| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je mi třiatřicet a nemám dítě

 Příspěvky 110 z 536 [Dalších 526 >>]
Luca
  • 
19.4.2011 9:41:13
Tak toto opravdu vypada na hodne "tolerantiho" cloveka :o)))) Primo ukaznove.....
Jitka
  • 
19.4.2011 9:37:04
Teda toto je nazor na ktery musim reagovat. Kdo to psal? Chlap co NEMA ani paru o nicem co se zde pise a zminuje. I kdyz deti mate, nemuzete nidky projit takovyma psychickyma, hormonalnima atd. zmenama. Vy to prozivate po svem a urcite i na 100%, ale tak jaky my zeny nemuzeme citit co vy, muzi se nedokazou vcitit do nasi situace. Tato zena absolutne neodsuzovala zadnou matku, jenom citovala jejich VLASTNI nazory (mimochodem, ja mam ty stejne zkusenosti, rozhodne znam vice matek, ktere se "trapi" nez ty, ktere se teteli blahem ze se jim narodilo mimino). Nemyslim si ze soucasna spolecnost je pripravena respektovat ty, ktere se rozhodnout jit smerem bez deti. A navic si myslim, ze autorka clanku nerekla, ze deti mit nikdy nechce, jenom ze nechce byt skatulkovana a jenom proto, ze ji je 33 let MUSI mit dite, tak jak to spolecnost vyzaduje. Kazda to prozivame jinak a bohuzel, zeny po 30tce jsou kamenovany proc jeste nemaji dite, a nikoho nezajima, zda ma partnera, socialni zazemi, zda je vyrovnana sama se sebou, pripravena na tuto zivotni zmenu. Nenapadlo vas nekdy ze to neni sobeckost, ale STRACH? Strach z neznama, strach z toho, ze sotva najdete vnitrni rovnovahu, tak ji mate rozborit? Strach z toho, ze partnersky vztah se "zmeni", ze partner si muze najit i jinou? Strach z toho, ze to nebudete zvladat? Ze se z vas stane vecne unavena, protivna zenska? Strach z toho ze najednou jste zodpovedni za lidsky zivot? Ze toho clovicka musite uchranit pred vsemi nastrahami zivota, ze se nemuzete ani otocit aby se vam dite nezabilo? Uhlidat ho pred spatnymi vlivy, drogami, apod? Jak muzete nekoho soudit, jenom proto ze je ZODPOVEDNY? Ne vzdycky to musi byt sobeckost, jak si asi vetsina z vas mysli..........
3.7.2009 15:29:48
Ahoj, článek na mě působil docela smutně..působí to na mě, jako že autorka ještě nedozrála na to být matkou ale cítí se být společností do mateřství tlačená - tím je to normální. Mě je 31 a čekám 1-ní dítě...musím říct že jsem velký sobec a mám opravdu ráda svoje zájmy, svůj čas, svoje lenošení. Vždycky jsem si v životě užívala a dělala věci podle svého. Ale v okamžiku, kdy jsem zjistila že jsem těhotná jsem pocítila uplně nový a nepoznaný pocit štěstí a získání vlastní hodnoty. Stát se matkou je fakt něco uplně jinýho oproti všem těm slastem a krásám ostatního života. Samozřejmě to sebou nese omezení, ale s tím pocitem, co jako matka v sobě člověk nosí, se klidně trochu přizpůsobí tomu drobkovi. .. Pokud někdo děti nechce, at je nemá, nikoho neodsuzuju. Sama mám takovou kamarádku. Ale je to fakt neuvěřitelný pocit, když se ve vás tvoří nový život..fakt naprosto nepopsatelný a nikdy bych nevěřila, že to může člověka tak změnit, že je ochoten obětovat něco ze své svobody a sobectví. Takže všechny ty, ktere nechcete mít děti, nemějte je, ale prosím neposmívejte se, že jsme utahané mlíkarny, které se nechtejí milovat s partnerem. Jsme totiž něco víc. Jsme matky..se vším co k tomu patří (a znám moc kamarádek, které už nemohli vydržet šestinedělí, jak se těšili na sex! )
Adéla, 8.měsíc těhotná
  • 
18.1.2008 18:10:03
Vždycky,když jsem uvažovala o tom,proč by měl mít člověk vůbec děti, napadaly mě úplně stejné myšlenky a argumenty.Myslím si, že to hodně souvisí s hledáním smyslu života. S tím, jak vyplnit čas mezi narozením a smrtí, jak tomu dát nějaký význam. Jak přestat uvažovat nad vlastní smrtelností a tímhle ji překonat. Ano, nevyspím se a přibyde mi spousta starostí a já nevím, čeho všeho ještě. Ale bude to určitě lepší, až budu umírat, vědět, že jsem ten život nějak naplnila - jak to šlo - v zaměstnání, v dětech... V čem vlastně jiném? Asi proto jsem teď těhotná, že už mě nic dalšího - lepšího - nenapadá - všechno ostatní mi příjde celkem zbytečné - z hlediska věčnosti ;-)
Lila*
31.10.2007 21:41:52
Mám děti dvě, a článek se mi moc líbil. Myslím, že autorka je velmi zodpovědný člověk, a jestli se rozhodne jednou mít děti, bude skvělou matkou.
