| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Agi a zvěř, aneb Mauglí a jeho parta

 Příspěvky 110 z 67 [Dalších 57 >>]
15.6.2007 14:07:53
Velice ráda jsem si přečetla povídání o kočičí smečce a Agátce. Dost popsaných momentů jsme totiž zažili taky.
Před více než čtyřmi lety jsme koupili domek na polosamotě a jelikož nám občas chyběla společnost, pořídili jsme si kocourka, kterého ale brzo zajelo auto a pak jsme přišli rychle i o dalšího, kterého jsme si vzali z útulku. Zařekli jsme se s mužem, že si už nikdy žádné zvíře k nám nevezmem, ale osud k nám zavál potulnou kočičku, jež se nechtěla nechat odbýt a vytrvale kroužila v zimních vánicích a mrazech kolem domu...Tak nás přemluvila a my jí vzali domů. Během dvou měsíců nám porodila čtyři koťata a bydlí u nás se svou nejstarší dcerou dodnes.
Jisté obavy mě přepadli před cca dvěma lety, kdy jsem se dozvěděla, že budeme mít mimčo. Zuzanka se narodila a my čekali, co na to naše domácí dámy - Kačenka a Rozárka, které byly doteď doma jediné "hvězdy".
Nejdříve ji jen opatrně očichávaly a při jejím pláči mizely pryč. Postupně si ale na sebe zvykly natolik, že se na ně malá řehtá, tahá je za ocasy, válí se po nich, vozí je na autě i v kočárku a vůbec je pořád všelijak morduje... A co na to naše kočičí holky? Nechají si od ní líbit opravdu skoro všechno ( hlavně starší Kačenka ) a provokují ji k ještě větším lumpárnám.
No, je na ně zkrátka super pohled a jsem ráda, že se nenaplnily naše obavy, že by Zúze ublížily. Myslím, že se nám život s kočičími kamarádkami daří skvěle zvládnou a ony zkrátka patří do naší rodiny.
Tara
  • 
16.4.2007 15:49:25
NO paní zřejmě nemá doma kočku, protože zkuste to zařídit tak aby kočky nepouštěly chlupy. Nemožné.:-)
Tara
  • 
16.4.2007 15:49:11
NO paní zřejmě nemá doma kočku, protože zkuste to zařídit tak aby kočky nepouštěly chlupy. Nemožné.:-)
Tara
  • 
16.4.2007 15:48:16
NO paní zřejmě nemá doma kočku, protože zkuste to zařídit tak aby kočky nepouštěly chlupy. Nemožné.:-)
  • 
12.5.2006 18:25:33
Já mám taky "jen" jednu kočku. Lucinku ze začátku obcházela obloukem, teď se už odváží vlést mi na klín, když Lucinku chovám. Taky by ráda spala mezi mnou a Lucinkou, když si ji ráno bereme do postele:-)).
Lucka si kočky všimla teprve před pár dny, dost nevěřícně na ní koukala:-). Máme dva měsíce. Tak uvidíme, co s tím lezení bude, taky jsem to slyšela. Hlavně aby pak začala i chodit:-).
Eva
Jo + 2
11.5.2006 11:57:47
Článek mne moc pobavil. My máme doma sice jen jednu kočku, ale přivítání Nikolky proběhlo úplně stejně rovněž i vývoj Nikolčiny přízně ke kočce Sáře.
Doktorka na rehabilitaci nám dokonce říkala, že děti v domácnostech se zvířátky (či staršími sourozenci) se naučí často rychleji lézt než jiné děti.
Toranoko
  • 
25.4.2006 15:29:06
Hmmm....no prave...my meli na vyber ven/do postele, jelikoz jsme bydleli v jedne minimistnosti, co byla zaroven kuchyn, obyvak, loznice a pracovna a vubec vsechno. Na verande se netopiloa nechat mesicni stene v listopadu venku proste neslo, umrzlo by. Takze vlastne ten pes spal na gauci.....my taky :-)).
A jak si zvykne, uz ho nemuzes jen tak nechat za dverma, to by asi nepochopil, myslel by, ze se na nej najednou zlobime a ne ze vlastne najednou mame o mistnost vic.
