| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Léčba sourozencem

 Příspěvky 110 z 153 [Dalších 143 >>]
15.1.2013 8:51:29
Taky jsem to chtěla napsat a až teď jsem zjistila, jak strašlivě stará je ta diskuse~e~ Měla jsem přitom dojem, že jsem se na článek dostala z hlavní strany!!! To už tady asi po těch letech plkám do ztracena~t~~t~~t~
15.1.2013 8:48:43
To mi připomíná hlášku mého staršího (tehdy tříletého) syna, (to už jsme nějaký měsíc měli miminko doma), kdy jsem mezi nimi lítala a nějak nezvládala, kdy suše pronesl:"možná by bylo lepší mít jen jedno dítě."~t~ Naštěstí od té doby výrazně změnil názor, mají se s o 3 roky mladším bráchou oba moc rádi a jak se říká, nedají bez sebe ani ránu.
15.1.2013 8:42:30
Manžel byl kojený prý 6 týdnů, švagr téměř vůbec (prý maximálně 1-2 dny). Manžel má výbornou imunitu, málokdy je nemocný (a když už, tak zatímco já - kojená 9 měsíců - se s nemocí peru 2 týdny - teď před Vánocemi dokonce víc než 4, jemu stačil zatím vždy nanejvýš týden, aby se dal dohromady). Fakt je, že jeho švagr je nemocný častěji a má závažnou alergii. Že by manžela spasilo to šestitýdenní kojení?~;)
Moje starší dítě bylo kojené 20 měsíců (odstavilo se dobrovolně), mladší 3 roky (odstaveno trošku nedobrovolně~t~). Nemocné jsou každou chvíli (loni měli pauzu od srpna do října, ale v listopadu to zas rozjely a jedna viróza střídá druhou. Tak čekám, kdy se ten vliv kojení na imunitu projeví~d~ Pravda je, že jim naštěstí nebývá nic vážného - jen teplota, většinou tedy i horečka, rýma a kašel bez komplikací (ještě nikdy neměly zánět středního ucha, jen starší syn jednou zánět průdušek).
Jinak ale nestačím zírat, jak se na ten článek mohla rozproudit diskuse o kojení, když se týkal něčeho úplně jiného. Mám podobnou zkušenost jako autorka, rozdíl je jen v tom, že starší syn asi introvertem, který má trošku problém jednat s dětmi, už zůstane (naštěstí si to ale neuvědomuje a myslím, že mu nikdo neubližuje - je jen znát, že je v komunikaci s dětmi trochu míň obratný; do školky chodil vyloženě nerad, naštěstí se to zlomilo v jeho 6 letech (poslední rok chodil společně s o 3 roky mladším bráchou, a to i do třídy - máme věkově smíšenou školku; už těsně předtím ale o prázdninách začal na hřišti mít radost, když tam byly jiné děti - do té doby to bylo přesně naopak). A další rozdíl je, že mamánek byl odjakživa, tulení jsme učili spíš toho malého (a teď je z něj větší tuleň než starší brácha, i když je to taky věkem - ale trošku i tou mírnou sociální neobratností staršího - při tulení má sklony tahat za ucho nebo za nos, což nebývá někdy úplně příjemné~d~)
Obdivuju odvahu autorky nechat mimčo se staším sourozencem o samotě - jak je můj starší syn zlatý a vždy byl na svůj věk docela rozumný, to bych tedy neriskovala. Naštěstí máme malý byt, takže jsem je měla vždy na očích oba~z~ Starší syn se k mladšímu vždy choval moc hezky, jen jsem pak byla zaskočená, když začal žárlit kolem 1 roku ten malý~7~ I teď se častěji pustí ten malý do velkého (je jim 4,5 a 7,5 roku), ten velký je klidnější a trpělivější. Když jim něco nejde, malý se hned vzteká, zatímco velký spíš zesmutní. Nedávno mě ale mrňous pěkně dostal - začal většího bouchat pěstmi do zad, protože ten mu omylem pobořil stavbu z kostek a nechtěl to navíc přiznat. Ihned jsem řekla jsem malému, že to dělat nesmí, a lehce ho pleskla přes zadek. Okamžitě mi na to opáčil: "Já jsem se ale právě chystal Mirečkovi omluvit!"~t~ Řekla jsem mu, ať to tedy udělá. Tak se omluvil, velký se hned omluvil taky a přiznal, že tu stavbu z kostek omylem pobořil. Měla jsem z toho, jak krásně nakonec konflikt vyřešili (byť s malou výchovnou dopomocí~t~), v tu chvíli velkou radost~k~
  • 
29.11.2007 13:27:40
Promiň, ale tohle může napsat jedině blbka, která o kojení nemá ani páru.Rozsypaný zuby určitě nemá z kojení, ale z nějakejch těch slazenejch pitíček co dostává a nebo ze sladkostí.A navíc kojení dává dítěti potřebný látky v roce a více.