Tam
  • 
4.7.2007 13:18:21
Dobrý den, jsem přesvědčená, že na své pocity máte plné právo a ti, kdo Vás jakýmkoliv způsobem shazují, jsou netolerantní. Nic si z toho nedělejte a mějte jen opravdové přátele a rodinné příslušníky neposlouchejte. Sama jsem se stala matkou v jednatřiceti, jsem strašně šťastná a za nic na světě bych neměnila, ale zastávám ten názor, že je lepší, když ženy, které děti nechtějí, je nemají, než aby děti potom citově nebo jinak strádaly. Každý má právo na to být šťastný, hlavně děti, a my jim to musíme umožnit. Když se na to necítíme, je pro všechny lepší, děti nemít. Dělejte jen to, co sama chcete a žijte život naplno, ať už s dětmi nebo bez nich! Na závěr jen poznámku k Vašim kamarádkám: já jsem se jako mlíkárna nikdy necítila (kojila jsem 10 měsíců), dítě mi spalo a spí celou noc, plakalo jen první měsíc, než jsem pochopila, že má hlad, protože já nemám dostatek mléka. Rozhodně jsem šťastnější než předtím (ikdyž předtím jsem šťastná taky byla, jen jinak), ale já jsem já a Vy jste Vy, tak žijte svůj život ne život svých kamarádek. Hodně štěstí!!! Tam
ivaa
  • 
22.6.2007 15:21:01
taky mi je jí líto.mám podobně smíšlející kamarádku a pač jí velmi dobře znám,již jsem si několikrát všimla,že by dítě děsně chtěla.ale bojí se,že jí partner opustí,že nezvládne porod,že bude mín" sexu,že nebude mít tak pěknou figuru jako před tím atd.atd........je mi jí fakt líto,ale jestli jí víra v to,že dítě nechce pomáhá,tak at" si to užije.
Ivča
  • 
15.4.2007 0:02:02
Pisatelku a její vyšinuté názory nechápu, je mi taky třiatřicet, mám dvě milovaná sluníčka, báječného manžela a určitě bych neměnila!!!!!!!
Xena.
30.3.2007 22:40:04
Já jen nechapu proč se sem te nematky cpou.Nemyslim co chteji mit děti a nemohou ale takovy kravy co nechteji a mysleji,že te co už děti maji jsou chudinky.Jsou to stranky o rodině.Každodeník o dětech a rodičích.Tak proč sem lezla když je tak štastná,že nemá děti.A kvuli ni taková diskusie??
Aja
  • 
21.12.2006 14:16:32
Autorka se rozhoduje pro své nemateřství na základě toho, že si její kamarádky stěžují - cítí se jako mlíkárna, nemají chuť na sex atd... Jasně, každý máme nějaké negativní pocity a potřebujeme se svěřit, ale jenom proto, že např. nesnáším svého šéfa a stěžuji si na něj kamarádkám neznamená, že nechci chodit do práce :-).
Jejím kamarádkám mateřství jistě přináší i spoustu krásného - ale o tom se již tolik nemluví a nebo o tom s ní nemluví schválně. Buď proto, že je litují a nechtějí se jí dotknout a nebo proto, že si myslí, že by jim nerozuměla.
 Příspěvky 110 z 536 [Dalších 526 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.