| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku On si písknul!

 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]
Eva , Evička a Vašík
  • 
24.3.2006 20:57:51
Já jsem slyšela, že za doby hluboké totality stál jeden prodavač na cosi frontu a když na něj přišla řada, zeptal se: "Čím mohu posloužit?" :-)
Jana
  • 
22.3.2006 19:27:21
No jo ,jasně:-)Když já si vzpomenu na ty,co učily mě.Asi byly ještě chudinky postižené režimem (samozřejmě ne všechny,některé byly skvělé-byly samy sebou),autorita dospělého je nenapadnutelná,ví vše nejlíp a nedej bože,že by žák věděl víc....Fakt se snažím,všechno samozřejmě nevím,někdy řeknu,že to nevím a do příště vyhledám v literatuře,někdy zadám za dů.Někdy improvizuju.Děti jsou dnes o hodně vzdělanější a víc se ptají-někdy jen zkouší:-) :-(.
22.3.2006 7:11:50
Já si na učitelky fakt nestěžuju. Kromě jedné, která mě shodila před celou třídou, když mi oponovala, že velryba není savec (probírali jsme zrovna savce a já jsem se chtěl pochlubit, že vím něco víc, tak jsem při vyjmenovávání savců vítězně prohlásil: "Velryba". Na to mi učitelka řekla, že je to blbost, že velryba není savec a že je to jenom pohádka z Patnáctiletého kapitána. Dodneška jsem jí to nezapomenul...ale odpustil:-)
Ono něco jiného je, když je člověk s tím učitelem (učitelkou) furt zavřený ve třídě a něco jíného je, když s ní (ním) jde třeba na večeři. Jako puberťákovi vám například veškeré zákazy a příkazy ve škole připadají jako "vopruz" a je dost těžké se přizpůsobovat.
20.3.2006 19:24:20
To je mé krédo, a vím, Kapičko, jaké je to učit puberťáky i vysokoškoláky. Bohužel, občas nacházím v obou skupinách mnoho společného. Tedy: Ještě nikdy nikdo nic nikoho nenaučil proti jeho vůli. Všechno, co člověk umí, se naučil sám. Učitel mu může jenom pomáhat. A není jeho povinností přicházet do učebny tu se zelenými vlasy jako klaun Šáša, tu pořádat veselé kvízy na téma holocaust (aby získal pozornost). To nejdůležitější, co si podle mě mají lidé přinést ze školy, je respekt k druhým bytostem (mezi něž mimochodem patří i učitel/ka), odpovědnost a sebeúcta. Pak už jde studium samo.
Jana
  • 
20.3.2006 18:59:59
Ahoj Vladane,jsem taky učitelka a moc jsi mě pobavil-v obou případech,fakt je,že některé poznámky stojí za vytesání do skály-je to sranda.Taky jsem jich už pár napsala a pak se později celkem chechtala,co jsem to zplodila v tom daném rozrušení :-).Myslím,že učitel si ze sebe musí umět dělat srandu,jinak je to zpuchřelec a výuka,ale i jeho autorita nestojí za nic.Nejsem zase tak moc stará,učím kolem 5let,ale nejlepší je,když se se žáky zasmějeme.Je pak lepší atmosféra a líp se i učí a něco po dětech(někdy už skorodospělých)chce.
Mimochodem,jasně houpat se je nebezpečné,rozražená hlava,otřes mozku atd.Ale občas si písknout se musí:-))i vykřiknout bez vyvolání a oponovat atd.Jsme přece jen lidi a děti ještě víc spontánější.Takže takhle to vidím já.Hezké jaro-snad už...
kiri
  • 
20.3.2006 14:25:17
:-)) :-)) Teď jsi mi Martino připomněla, jak jsem jednou při loučení řekla:
"Dál vám přeju krásný příjemný den, děti moje." (jako když jdu někdy ze třídy )... jenže jsem se loučila u domovních dveří se svými rodiči. :-))
kiri
  • 
20.3.2006 14:16:26
Kapičko - mi to povídej. Některé své kolegy a protože i dále studuji, tak také své vyučující, bych někdy s chutí přetrhla vejpůl.
Co je člověku platné, když se v žákovi snaží vzbudit chuť do matematiky a pak přijde paní učitelka anglického jazyka a přímo před třídou prohlásí:

"Angličtinu se učte. Tu budete potřebovat a né matiku. Já neumim ani procenta a taky se uživím."

V tu chvíli jsem nevěděla, jestli mi to uši berou správně.
Martina
  • 
20.3.2006 10:52:15
pozor, magoří nejenom učitelky. Pracuji na call centru a když jsem jednou jela autobusem, stála jsem úplně vepředu u řidiče, tak jsem mu při vystupování řekla: "Děkujeme za zavolání a přejeme hezký den...". Hádám, že takhle hezky se s ním ještě žádný cestující nerozloučil 8-)))
20.3.2006 10:34:47
Hanko, nevím, proč by ta pomoc rodičů s úkoly byla nezbytná. Já jsem na základce taky byla mezi nejlepšími ve třídě, ale doma mi s úkoly nikdo nepomáhal. Však to byly moje úkoly, ne? Samozřejmě jsem se mohla zeptat, když jsem něčemu nerozuměla, ale u úkolů se mnou neseděli. Totéž dělám se svými dětmi, a osvědčuje se mi to.
Danuš
  • 
19.3.2006 20:12:17
... stejně jako lidé vykonávající jiné povolání.
 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.