průkaz jsem měla s sebou,ale z porodnice žádný záznam kolik mi píchli jednotek jestli 250 nebo 500.Tehdy jsem to nepokládala za důležité,prostě naočkovaná jsem byla a hotovo,další těhotenství musí být v pořádku.Omyl druhé těhotenství ukončeno potratem pro vrozené vývojové vady v 16 týdnu od 13 týdne krvácení.Po potratu jsem dostala zase injekci a sestřička řádně doplnila do očkovacího průkazu datum a 250 jednotek,další přeočkování mám za 6 měsíců,prostě takový postup jak má být.Můžu se domnívat,že mi po prvním porodu chyběla injekce a druhé těhu mohlo být v pohodě,nebo taky ne pravdu už se nedovím.Za to vím,ale jistě,že do nemocnice,kde jsem rodila první dceru už nikdy nepůjdu,doktoři mladí a velice neprofesionální,když nejsou problémy tak OK,ale jak jsou komplikace tak raději pryč.
  • 
19.1.2008 20:14:45
Zdravím. Ohledně těch protilátek (mám VŠ zdravotnického zaměření takže taky ledacos čtu a studuju, víc se ptám a možná trochu rozumím....) - záleží "které" protilátky jsou zvýšené a jak který doktor a laboratoř provádí jejich hodnocení. Protilátky prostě reagují "proti" něčemu. Většinou se hodnotí "antierytrocytární protlátky" (=proti červeným krvinkám). Krev mimča se hodnotí (prý) jen v závažnějších případech (to by vám měl vysvětlit lékař, ono je víc skupin protilátek které se sledují a u kterých vyjdou vyšší hodnoty....) a pak pokud je mimi ohrožené tak teprve se provádí výměnná transfúze, předčasný porod císařským řezem.... apod. Jinak jsem byla na tom mimořádném "kontrolním" ultrazvuku a za poslední 4 týdny mimi vyrostlo odhadem cca o 1300g a podle UTZ se mu daří. Takže jak jsem psala, myslím si, že by to mohlo být OK, jen možná silnější žloutenka.... Uvidíme :-). (pozn. Mně zvýšené protilátky v prvním odběru v 16tt nenašli, zjistili je až ve 29tt a znovu potvrdili o 2 týdny později). A ještě rada - ptejte se, ptejte se, ptejte se... Je doba, kdy máme právo vědět od lékaře vše co se týká našeho zdravotního stavu (i když třeba člověk není "z oboru";). Přeji hezký den.
MK
  • 
17.1.2008 10:14:47
Ještě jedna věc - jak píšete, že reagují proti Vašim červeným krvinkám - myslela jsem že ony protilátky reagují proti krvinkám mimi, že u matky to totiž případně nemívá negativní důsledky, tak teď nevím...
MK, druhé těhotenství
  • 
17.1.2008 10:05:53
To je zvláštní, myslela jsem že o tom doktoři s náma moc nemluví jen proto, že se jedná o začátek těhotenství. Trochu mě děsí,že ani v 37. týdnu třeba stále nebudu vědět víc. Četla jsem o případné transfuzi ještě před porodem a taky o vyvolání porodu dříve. Asi jste naštěstí případ, kdy situace není tak vážná, že to u vás nemuseli zvažovat.... můžu se zeptat, v kterém týdnu Vám protilátky objevili?
MK, druhé těhotenství
  • 
17.1.2008 10:04:58
To je zvláštní, myslela jsem že o tom doktoři s náma moc nemluví jen proto, že se jedná o začátek těhotenství. Trochu mě děsí,že ani v 37. týdnu třeba stále nebudu vědět víc. Četla jsem o případné transfuzi ještě před porodem a taky o vyvolání porodu dříve. Asi jste naštěstí případ, kdy situace není tak vážná, že to u vás nemuseli zvažovat.... můžu se zeptat, v kterém týdnu Vám protilátky objevili?
  • 
15.1.2008 12:32:13
Mám podobný problém. Mám Rh-, manžel Rh+ a dcera Rh+. Anti-D holt nefunguje vždy na 100%. Máme zjištěny antierytrocytární protilátky (reagují proti mým červeným krvinkám)(bromelinový test). Nezjišťovali mi množství. Jen že jsou. Krev mimi se nehodnotila. Co vím, tak bude hrozit minimálně silná žloutenka u mimča (další, horší důsledky, ani neuvažuju). Teď ještě jdu na mimořádný UTZ aby zjistili zda mimi prospívá.
MK, druhé těhotenství
  • 
14.1.2008 15:14:20
Dobrý den, informací na internetu ohledně tvoření protilátek není moc,tak se pokouším obrátit se se svou otázkou zde... Jsem podruhé těhotná, hned na začátku tohoto těhotenství mi byly zjištěny protilátky, byly pozitivní koncem listopadu,kdy jsem byla teprve tak v 6. týdnu. Pokud by tomu někdo opravdu rozumněl,jejich výše byla 1:16, konkrétně se jedná o specifickou antierytrocytární aloprotilátku anti-D. Nicméně na další měření protilátek teprve půjdu a jejich výsledky se budou konzultovat až koncem února,kdy budu zhruba ve 20.týdnu. K tomu, jak je či není situace vážná, se doktoři nechtějí příliš vyjadřovat s tím, že to je hodně individuální.Jen by mě zajímalo, zda není meření protilátek v tomto případě málo pravidelné a taky jaký vliv mohou mít protilátky nyní na plod. Jak velké poškození mohou nyní způsobit nebo naopak nemusí způsobit vůbec nic? Nevíme, jak máme s manželem celou situaci brát. Já jsem AB neg., muž O+, první syn také O+,injekce po porodu mi dány nejspíše byly, dostala jsem průkaz o jejich podání. Budu vděčná za jakoukoliv odpověď. Děkuji.
PajaMM
6.1.2008 13:51:05
Co ja vim, tak nejvzacnejsi krevni skupina v CR je AB...nikoli O:-)
 Příspěvky 110 z 90 [Dalších 80 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.