| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O porodu ve Vrchlabí by se dal napsat román...

 Příspěvky 110 z 321 [Dalších 311 >>]
  • 
20.12.2006 8:49:22
prosím prosím, napište někdo, jak to je s vrchlabím teď!!! před 3,5lety jsem tam rodila, bylo to tam skvělé; úplně jiný svět oproti "běžné" porodnici - prostě jak doma, všichni se snaží a bylo to takový lidský...
mám 2holčiny, další děti neplánuju, ale zajímá mě osud této výborné porodnice (prý nyní zavřené?!) kvůli kamarádkám a tak vůbec....
díky!!!!
irena
tereza
  • 
17.12.2006 15:03:04
Tak já to ráda čtu a pokuď to někoho nebaví,máte možnost ....
Petra
  • 
15.12.2006 10:59:24
pane bože co ty jsi za kr.... chápu, že o tom nechceš číst. tak proč to vlastně čteš? každá máma je hrdá na to, že přivedla na svět své miminko. a myslím, že ten pocit by ji neměl nikdo brát. i já už jsem maminkou krásného syna a jsem na to velmi hrdá. samotný porod byl pro mě emotivním zážitkem, za který se nikdy nebudu stydět mluvit.
cizinka1
11.12.2006 10:13:00
Osminko, pokud neexistuje statisticka studie o bezpecnosti porodu ve Vrchlabi, ktera by je srovnavala s Hradci a jinymi okresnimi porodnicemi, nevime, jak moc to nejsou tlachy. Vypada to jako dokonala pomluva. Uvazuj: KAZDE novorozene, ktere potrebuje neonatologickou peci, zhorsuje statistiku krajske porodnice s JIPkou. Vrchlabske "spatne deti" muzou byt nadreprezentovani v Hradci jen proto, ze je to porodnice popularni. Kde se vice rodi, tam se stava vice prusvihu, ze? Nejake procento jich prece ma KAZDA porodnice. Dobre vysledky okresni porodnice nemuzou zlepsovat statistiku krajske porodnice, proto ze zdrave deti zustavaji u nej nebo jedou domu. Proto paradoxne krajske nemocnici musi z logiky veci vadit dobra a popularni okresni porodnice bez JIPky. Pokud Vrchlabi neni takove ohrozeni pro verejne zdravi, aby vyprodukovalo statistiku, kterou HK by zverejnila, budu povazovat tvoje tvrzeni za zlomyslne tlachy.
Proc naturalisticky pristup, ktery je konkurenceschopny jinde mel by klamat v CR? Mozna je chyba v systemu, a prirozeny porod nemusi byt uspesny v porodnici, kde pro uspech prirozeneho porodu je dulezity, aby personal mel dobrou naladu a pan primar byl by vyspany. Ale to je problem cele CR, ze porodnici nemusi se snazit, PA vsude pujde domu az se skonci jeji sluzba, tak procpak by chranila rodicku od hrubosti kolegu a sve vlastni? A pokud neni znama statisticka studie, da se o tom jedine spekulovat.
bobo
  • 
10.12.2006 7:29:19
Bez dechu jsem si přečetla vaše povídání o vašem porodu.Vaše zážitky i vaše psaní,úžasné.Sama mám čtyři už dospělé děti,rodila jsem ve čtyřech různých porodnicích v Praze a Českém Brodě a mám ty nejhorší zkušenosti.Sama nechápu kde jsem vzala odvahu jít do toho znovu a znovu.Podotýkám že mezi dětmi je pět let rozdíl.
Osminka
8.12.2006 22:08:14
Cizinko, to nejsou tlachy. Svého času jsem tam byla na stáži a docela vážně se tam řešilo, co se s tím Vrchlabím bude dělat, že ty průšvihové děti z Vrchlabských porodů pak hasí v Hradci a kazí jim to průměry - nemocnost a úmrtnost - to se sleduje a vykazuje v každé porodnici. A taky že to pak zvyšuje finance. Na mouduši na psíuši jsem si tohle nevymyslela.
mamuška
  • 
7.12.2006 21:54:09
Tři dětičky jsem porodila v běžné porodnici a poslední ve Vrchlabí. Bylo to tam tak pěkné, že bych si to zopakovala kdykoli. Do vody jsem neměla chuť, ale snad všechny mamky rodily do vody, bylo nás tam ten den pět, povídaly jsme si a žádné mimuško nemělo sebemenší problém.
Je úsměvné co si kdo nevymyslí. Kdyby to tam takové bylo jak píšeš Lindo, dávno by nebylo po Vrchlabí vidu slechu.
Bohužel, teď si asi mnou ruce všichni kdo na Vrchlabí nasazovali :(
Jira
  • 
6.12.2006 23:44:06
Na Růžovoučkou zahradu nekoukám. Uz jen název vypovídá o tom, pro koho je růžový serialek určen.
cizinka
  • 
6.12.2006 12:58:26
priklad z teto diskusi, netolerantni klasicky, precti si treba prispevek Lindy anebo Sarky. Nerozumim, proc temto damam je tak aktualni sirit lzi a pomluvy o porodnici ve Vrchlabi, aby ospravedlnili svoji vlastni volbu. Tu jim prece nikdo nebere a jejich dusi pro prirozeny porod nelovi. Nikdo z niceho je neobvinuje. Tak o co jim jde? Nemam samozrejme nic proti prispevkum rodicek, ktere ve Vrchlabi si udelaly spatne zkusenosti a i velice dobre rozumim, proc se to mohlo stat. Muzes mi ocitovat nekoho, kdo lhal podobnym zpusobem z opacneho tabora? Ze porod (alespon ten statisticky nejcastejsi) vice se blizi k prirozenemu ve Vrchlabi nez nekde jinde, to neni lez ani pomluva, nebo je?
cizinka
  • 
6.12.2006 12:18:51
Dany, ja jsem zamestnana zena s ditetem a na umele konflikty nemam cas. Ale ja jsem napsala neco opacneho nez: "tim hlasitejsim prosazovanim naturalistekjsem mela na mysli, ze vice utoci proti zastankynim klasiky". Ja znam jen PAR naturalistek, ktere byly pred nejakym casem schopne utoku. To co pises je pomluva, a zadam bud o dukaz anebo na odvolani.
 Příspěvky 110 z 321 [Dalších 311 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.