| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Od porodu doma, přes porodní dům k porodu v porodnici

 Příspěvky 110 z 215 [Dalších 205 >>]
  • 
4.6.2006 23:31:35
Ahoj Hani, tvůj příběh (první těhotenství) mi něco připomněl. V prvním těhotenství jsem se cítila na tolik dobře ža jsem koketovala s porodem doma, ale manžel se bál, takže porod ve Vrchlabí do vody bez nástřihu vlastně SUPÉR, ale přeci, je to nemocnice a PA nebyla zrovna dle mého gusta :-) Jsem opět těhotná a manžel neodmítá porod doma, ALE...... především jsem ještě na počátku těhotenství. Konečně můj dotaz mohu se zeptat od kud jsi? Nějak mi uniká porodní dům, jelikož ten v Praze na porody zatím není a jinde v ČR snad není. Moc a moc děkuji za odpověď.
16.3.2006 22:08:16
Pokud je nutné podat léky během porodu, natož ho ovlivnit tak zásadním způsobem - vyvolat, tak se jedná o důvod k přesunu do porodnice(i v průběhu plánovaného porodu doma). Těžko soudit, jak by porod probíhal, kdyby k tomuto zásahu nedošlo. Každý zásah do běhu porodu může mít spoustu nečekaných následků, proto se porodní asistentky mimo porodnici věnují výhradně přirozeným porodům.
Apolena.
3.3.2006 11:34:19
Martino,
a proč by s tebou proboha nějaká dula měla něco dělat, natož DOMA? Víš vůbec, kdo je to dula a jaký je rozdíl mezi ní a porodní asistentkou? Víš, za jakých podmínek je porod doma bezpečný? Víš, kdy NENÍ možné doma porodit? Víš o porodu doma aspoň vůbec něco? Nebo víš aspoň něco o dulách?
A nebo tady jen tak plácáš do větru?
PajaMM
3.3.2006 10:28:34
Martino,

myslim, ze tak to neni....

Zadna z "domorodek" neriskuje zdravi svoje ani miminka...

A pri popisu tveho porodu - ja v tom moc zkusena nejsem, jen co jsem tu cetla od domorodek a PA - kdyby ses neotvirala, PA by te doma rodit nenechala, jela bys supem do porodnice....

Takze nechme kazdemu volbu, kde a jak bude rodit...chce to jen zlepsit podminky, aby domorodky nebyly povazovany za to, co tu popisujes - hazarderky s zivoty....
Martina
  • 
3.3.2006 10:22:33
souhlasím. Stejná situace doma by ale mohla znamenat smrt i pro matku. Určitě, pokud je porod natolik překotný, že není zbytí, než porodit doma, nebo se rodička nemůže dostat do porodnice (závěje apod) prosím. Na druhou stranu, celé si to plánovat nadoma je podle mě dost riziko. Hodně se mluví to "návratu k původním tradicím rození doma", ale nikdo už nehovoří o tom, kolik dětí tenkrát umíralo kvůli komplikacím, které by chirurgický tým v pohodě zvládl.
Moje těhotenství bylo v pořádku, všechno bylo perfektní, porod začal v pohodě, akorát jsem se neotevírala. Po císaři řekla lékařka manželovi, že by se nám bobek asi těžko narodil normálně, protože měl velikou hlavičku, která by zřejmě neprošla. Nedovedu si představit, co by se mnou taková dula (tím ale nechci znevažovat jejich práci) u mě doma dělala.
Já osobně jsem byla ráda, že jsem v porodnici, která má super neonatologickou jednotku, přijímá všechna riziková těhotenství z okolí, má skvělý chirurgický tým.... a je úplně nová, krásná... V případě komplikací mě ale hlavně zajímá, že se mi dostane profesionální péče.
Neberu nikomu jeho názory, pokud má někdo špatné zkušenosti z porodnice, věřím, že hledá jiné možnosti. Tohle dokážu pochopit. Nechápu jenom to, že staví rádoby příjemné zážitky nad zdraví svoje a svého dítěte. Na takový hazard nemá nikdo právo.
cizinka
  • 
28.2.2006 10:47:56
Olino, to jsme uz vyjasnovali s Peggy. Precti si to, abych nemusela opakovat a precti si pozorne doplneni od Aidy o perspektivach umrti v dusledku silneho krvaceni po porodu. O Aide skutecne nejde rict, ze vi o domacich porodech malo. Zastanci domacich porodu maji svoji argumenty, ktere pochopi i nekdo bez medicinskeho vzdelani. Nemusim vystudovat porodnictvi, abych mohla posoudit, kdo siri bludy o "nezodpovednosti" domorodek. Nemusim verit ceskych doktorum (kteri jsou linnejsi a arogantnejsi banda nez kdekoliv jinde. Jsou mezi nimi svetle vyjimky, abych nebyla obvinena se zobecnovani). A nemusim fandit ceske totalitni zvyklosti kritizovat kazdeho, kdo zije nebo jedna podle sveho rozumu a svedomi, a ne podle dominantniho vzoru.
Olina
  • 
27.2.2006 20:12:14
Já jsem s tebou mluvila o tom, že prezentuješ svoje amatérské medicínské vědomosti jako bys tomu rozumněla, což považuji za nezodpovědné.

Střílíš tady od boku domněnky o děložním krvácení a vyjití placenty a to mi u tebe, která jsi tak citlivá na přesnost a informovanost u ostatních připadá opravdu neoprávněné.
25.2.2006 11:04:24
Já by jsem doma nerodila protože se neotvírám a rodím kolem 18 hodin. Ale pokud by jsem měla "pohodové porody" rozhodně by jsem neváhala.
Nechápu proč se většinou ty co rodí v nemocnicích snaží "těm druhým" vysvětlit jaké jsou špatné matky a jak hazardují s životem svým i dítěte.
Mimochodem máme smutnou zkušenost s tím že ani ta nejlepší lékařská péče nezaručí to že se z porodnice vrátíte s miminkem v náručí.
Katka3
  • 
24.2.2006 23:42:48
No jak říkám určo je to Bob a dělá si prdelky
Katka3
  • 
24.2.2006 23:27:50
To nic Květo, třeba je to Bob :o)
 Příspěvky 110 z 215 [Dalších 205 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.