| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mít, či nemít (druhé dítě) … to je, oč tu běží

 Příspěvky 110 z 350 [Dalších 340 >>]
nicminechybi
  • 
3.1.2019 11:37:39
Díky nevychovanosti, bezohlednosti a egoismu většiny lidí je na světě nešťastných, opuštěných nebo mizerně vychovaných či zanedbaných dětí tragicky mnoho. Měl by existovat zákon na kontrolu porodnosti, který by řešil, za jakých podmínek, smí člověk zplodit dalšího člověka. Na existenci takového zákona by měl být každý připraven výchovou už ve školním věku, aby byl všemi přijímán jako přirozená nutnost. Úmyslné nebo vědomé porušování takového zákona by se samozřejmě nekompromisně trestalo takovým způsobem, aby takový zákon měl smysl a vychovával každého jedince v ohledu rozmnožování k maximální odpovědnosti vůči společnosti.
Petra, dcera 2 roky
1.5.2010 19:31:39
ahoj bellano, vím, že je to trochu pozdě, ale teprve ted prochazim internet ohledne tohoto tematu, pro me nyni aktualniho..mam stejny pripad, asi na chlup, i s tou pocatecni kolikou a v podsatte prorvanym prvnim rokem zivota, dcera nam nespala ani v noci ani pres den, jen jsme nosili atd. no, zkratka uzili jsme si to..porod byl klikovany, tehotenstvi jsem posledni 2 mesice musela prolezet atd. ted ji budou 2 roky a ja stojim pred otazkoumit ci nemit..z dcery jsme nadseni, je uzasna, na jendu stranu bych jeste jendo mimco chtela, manzel neco vic, on prposte rodit nemusi a ani tech 9 mesicu nebude mit zahul..tak stale vaham...proto se chci zeptat, jak to u tebe dopadlo...a zda plati-jedno dite hodna, druhe zlobivejsi...druheho kolikare a rvouna uz bych asi nezvladla..i takhle to bylo obcas na bohnice...dekuju za tvoji zkusenost s 2. prckem!!!!~;((
Šárka....kluk 2 roky
  • 
7.4.2010 10:13:51
Přesně můj případ od začátku do konce a nakonec jdu do toho taky. Jen doufám že to pravidlo sourozenců, jedno hodné jedno zlobivé neplatí.....teď mám doma to hodné.
7.10.2009 10:28:12
Opravdu s Vámi nemohu souhlasit. U nás jsou životní náklady tak úměrné našim platům jako jsou náklady v cizině úměrné jejich platům. Problém zde jen je, že na chůvu, které se platí 100,- na hodinu má opravdu jen někdo a ten kdo nemá zámožného manžela, či prostě jen není tak vysoce inteligentní jako vy a nevydělává více jak 15000,- čistého na to NEMÁ a nebo to co vydělá dá chůvě - to si myslím drahá Dášo, že radši budu s vlastním dítětem doma do třech let, než abych živila nějakou ženskou. (nic proti chůvám)...
Dítě do věku třech let potřebuje z psychologického i pedagogického hlediska svou matku nejvíce. Nabouráním vztahu matka x dítě zapříčiníte (samozřejmě ne vždy) psychiku dítěte...tyto problémy se pak s dítětem táhnou do dospělosti. Když jste tak chytrá, tak by jste tohle měla vědět.
Nezastávám názor, že by stát měl rodiny sám vyživovat, to v žádném případě. Každý by si měl uvědomit, že hold bude mít tolik dětí, na kolik jich má a neměl by mít děti jen proto, že mu stát dá spoustu peněz....ale zase tak dokonalé to v ČR opravdu není.
Osobně si myslím, že by klidně mohli škrtnout porodné, pastelkovné a já nevím co ještě, ale že žena dostane od státu 7600 měsíčně po dobu třech let považuji za správné.
S vámí nesouhlasím hlavně ve vztahu k původnímu článku. To co tam psala, jsou jednoznačné a normální pocity ženy na mateřské, které ale vy nemůžete znát, jelikož právě máte tu vaší chůvu. Máte čas na sebe, můžete jít sportovat (máte na to keš a taky chůvu), máte čas na manžela, nejste unavená, můžete jít pracovat a do společnosti (protože na to máte).
