| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nekonečné čekání na Terezku

 Příspěvky 110 z 375 [Dalších 365 >>]
kulik
  • 
24.2.2009 8:48:16
Myslím si,že je to dost citlivé téma a je na každém znás jakou cestu si zvolíme. Když se mimčo narodí zdravé a teprve pak se mu něco stane tak na výběr nemáme a musíme se o něho postarat,ale pokud je ještě nenarozené můžeme se rozhodnout. Ne kždý totiž má na to postarat se o takové dítě a z mého pohledu je pak v takovém případě ho dát raději pryč než kdyby se narodilo a pak by jsme se nedokázali o něho postarat a dali ho do ústavu.
jan
  • 
22.2.2009 8:34:03
Doufám, že to nebudeš uvádět do extríému Ty, pokud postižení dítěte vznikne při porodu nebo pokud Ti spadne z přebalovacího pultu nebo se vymele na tříkolce. Když by ochrnulo nebo mělo následky na mentálních funkcích, to ho zavraždíš, nebo se o toho dementního ležáčka budeš láskyplně starat? Co si zvolíš?
V prenatálním stadiu je to totéž, jen vy někteří lidé neumíte pochopit, že mnozí lidé milují dítě již tehdy.
PajaMM
13.12.2007 18:32:29
Ale v nekterych situacich zachrani zivot nebo psychiku matky...ale to je jedno, to nevyresime...a uprimne, ja uz ani nemam silu. Zrovna mi neni dobre - tehotenske radosti, tak se omlouvam.
Ráchel, 3 děti
  • 
13.12.2007 17:15:57
a jak to teda, Danielo, je? Já neobhajuju styl diskuse na těch zmíněných stránkách, ale i já si myslím, že potrat zabití dítěte je a to je podle mne špatně vždy. Znovu opakuju, že to mi nedává právo někoho soudit, zrovna tak, jako nemám právo soudit kohokoliv jiného za cokoliv jiného. Nepřipadám si jako "lepší člověk". o to tu vůbec nejde. Ale potrat považuji ze samé podstaty toho skutku za špatný.
PajaMM
13.12.2007 17:06:53
Rachel,
na tech strankach se dozvis, ze potrat je vzdy a nutne spatny a vrazda. Coz my se snazime vyvratit a ukazat, ze to tak neni. Neobhajuju sebe ani sve rozhodnuti, to nemam zapotrebi. Stejne na to vzdycky zustanu sama s manzelem, nikdo jiny mi nepomuze.
Ovsem pokud to tak cele chapes, neberu ti to, mozna to tak vyzniva, ovsem neni to mym umyslem.

Ráchel, 3 děti
  • 
13.12.2007 16:57:48
Danielo, píšeš: neslo o to, proc tam chodim diskutovat. Ja jen chtela poukazat na to, jak Eva taky umi psat, jak umi cilene ublizovat a byt zla. Ackoli tady psala, jak nikoho nelame atd.. O to slo...

Nejsu padlá na hlavu, to jsem pochopila :-) Nicméně jsem se tě na to zeptala, to snad můžu ne? K tvé odpovědi na toto téma pro Bebíčko: není to myslím tak, že nechceš nikoho přesvědčit. Chceš přesvědčit mladé lidi o tom, že existují situace, kdy "správné" řešení neexistuje, tzn. chceš je přesvědčit o své relativizaci pravdy. Já tě nekritizuji za to, že se o to snažíš, ale bylo by fér to přiznat. Já se klidně přiznávám, že stojím o to přesvědčit tady alespoň třeba nahlížející, že některé věci mohou být pouze černé nebo bílé...

Jinak já bych ty věci tak, jak je napsala Eva, nenapsala, ale zároveň se jí nedivím - to, co tady cituješ, je jen část diskuse, která má svůj kontext. Mně při jejím čtení připadalo, že v té diskusi jste s manželem (a s dalšími diskutujícími) natolik ostře ragovali na její mnohem mírnější příspěvky, že z toho pak snadno může vzniknout takováhle přestřelka... Takže ta diskuse mi nepřipadá úplně v pořádku, ale jaksi ani ze tvé strany. A připadá mi trochu nefér na ni dávat sem odkaz ve chvíli, kdy se Eva nijak drsně neprojevuje. Ale asi máme jinou internetovou etiku...
PajaMM
13.12.2007 12:03:32
Bebicko,
tech mladych tam chodi moc....hlavne mladych. A udelaji se jeden obrazek, pak to hlasaji dal...asi by ses divila.
PajaMM
13.12.2007 12:02:46
Lindo,
tak mne to tedy ani na takovem webu odpovidajici neprijde. Porad se da diskutovat slusne a nezranovat - coz tam mnozi umi, ac jsou jineho nazoru nez my.
Bebíčko
  • 
13.12.2007 9:24:01
Danielo, mladý lidi jsi nazory nedělají podle takových spolků. Já si vybavuji jak jsme z nich měli spíše srandu, dnes se divím že je do škol vůbec pozvali. Jedno plus to mělo, udělali jsme sbírku pro maminky do azilovýcho domu, to bylo fajn.
Linda
  • 
13.12.2007 9:17:30
No, Daniel, neber to osobně, ale na takovém webu mi to přijde odpovídající úroveň diskuze.
 Příspěvky 110 z 375 [Dalších 365 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.