24.4.2006 12:29:09
Milá Bellano, Tvoje články jsou fakt úžasné. Viděla jsem v tom přesně sebe a naše dva upíry, co se navenek tváří jako kočky. Mám holku a kluka, oba černí. Holka je taky z útulku asi stejná povahou jako Arwen, ikdyž se nechá hladit, ale to je tím, že jsem jí v jejím dětství musela den co den "znásilňovat" :). Měla to v útulku těžké, od miminka byla zavřená v kleci, tak mi chvíli trvalo vrátit jí sebevědomí šelmičky. Jinak je ale taky mistr světa, nad ní není, je nejlepší a nejšikovnější na světě, všude byla, všechno zná a vůbec nás nepotřebuje. Dělá nám milost, že tu s námi bydlí a jakmile je příležitost, utíká mi ven i centimetrovou škvírkou ve dveřích. V zimě jsem jí schválně pustila do sněhu. Chvilku stála na 3 a pak se rozhodla, že si počká na jaro :)
Druhý upírek je kocourek, ten je z domácího depozitu pí. Ondráčkové (Útulek pro opuštěná zvířátka), mám ho od 1 měsíce a skutečně by se pocity, když jsem si ho vezla domů daly přirovnat k tomu, když jsem si vezla miminko. Jenže kocourek je dodnes miminko, je to takový mazlíček uzlíček, doma jsem ho ještě asi 14 dnů kojila a mám s ním silné pouto. Ale bude to stejný truhlík jako Ole. V životě jsem neviděla spadnout kočku na bok, náš kocourek to umí. Nikdy jsem neviděla kočku, která nedoskočí tam, kam si to vyměří. Náš kocourek to umí, jednou při skoku ze stolu na lednici nespočítal vzdálenost a letem na lednici jen prohrábl :). Smála jsem se ještě za hodinu. A je stejný bufeťák, cokoli nechám položeno na kuchyni, kus chleba, karbanátek, polívka, pizza, prostě všechno co se dá ochutnat ochutná. Když je to v sáčku nevadí, jí se to i se sáčkem.
A do toho všeho přišlo miminko.
Já se tedy bála přijetí našeho miminka, hlavně od kočky, protože je nesnášenlivá vůči dětem. Naštěstí vše dopadlo dobře a přesně jak píšeš Ty, syn mi začal lézt proto, aby dosáhl na kočku, postavil se poprvé proto, že kočka byla na posteli a on na ní potřeboval dosáhnout a podezřívám ho, že ze stejného důvodu začal i chodit.
Teď mu bude rok a nastává období neustálého honění kočičích tvorečků po bytě a pokusy o mazlení se s nimi, ovšem tím krásným neohrabaným miminkáckým způsobem. Zatím to moje číči snáší, tak doufám, že vše bude idilické i nadále, ikdyž bude čím dál méně míst, kam před ním prchnout...
Jediné, čím se trápit nemusím je otázka, kterou si kladeš, jak se Tvá dcerka cítí, zda jako človíček nebo čičíček. Já totiž vím jistě, že naše kočky se cítí být lidmi, takže tím je vše vyřešené :)
23.4.2006 16:31:38
Lucinko, tu situaci s chlebíčkem mi moje fanzatie hned zpodobnila v živých barvách :-))) Ano, tohle opravdu chápou jenom kočkaři :-)))
23.4.2006 16:03:48
Moc se mi tohle psaní líbí. Úplně vidím naši domácnost s celou smečkou a naši malou Elišku mezi nimi. O dalších dvou starších dětech ani nemluvím.
Jsem chovatelkou britských koček. Doma jich máme 7. Tento příspěvek (a ještě další články o soužití dětí s kočkami) mě přinutil k vytvoření další stránky na mém webu. Zapracuji na něm a potom napíšu adresu, aby si každý mohl udělat obrázek, jak to u nás vypadá. Děti s kočkama, nebo spíš kočky s dětma???

A lidé, kteří se staví ke kočkám (nebo k jejim chlupům a ostatnímu) spíše s odporem, alespoň k nám nechodí. Jedna naše kamarádka kdysi zažila cosi podobného, co tady popisujete. Kočka jí sežrala chlebíček téměř z ruky. Od té doby u nás nebyla :-) O návštěvy, které se chovají, jakoby se štítili ani nestojím.
Fandím Vám a plně rozumím. Tyto záležitosti beru také jako zpestření dne, o kterém si můžeme povídat pouze s lidmi, kteří toto chápou.
 Příspěvky 110 z 67 [Dalších 57 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.