Nevím kde žijete, jestli v ČR nebo v cizině...ale Váš manžel a Vy patříte k těm šťastnějším tak si toho važte a nemyslete si, že tak žijí všichni.
7.10.2009 10:16:51
Vážená paní Dášo. V cizině žiji už několik let, mám dvě děti a Vaše tak říkajíc moralizující řeči opravdu nejdou vystát. Nejen že neustále poukazujete nato, jak jste chytrá, kolik řečí umíte a kolik že to máte kamarádek v cizině, ale pravděpodobně žádné děti nemáte a neumíte si ani představit, jaké to je. Pokud žena chce žít v cizině musí se přizpůsobit jejich podmínkám. Tudíž i tomu, že bude na mateřské 4 měsíce. Není to ale její jediná možnost, má také tu možnost volby.
Náš stát se k rodinám chová slušně a zajišťuje jim přežití. Neumím si představit, jak by to zvládali rodiny bez pomoci, když manžel nosí domu jen 12 tisíc a jenom za nájem daj 6. to co tu říkáte je diskriminující a až pobuřující. Na nějaké socialisty či "komunisty" zapomeňte. ČR je sociální stát na rozdíl od nespecifikované ciziny, kde žijí vaše kamarádky. Takže to tady tak chodí. Je to podpora porodnosti a bez dětí budeme mnohem víc v haj...lu než kdyby nám stát dávala mnohem víc. Takže prosím nechte si svá moudra do doby než budete mít vlastní dětí, minimálně dvě a budete mít vyzkoušeno vše...žít tady a také v cizině.
~Rv
aa
  • 
5.12.2008 17:18:40
Vždy, když se někoho zeptám, jestli má dotyčný sourozence, tak mě odpověď překvapí. Mám dost přátel bez sourozenců a musím se jich zastat, pomůžou, když potřebuji a nějaká jedináčkovská sobeckost se u nikoho z nich zatím neprojevuje. To jsou tedy mé zkušenosti.
Jarka
  • 
5.12.2008 16:48:29
Omlouvám se pisatelce, ale ve Vašem článku se celkem zřetelně projevují rysy Vámi tak vychvalované "jedináčkovské" povahy. Prostě na prvním místě "JÁ" a moje pocity a potřeby. Dnes již jistě máte minimálně dvě děti a věřím, že jste dospěla k názoru, že to bylo dobré rozhodnutí. Přeji vše dobré!
  • 
21.11.2007 20:02:16
ahoj,chcem sa spytat na tvoj nick kicina. To je tvoje priezvisko? a nepoznas niekoho kto sa vola Demeter Kicina. dakujem.
Gabka
  • 
4.9.2007 12:00:27
Tak s tímhle natuty souhlasím.Je to velmi vtipný článek a napsaný,velmi velmi pravdivě.Jsem máma 17měs.chlapečka,10měs jsem kojila a byla jsem teda řádně nateklá!!!rodila jsem 36hod,nakonec císařem a poslíčky měla asi 14dní.mám z toho hrůzu v očích,ale chci i přez to všechno jít opět do toho.Pže si myslím,že druhé těhotenství i tu péči o miminko,člověk už tak moc neprožívá,ví o čem to je a co má popř.dělat,kdyby náhodou...a myslím si,že si to opravdu už i více užije :)
Marťule, těhulka+Ondra @ roky
  • 
25.2.2007 13:43:28
Zdravím maminy,
článek se mi líbil a docela jsem se při něm pobavila, asi proto, že sama čekám druhé dítě a rozdíl mezi našema klukama bude něco přes dva roky. Obě děti jsme "neplánovali", ale chtěli a moc se i na druhé těším. je to pro mě dar. asi jsem citlivka nebo ze staré školy, ale i přes všechny obtíže bych našeho prcka, a doufám, že i to druhé miminko, nevyměnila za nic na světě!!!
Protože mám kamarádky, které děti mít nemohou a nebo se o ně snaží rok, dva, tak znám i druhou stranu.
Takže milé maminy, pokud se rozhodujete o druhém nebo prostě dalším dítěti, tak si koukněte do duše, co bychom si bez těch našich řvoucích miláčků počaly? Jak by byl život smutný...

 Příspěvky 110 z 350 [Dalších 340 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.