  • 
27.11.2007 11:10:15
No konečně rozumná ženská, je vidět, že tu používá zdravý rozum! Řeči typu:dvouletý kojený dítě mi přijde úchylný apod. fakt nesnáším a můžu říct, že radši se budu dívat na maminy, co mezi lidmi kojí svá dítka, než maminy(jestli je tak můžu nazvat)co drží cigáro a houpou kočár a vedou debatu o tom, jak odstavily dítě ani né 2měsíční a teť makaj na udržení postavy a posilují prsa, jelikož jim trochu povadla.Takový si podle mýho názoru pořídily jen moderní doplněk a né milující dítě.
kacka
  • 
20.7.2007 23:44:07
Jen chci reagovat na kojení dvouletého dítěte, které Tobě připadá divné, já na tom nic divného nevidím. Mám doma dvouletého syna, kterého stále kojím a chodím do zaměstnání, kojila jsem na všech možných veřejných místech, které si dovedu vybavit a nikdy mi to nevadilo, a pokud s tím mám problém někdo kdo se dívá to je jeho chyba. Vím, že bych měla přestat s kojením, plánujeme ještě jedno miminko, prožívám se svým synem tak úžasný pocit intimity a spojení při kojení, bude se mi hrozně stýskat až skončím a zcela jistě to obrečím. Je to právo volby každé mámy jak to udělá s kojením, ale je mi líto těch které tyto pocity nemohly prožít.
Dana Nová,2holky
  • 
13.7.2007 19:07:14
Také mám holky 2 roky po sobě a tandemové kojení mi připadalo naprosto normální do 3 let věku starší holky.Zjistila jsem totiž,že po kravském mléku měla ekzémy.Ve 3 letech jí už nedělalo problémy a sama si řekla,že ode mne už nechce.Do té doby nebyla nikdy nemocná a vzájemný vztah obou holek je bezvadný.
Markéta, jedna rok a půlletá dcera
  • 
8.4.2007 21:57:50
Kojení je nádhera a byla by škoda se o něj připravit jen kvůli předsudku nebo nějakému psychickému bloku! Mně kojení nejdřív moc nešlo, bolelo to a neuměla jsem správně dítě přiložit, ale pak to bylo tak krásné a ten pocit neskonalé něhy se nedá vypovědět. Při kojení je matka s dítětem si velmi blízko, je to úžasný pocit.
3.2.2007 17:22:37
Naprosto s vámi souhlasím, mám skoro deseti měsíční holčičku a kojíme už jen při uspávání, dvakrát v noci a pak ráno k snídani. A abych řekla pravdu nemám v úsmyslu přestat, vůbec mě netrápí co si kdo bude myslet, kdybych "nedej bože" kojila svoje vlastní dítě ať už dvouletý, tříletý... na veřejnosti. Koho to pohoršuje ať se nedívá!!! Pro dítě je to každopádně pozitivní.
A doufám že se nám podaří pořídit Kačence sourozence, tak bych ráda tandemově kojila.
Eva,jedna dcerka
  • 
12.1.2007 21:06:39
Kojila jsem svou dceru plně půl roku. Bylo to nejkrásnější období, i když je pravda, že po příjezdu z porodnice jsem vlastně nedělala nic jineho, než kojila a kojila(jo, vlastně ještě jsem přebalovala). Ale přišlo mi ti naprosto úžasné, že jen já jsem schopná se o dítko postarat se vším všudy. a tyhle chvilky byly vždycky jen naše. Nikdy nezapomenu, na ten příjemný pocit, když mě ta moje beruška při kojení hřála....
 Příspěvky 110 z 153 [Dalších 143 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.