| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme (ne)našli ten správný dudlík

 Příspěvky 110 z 55 [Dalších 45 >>]
Milena
  • 
21.5.2008 17:49:00
s radosti jsem si precetla prispevek, stejne se moje nyni 10ti letá dcera naucila dudlat polstarek - muchlacka, nicmene poydeji presla na cokoli vcetne plysaku:) stemi jsme oslavili i 10té narozeniny a testim se na svatbu:) ...
  • 
5.10.2006 12:22:27
Ahoj, nevím, jestli to někdo ještě budete číst, protože Vaše příspěvky jsou starší, ale nutně potřebuji poradit:
Za 1,5 měsíců čekáme druhé miminko, takže bych za normálních okolností v téhle době dceři dudlík nebrala. Jenže ona ho prokousla a my jsme měli vždy jeden, a když už byl fakt hrozný, tak jsme koupili nový, pokud možno i se stejným obrázkem. Jenže malá si vypěstovala ošklivý zlozvyk, že dudlík otírala o všechny možné látkové plochy, čímž ho dost zdeformovala (latexové dudlíky se trochu zdeformují i normálně, ale tohle je síla...). Teď jsme začali chodit do jedné soukr.školky, protože mám rizikové a fyzicky jsem nezvládala celodenní péči. Dudlík tudíž má ve školce občas i přes den. Jenže postupem času byl tenčí a tenčí. Všude možně jsem se snažila sehnat se stejným obrázkem, ať jí aspoň trochu oblbnu, ale nepovedlo se. Nakonec jsem to riskla a koupila podobný. Neujal se. No a včera nám starý dudlík praskl... Nechala jsem jí s ním spát, ať mi při odvykání pomůže o víkendu manžel, ale ve školce, kam jsem dnes donesla nový i starý, mi řekli, že je to nebezpečné. Nevím, co mám dělat. Už párkrát jsme rozbité dudlíky "slavnostně" vyhodili, ale jednou onemocněla a podruhé měla druhý úplně stejný, který jsme překřtili no "školkový". No a ten je teď roztržený...

Ještě mě napadlo koupit větší velikost, že by to třeba bylo podobné té deformaci (následkem čehož je ten rozbitý dudlík větší, než má být, ale hlavně hodně tenounký...).

Prosím, poraďte!!!

T.
Jitka
  • 
5.10.2006 10:48:33
Ale o tomhle jsem přeci v příspěvku nepsala. Psala jsem o tom, že nerozumím proč někdo nutí dítěti dudlík už první den v porodnici, když ještě o miminku nic neví (Prostě jen tak mu nutí dudel)! Nejsem odpůrce dudlíku, když jsou problémy a když je k jeho používání důvod :-)!!!!
Magdalena, Magdala+Haňula
  • 
3.10.2006 10:26:25
Nedá mi to a musím reagovat na váš příspěvek. Dudlík používáme od 5-ti měsíců. Představte si, že třeba vaše dcerka bude stále trpět kolikami i po 6-ti měsících věku. Dáte jí napít. Nepomůže, za chvíli zase. Víte co se bude dít? Bude zvracet. Tak je to u nás.
Magdalena, Magdala+Haňula
  • 
3.10.2006 10:07:45
Od roka se dcerka budila v noci pouze jednou a to jsem si jí brala k sobě. Dudlík jí s pusinky vypadl a spala stále dál. Ve spaní jí nechyběl.
Jitka, 1 dcera
  • 
21.9.2006 21:21:58
Nechápu proč někdo nutí dítěti dudlíka dřív, než se začne jakkoli projevovat. Samozřejmě pokud je dítě savé, že by celé dny nedělalo nic jiného a sálo si ručičky a snědlo palečky tak rozumím tomu, že je snaha jaksi dát dítěti dudlík a pokud jej odmítá tak najít ten pravý. Ale nerozumím tomu, proč mu dávat dudel už první-druhý den života, když ještě vůbec nevíme jak se dítě projeví dál a jaké vlastně bude. Moje dcera v porodnici taky sála prstíky a pěstičky, protože jsem byla po císaři a neměla jsem 5 dní mlíko - takže to bylo z důvodu hladu zcela pochopitelné, ale vůbec mě nenapadlo jí dát dudel. Od doby co plně kojím jsem ji neviděla s rukou v puse. Chtěla bych vydržet bez dudlíku a zatím to funguje, mám první dítě a tak myslím, že mám dost času na kojení a přiložení ji k prsu kdykoli chce sát nebo dudat nebo jak to nazvat. Navíc musím přiznat, že je zatím zlatíčko a je prostě v pohodě! Až budu mít druhé dítko, které bude nervní, plačtivé, rozrušené, savé tak mu dám dudlík... ale až zjistém, že je takové. Až zjistém, že jiná cesta není.
Katka
  • 
31.7.2006 9:40:28
Ahojky holky, myslím, že plínka na cucání u miminek je v pohodě. Ovšem viděla jsem závislost i na cucání plínky. Bylo to u čtyřletého chlapečka. Když už byl přes den unavený nebo rozmrzelý, začal ji hledat po celém domě. No a pak žužlal, což ho uklidnilo a uspokojilo. Nejlepší bylo, když už byla hezky ožužlaná a "smradlavá", čisté bral jen ve velké krizi. Takže, řekla bych, že tu platí to, co u dudlíku. Pokud se děti samy plenky v nějakém věku nezřeknou, je asi lepší je odnaučit.
19.7.2006 8:29:17
Naše 3 měsíční dcerka, také odmítá dludlík. Snažili jsme se jí naučit ho "dudlat", ale bohužel bezvýsledně. Když se jí pokoušíme dudlík dát teď, bere to spíše jako hru a příjde jí strašně směšné, když ho vyplivuje (mně to po 20 min snahy směšné nepřipadá, ale už jsem si zvykla). Jako náhradu za dudlík si vybrala hřbet své ruky nebo případně používá co nejvíce prstů a pokud možno co nejhlouběji, někdy si až říkám, že mám doma bulimičku :o)), protože to má za následek blinkání mlíka. Každopádně bych jí, ale na dudlík chtěla naučit protože jak jsem někde četla: "Dudlík se vyhodí, ale palečky jí nikdy usekávat nebude"
eva
  • 
26.6.2006 10:52:20
Jirko,u nás byl ten samý problém.Než se narodil malý,tak jsem dostala od kamarádky (dealerky Chicca) spoustů nádherných věciček,včetně hromady dudlíků.Letěly hned všechny obloukem z papulky ven.Ale vyhrála to obyčejná modrá kopretina za 18 Kč.A když byly modré kopretiny nedostatkové zboží,musely být použity i růžové :-))))
J&M
25.6.2006 23:59:33
Je to všude stejné, my taky měli problém s dudlíkem. Náš malý drobeček si oblíbil úplně obyčejný latexový dudlík - a navíc větší velikost. Ty krásné, drahé pliveme a vůbec nechceme. Když měla nastat výměna dudlíku za nový, nastal velký problém. Všude jsou "značkové" a drahé dudlíky, ale po celé Praze nikde žádný obyčejný. Celá rodina byla v pohotovosti a sháněla a sháněla. Až nakonec babička byla úspěšná a v malé drogerii se jí podařilo poslední dva dudlíky za 16 Kč koupit. Předtím druhá babička koupila i speciální, s mazážními bobulkami na dásně, ale stále marný boj. Někdy je to komický pohled. Prcek, oblečen do nového oblečku a na řetízku dudlík jako malý sociál. Ale hlavně když mu chutná a zapomene na cucání palečků a celé ručičky
 Příspěvky 110 z 55 [Dalších 45 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.